تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آبان 1397 - 5:45
کد خبر : 45750

موافقان و مخالفان طرح «افزایش حداقل سن ازدواج» چه می گویند

موافقان و مخالفان طرح «افزایش حداقل سن ازدواج» چه می گویند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چهارم مهرماه سال ۹۷، یک فوریت طرح «اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی» برای افزایش حداقل سن قانونی ازدواج در مجلس به تصویب رسید. در صورت تصویب نهایی این طرح، ازدواج دختران زیر ۱۳ سال و پسران

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چهارم مهرماه سال ۹۷، یک فوریت طرح «اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی» برای افزایش حداقل سن قانونی ازدواج در مجلس به تصویب رسید. در صورت تصویب نهایی این طرح، ازدواج دختران زیر ۱۳ سال و پسران زیر ۱۶ سال ممنوع می‌شود. به‌علاوه ازدواج دختران ۱۳ تا ۱۶ سال و پسران ۱۶ تا ۱۸ سال با اذن ولی، اجازه دادگاه و تأیید پزشکی قانونی مبنی بر صحت جسمی برای تزویج میسر خواهد بود. این طرح از جهات مختلف مورد بحث و بررسی کارشناسان و اصحاب رسانه قرار گرفته و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در رابطه با آن گزارش کارشناسی را منتشر کرده است.

«نگاهی به نظرات موافقان و مخالفان طرح افزایش حداقل سن ازدواج دختران» عنوان گزارشی است که توسط مرکز رصد کنکاش و با هدف رصد دیدگاه‌های کارشناسان و صاحب‌نظران پیرامون موضوع «طرح افزایش حداقل سن ازدواج» تهیه و تدوین شده است. با توجه به واکنش‌های مثبت و منفی درباره طرح فوق، گزارش این مرکز می‌کوشد تا با مرور استدلال‌های موافقان و مخالفان، تصویری واضح از ابعاد این اقدام ارائه کند تا از این رهگذر متولیان امر را در تصمیم‌گیری بهتر یاری دهد.

موافقان این طرح بر بالا بودن آسیب جسمی و روحی، عدم رسیدن به بلوغ عقلی-عاطفی، آمار بالای طلاق و افزایش آمار ترک تحصیل در ازدواج‌های زیر ۱۸ سال و لزوم تبعیت از قوانین بین‌المللی تأکید دارند. در مقابل اما مخالفان بر پایین بودن آمار آسیب‌های جسمی و طلاق، رضایت بالای زندگی در این ازدواج‌ها، تنوع سنی بلوغ اجتماعی، ناهمخوانی قوانین بین‌المللی با فرهنگ ایران و بی‌اثر بودن ازدواج در ترک تحصیل متأهلان اذعان دارند.

مرور آرای موافقان و مخالفان طرح افزایش حداقل سن ازدواج نشان می‌دهد که ازدواج در سنین پایین عمدتاً پایدار و سالم است. لذا پیشنهاد می‌شود با توجه به رشد محسوس سن ازدواج، باروری و طلاق در کشور، دستگاه‌های متولی پیگیر اولویت‌های مهم‌تری چون مشکلات مادران میان‌سال و تجرد جوانان باشند. مشروح این گزارش از لینک زیر قابل دسترسی است:

http://kankashcenter.ir/?p=1523

 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد