تاریخ انتشار : سه شنبه 27 شهریور 1397 - 10:10
کد خبر : 42016

برگزاری میزگرد تخصصی «آسیب‌‌شناسی عزاداری محرم» در ایکنای کردستان

برگزاری میزگرد تخصصی «آسیب‌‌شناسی عزاداری محرم» در ایکنای کردستان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از کردستان، میزگرد تخصصی «آسیب شناسی عزاداری محرم» با حضور حجت الاسلام خورشیدی معاون آموزش حوزه علمیه خاتم الانبیاء، محمود الله مرادی، رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، استاد صادق زمانی، پژوهشگر و معاون آموزش

برگزاری میزگرد تخصصی «آسیب‌‌شناسی عزاداری محرم» در ایکنای کردستان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از کردستان، میزگرد تخصصی «آسیب شناسی عزاداری محرم» با حضور حجت الاسلام خورشیدی معاون آموزش حوزه علمیه خاتم الانبیاء، محمود الله مرادی، رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، استاد صادق زمانی، پژوهشگر و معاون آموزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، استاد علی اصغر حسینی، معاون پژوهش ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان و علی خزاعی رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان در دفتر خبرگزاری ایکنا برگزار شد.
حجت‌الاسلام مجتبی خورشیدی، معاون آموزش حوزه علمیه خاتم الانبیاء در این میزگرد اظهار کرد: در مجامع امروزی یک سری حرکات و رفتارهایی در سخنرانی‌ها، روضه‌‌‌ها، نوحه‌ها،… مشاهده می‌شود که زیبنده عزاداری امام حسین(ع) نیست.
وی با اشاره به اینکه این حرکات نه تنها به بیان هدف والای امام حسین(ع) کمکی نمی ‌کند بلکه موجب یک حالت سستی و وهم در اذهان عمومی به ویژه جوانان می‌شود، افزود: گاهی در نوحه‌ها مطالبی بیان می‌شود که برای من روحانی قابل قبول نیست تا چه رسد به جوان امروزی که از منابع مختلف تغذیه می‌‌‌شود.
حکایت‌های غلوآمیز در شأن امام حسین(ع) نیست
حجت‌الاسلام خورشیدی عنوان کرد: علما و وعاظ نیز در سخنرانی‌های خود حکایت‌هایی نقل می‌کنند که در شأن امام حسین(ع) نیست و همچنین قابل فهم برای مخاطبان نیز نیست که همین امور موجب ایجاد شکافی برای توطئه‌‌های دشمنان می‌شود.
وی اعلام کرد: ما متأسفانه فقط در این ایام به فکر برنامه‌هایی با موضوع آسیب‌شناسی عزاداری و … می پردازیم در حالیکه امام حسین(ع) همیشگی است لذا باید در تشکیل این جلسات از قبل آسیب‌ها شناسایی شود، کارشناسان، اساتید، علما و صاحب نظران، نظر بدهند تا این جلسات خروجی بدهد و ما باید بفهمیم درکجا بودیم و الان کجا هستیم و به کجا می‌خواهیم برسیم.
معاون آموزش حوزه علمیه خاتم الانبیاء اعلام کرد: صرف جمع شدن در این ایام کافی نیست و باید از یک سال قبل با توجه به منطقه آسیب‌‌‌‌شناسی صورت گیرد و به موقع بتوانیم با توجه به آسیب‌ها، راهکار ارائه داده و براساس آن برنامه‌‌‌ریزی کنیم.
وی افزود: جوانی که در یک مراسم عزاداری شرکت می‌کند می‌خواهد در مورد ابعاد شخصیتی و معنوی ابوالفضل بیشتر بداند اما مداحان ما دو ساعت نوحه خود را به اوصاف حضرت ابوالفضل اختصاص داده است لذا باید مداحان ما بیشتر توجیه شوند.
حجت‌‌الاسلام خورشیدی افزود: مراسم‌‌‌ها و عزاداری‌‌‌های ما امروز با خرافات متداخل شده است، باید این آسیب‌شناسی در سازمان تبلیغات، دانشگاه ها، دفاتر نمایندگی ولی فقیه شود تا راهکاری برای رفع آن ارائه شود.
وی با انتقاد از بسته شدن خیابان‌های سطح شهر عنوان کرد: مردم نیز حق دارند چرا باید در یک ساعاتی عبور و مرور از یک خیابان‌‌هایی ممنوع شود این ها معضل است ما نه تنها به امام حسین(ع) کمکی نمی‌کنیم بلکه کشتی نجات را سوراخ سوراخ می کنیم.
هیأت‌های مذهبی باید بیشتر توجیه شوند
معاون آموزش حوزه علمیه خاتم الانبیاء یادآور شد: در بیجار در ایام محرم با گرداندن علم ها و گل گیران و …ما یک نمایشگاه باز می‌کنیم عزاداری نیست ما هنوز نتوانستیم هیأت‌ها را در این زمینه توجیه کنیم مردم از سفره فرزندان خود در این شرایط سخت اقتصادی می‌گیرد و به هیأت می‌دهد در مقابل هیأت‌ها فقط این پول‌ها به خرید علم‌های مختلف اختصاص می‌دهند فایده خرید این علم برای امام حسین(ع) چیست.
وی عنوان کرد: امروز هم روز عاشوراست اما به نحوی دیگر و ما باید تکلیف خود را در این روز بدانیم تا دچار اشتباه نشویم.
عزاداری امام حسین(ع) یکی از بزرگترین مؤلفه‌های قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی است
استاد صادق زمانی، پژوهشگر و معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج نیز در ادامه این میزگرد افزود: مسئله عاشورا و عزاداری امام حسین(ع) یکی از بزرگترین مؤلفه‌های قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی است که اگر این مؤلفه با این قدرت پیش برود می‌تواند خیلی از هجمه ها را در مسائل فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و … خنثی کند.
وی با اشاره به اینکه در این راستا برای اینکه این قدرت به حاشیه رود دشمنان دست به کار می‌شوند، افزود: شاید ما نتوانیم جلو اقدامات دشمنان را بگیریم اما یک بخش دیگری که شامل مردم، وعاظ، مداح، هیأت امنای مساجد و … می شود را می‌توان کنترل کرد.
استاد زمانی بیان کرد: اگر بخواهیم ما به عاشورا و مسئله امام حسین(ع) بپردازیم باید هم جنبه سیاسی واجتماعی، جنبه عاطفی و احساسی و هم جنبه اسطوره ای بودنش را به تفکیک مدنظر قرار دهیم در حالیکه وعاظ همه این مباحث را با هم ترکیب کرده و در مجموع از بیانات این واعظ مخاطب دچار شبهه و ابهام می‌شود. اگر پیامبر می دانست چرا اجازه داد امام حسین برود؟ و … لذا باید باید لایه ها را تفکیک کرده و مخاطب شناسی کنیم.
اصل محتوایی عاشورا به حاشیه رفته است
وی با اشاره به اینکه آسیب‌های عزاداری به دو دسته تقسیم می‌شود، عنوان کرد: این آسیب‌ها یکی در بخش محتوا و یکی در بخش فرم و شکل عزاداری است. در اصل این آسیب که به محتوا برمی گردد متن به حاشیه رفته و مردم به حواشی بیشتر می‌پردازند و دیگر کسی به شعار امام حسین (ع) که «من برای احیای دین جدم قیام می کنم و تا پای جان از آن دفاع خواهم کرد» در لابه لای حواشی گم شده است.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه عنوان کرد: حواشی که یک سری جذابیت‌هایی برای مخاطبان دارد امروز بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و اصل واقعه عاشورا در حال فراموشی است.
وی افزود: این آسیب ها فقط مربوط به زمان ما نیست و شهید مطهری در مورد حماسه حسین کتاب می نویسد و برای آن خون دل می خورد و در آن زمان دغدغه و نگرانی‌ در مورد آسیب‌های عزاداری داشته است.
غلو در مباحث محتوایی عاشورا در شأن امام حسین نیست
استاد زمانی بیان کرد: در بحث محتوایی یکی از مشکلات موجود غلو در مسائلی است که امام حسین(ع) و یارانش اینقدر بالا می‌بریم که فراموش می کنیم، امام حسین(ع) نیز انسان بوده است و همانگونه که در مورد پیامبر(ص) نیز پیش آمد.
وی اعلام کرد: گاهی در مورد معصومان، مداحان و وعاظ چنان غلو می‌کنند که وقتی در ذهن یک جوان حاضر در جلسه از یک زاویه دیگر و در دنیای دیگر سؤال برایش پیش می‌آید، نمی توان جواب بدهیم و نمی توان آن ها را قانع کنیم.
معاون آموزش دانشگاه آزاد اسلامی سنندج افزود: منبری‌ها و مداحان غلو زیاد می‌کنند چرا این کار انجام می شود وقتی من استاد دانشگاه سواد لازم برای ارئه درس را نداشته باشم مباحث را بیشتر به حاشیه می‌برم تا سرو صدای دانشجو درنیاد و بتوانم آن دو ساعت را طی کنم در ایام محرم هم ما این مشکل را داریم و منبر را به کسی که بیشتر مردم را بگریاند و غلو بیشتر کند واگذار می کنیم.
وی بیان کرد: ما متون مرجع قوی در مورد واقعه عاشورا به جز یکی دو منبع که سابقه دیرین دارند، نداریم و کار هم نشده و یک دست نامه برای روضه و مداحی هم نداریم اگر چه خوشبختانه حوزه امروز ورود خوبی در این بحث داشته و مبلغان را به یکی توانمندی هایی مجهز می کند اما وقتی فردی سواد لازم را نداشته باشد متاسفانه مجبور به حواشی می شود.
استاد زمانی یکی دیگر از آسیب‌ها را دروغ دانست و افزود: زمانی که ما در مورد امام حسینی یا یکی از صحابه پیامبر ایژن را مطرح می کنیم که این فرد ۳۰ نفر از قویترین سپاه دشمن را کشت و افراد دشمن را کوچک می کنیم اگر در میان مخاطبان چهار نفر این واقعه را تحلیل کنند، به آن می خندند.
ادامه دارد…

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد