تبریز| توقعات بالای دخترهای امروزی و مهریههای کلان جرات ازدواج را از جوانان گرفته است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از تبریز، مسئله ازدواج به عنوان سنت دینی و عرفی است که علاوه بر تضمین بنیان خانواده، تأمین کننده نیازهای عاطفی، جنسی و معنوی انسان است و در آموزههای دینی و بررسیهای علمی، بر اهمیت و وجوب آن
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از تبریز، مسئله ازدواج به عنوان سنت دینی و عرفی است که علاوه بر تضمین بنیان خانواده، تأمین کننده نیازهای عاطفی، جنسی و معنوی انسان است و در آموزههای دینی و بررسیهای علمی، بر اهمیت و وجوب آن تاکید شده است.
اما این نیاز حیاتی بشر در طول سالیان متمادی، طبق عرفهای زمان، تغییراتی را در شیوهها به خود دیده، بطوری که با حرکت جامعه به سمت مدرنیته شدن، گاها امر ازدواج نیز تحت الشعاع قرار گرفته است.
با مقایسه جامعه امروز با دهههای گذشته، مشاهده شده که امر آسمانی ازدواج، با پیچیدگیهایی روبرو شده که ریشه در انتظارات و توقعات طرفین و خانوادهها دارد تا جایی که این موانع منجر به بالا رفتن سن ازدواج و حتی آسیبهایی چون طلاق گردد.
تغییر الگوهای جوانان ازدواج، از ائمه معصومین (ع) به سلبریتیها
حجت الاسلام سعید امامی، مدیر حوزه دانشگاهیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خصوص موانع ازدواج میگوید: بالا رفتن انتظارات پدر و مادرها و همچنین دختر و پسرها معضل مهمی است که مشکل ساز بوده و از طرف دیگر آستانه تحمل افراد پایین آمده است.
حجت الاسلام امامی دوستیهای نامشروع دختر و پسر را عامل مهمی در بالا رفتن سن ازدواج عنوان میکند و میافزاید: وقتی مفاسد اخلاقی زیاد شود، نیاز به ازدواج کم میشود البته مسایلی چون ادامه تحصیل و شرایط اقتصادی نیز تاثیراتی روی بالا رفتن سن ازدواج دارد.
این کارشناس مذهبی به تغییر الگوهای جوانان از ائمه معصومین (ع) به سلبریتیها اشاره کرده و تصریح میکند: وقتی شناخت ما از ائمه کم باشد و از سوی دیگر سلبریتیها در جامعه نمود بیشتری دارند و از آنجایی که انسان میل به هواها و مسائل دنیوی زیادی دارند، طبیعی است که الگوها نیز به سمت سلبریتیها سوق پیدا کند.
وی از تشریفات نابجا در مراسمات عروسی انتقاد کرده و ضمن اشاره به آفتهای موضوع، تاکید میکند: غالب مشکلات، ریشه در آداب و رسوم غلط و انتظاراتی از قبیل اینکه پسر حتماً باید خانه و ماشین داشته باشد، نشأت میگیرد، در حالی که در قدیم ازدواجها خیلی آسان و بی تکلف صورت میگرفت.
مدیر حوزه دانشگاهیان تبریز واسطه گری در امر ازدواج را بسیار مؤثر دانسته و میگوید: واسطه گری باید با شناخت صورت گیرد و صرفاً از روی عادت نباید دست به چنین کاری زد. لذا باید این کار پسندیده از روی عقلانیت و منطق صورت گیرد اینکه چرا واسطه گری در این مقطع کم شده، میتواند ناشی از این باشد که افراد میترسند وارد چنین اموری شوند.
جوانان با بالا رفتن آمار طلاق و مشاهده وضعیتی جامعه، از تشکیل خانواده و ازدواج هراس دارند
نازیلا قادری، مشاور خانواده هم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خصوص این موضوع میگوید: موانع ازدواج جوانان دلایل مختلفی خواهد داشت ولی از مهمترین آنها میتوان به رسم و رسوم غلطی که جامعه را فرا گرفته نام برد که از آن جمله ازدواجهای تجملی میتواند باشد و همچنین مراسم و تشریفات نابجا نیز از این دسته هستند.
نازیلا قادری میافزاید: از دیگر موانع ازدواج، سخت گیری والدین است که آرزوهای دست نیافته خود را از طریق فرزندان خود میخواهند جبران کنند و مورد دیگر میتوان، رقابتهای بیجا را در نظر گرفت بطوری که انتظار دارند هر کسی از اوایل زندگی در رفاه کامل باشد.
این مشاور خانواده در ادامه میگوید: از دلایل بالا رفتن سن ازدواج به این مورد میتوان اشاره کرد که برای داشتن درآمد، نیاز به شغل هست و برای داشتن شغل مناسب نیاز به تحصیلات آکادمیک و چون طبق روال بعد از اینکه فردی بخواهد بعد از تحصیل شغل انتخاب کند و سرمایهای داشته باشد و بعد آن ازدواج کند، این مسئله منجر به افزایش سن ازدواج میشود.
قادری در این زمینه میافزاید: از دیگر مسائل و معضلات امر ازدواج، شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه است که با بالا رفتن آمار طلاق و مشاهده همچنین وضعیتی در جامعه جوانان هراس از تشکیل خانواده و ازدواج دارند، همچنین با افزایش ازدواجهای سفید جوانان بیشتر به سمت داشتن رابطههای این چنینی میروند که مسئولیت در قبال همدیگر نداشته باشند و این روند باید اصلاح شود. همچنین وضعیت اقتصادی جامعه و مشکلات بیکاری و نداشتن درآمد باعث فرار جوانان ما از مقوله ازدواج میشود.
وی میگوید: آداب و رسوم غلط همچون مسائلی مانند اینکه اول باید فرزند بزرگتر ازدواج کند یا اینکه حتماً باید مراسم ازدواج در چندین مرحله باشد به نسبت عرف و اقوام، یا اینکه خریدهای مخصوص مراسم ازدواج هم از لحاظ اقتصادی هم روانشناختی باعث گریز جوانان از امر ازدواج میشود.
قادری در مورد واسطه گری ازدواج میافزاید: چندین سال پیش واسطه گری امری خیر در ازدواج محسوب میشد و بزرگترها نقش زیادی در این مورد داشتند که به دلیل داشتن تجربه و شناخت جوانان باعث میشد انتخابها راحتتر شود ولی هم اکنون با افزایش فرد گرایی و عادات اینکه هر فردی خودش باید عهده دار انتخابهای خود باشد افراد از این امر دوری میکنند ولی با توجه به اینکه این امر خیر در صورت استفاده صحیح میتواند بهترین نتیجه را داشته باشد میتوان استفاده کرد.
توقعات بالای دخترهای امروزی و مهریههای کلان، جرات ازدواج را از جوانان گرفته است
رضا جوان ۲۶ ساله تبریزی که به تازگی شغلی برای خود دست و پا کرده، در خصوص مشکلات این روزهای ازدواج به تسنیم میگوید: توقعات بالای دخترهای امروزی و مهریههای کلان، جرات ازدواج را از جوانان گرفته است.
وی میافزاید: وقتی جوان تحصیلات دانشگاهی را تمام کرده و خدمت سربازی را گذرانده و وارد سن ازدواج میشود، نباید از او انتظار سرمایه آنچنانی و ماشین و خانه داشت، اگر هم فردی این شرایط مالی را داشت، یا پول کلانی از جای دیگر به او رسیده یا قید دانشگاه را زده و از نوجوانی وارد بازار کار شده است.
رضا در پاسخ به این سؤال که چه دیدگاهی نسبت به ازدواج دارد، میگوید: خودم دوست دارم زودتر ازدواج کنم اما بعید میدانم با این وضعیت گرانی، بتوان حتی مراسمی ساده گرفت و حتی هزینه خریدهای جزئی برای شروع زندگی هم سرسام آور و از طرف دیگر انتظارات خانوادهها نیز بالا رفته است.
بیکاری و شرایط اقتصادی نامطلوب از مسائل دخیل در افزایش سن ازدواج جوانان است
زهرا دختر خانم جوان ۲۴ سالهای که خود را دانشجو معرفی میکند، موانع ازدواج را اینگونه بیان میکند: وقتی وضعیت جامعه به سمتی رفته که دوستیهای دختر و پسر کم کم عادی جلوه میدهد، دختر و پسر نیز نیازی به ازدواج احساس نمیکنند، و از راههای نامشروع اقدام به رفع مقطعی نیاز زوجیت خود میکنند.
وی همچنین بیکاری، شرایط اقتصادی نامطلوب را از دیگر مسائل دخیل در این موضوع عنوان کرده و میگوید: برای شروع زندگی مشترک، حداقل باید درآمد مکفی وجود داشته باشد اما شرایط موجود معیشتی مردم، بسیار سخت است و جوانان را از تشکیل زندگی مشترک هراسان میکند.
جشنهای ازدواج عمومی باید از انحصار دانشجویی خارج شود
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، با این اوصاف، علاوه بر وضعیت اقتصادی جامعه که به نوعی مواجهه با آن اجتناب ناپذیر است، خانوادهها باید در مورد ازدواج هوشمندانه و انتخاب درست و به موقع فرزندان خود با توقعات معقول، تصمیم گیری کنند چراکه با شرایط اجتماعی جامعه، ازدواج به موقع از بسیاری از آسیبهای اجتماعی احتمالی پیشگیری کرده و جامعه را در مسیر درست قرار میدهد.
دختران و پسران هم توقعات دو طرف را باید در سطح معقول اقتصادی طرفین تنظیم کنند تا مشکلی برای تشکیل خانواده نداشته باشند چنانچه پدران و مادران ما هم با کمترین امکانات زندگی خود را آغاز کردند ولی امروز، با شرایطی بسیار متفاوت از گذشته زندگی میکنند که این به معنی ساختن زندگی به همراه همسرانشان است.
از سوی دیگر هم، جشنهای ازدواج دانشجویی هم راهکاری برای کاهش تشریفات و هزینهها است تا زوجین بتوانند زندگی خود را با کمترین دغدغه آغاز کنند ولی باید این جشنها از انحصار دانشجویی خارج شده و با داشتن متولی، تمامی اقشار از این امکان بهره مند شوند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰