تاریخ انتشار : شنبه 23 تیر 1397 - 5:55
کد خبر : 36527

مدرنیته اعتراضی به سبک زندگی سنتی

مدرنیته اعتراضی به سبک زندگی سنتی

حجت رضازاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موارد مهمی که مدرنیته به آن بسیار بها داده آزادی و استقلال فردی است. مدرنیته در واقع اعتراضی بود به سبک زندگی سنتی. سبک زندگی سنتی علی‌رغم مزایای بسیار یک عیب بزرگ داشت. در گذشته بیشتر به مجموع افراد توجه می‌شد تا هر فرد به‌تنهایی. وی ادامه

حجت رضازاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موارد مهمی که مدرنیته به آن بسیار بها داده آزادی و استقلال فردی است. مدرنیته در واقع اعتراضی بود به سبک زندگی سنتی. سبک زندگی سنتی علی‌رغم مزایای بسیار یک عیب بزرگ داشت. در گذشته بیشتر به مجموع افراد توجه می‌شد تا هر فرد به‌تنهایی.

وی ادامه داد: در گذشته به نیازهای شخصی افراد توجه بسیاری نمی‌شد. معمولاً زن و فرزندان خانواده حق اظهار نظر نداشتند و مرد به‌تنهایی تصمیم می‌گرفت. اینکه آمار طلاق در گذشته کمتر بوده به معنای مدارای بیشتر افراد نیست، طلاق عاطفی میان زوجین بسیار مشاهده می‌شد. این نادیده گرفته شدن موجب ایجاد فرهنگ مدرنیته و استقبال فراوان از آن شد. در فرهنگ مدرنیته به نیازهای هر فرد توجه می‌شود و آن‌ها حق رسیدن به آرمان‌ها و ایده‌آل‌های خود را دارند.

این مشاور خانواده با اشاره به اینکه سبک مدرنیته مشکلات دیگری را به جامعه افزود، تصریح کرد: در این فرهنگ اشخاص به‌طور افراطی مشغول برطرف‌ کردن نیازهای شخصی خود و بسیار زودرنج شدند. در خانواده‌ها با مهم‌ شدن نیازهای شخصی، افراد با کوچکترین مشکلی به طلاق‌ روی‌ می‌آورند. در سبک مدرنیته آسایش هر شخص حائز اهمیت است و آن‌ها تمایل کمتری برای فرزندپروری و پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی دارند. در مقابل در زندگی سنتی صله رحم بیشتر صورت می‌گرفت، افراد با یکدیگر صحبت می‌کردند و مشکلات روحی و روانی کمتر بود.

رضازاده با اشاره به اینکه در سبک مدرنیته لذت‌ها پررنگ شدند، خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات جامعه مدرن بازگشت به سبک زندگی گذشته اشتباه است. نقطه قوت مدرنتیه این است که تکنولوژی را به همراه داشت و زندگی را برای انسان‌ها آسان کرد. بها ندادن به مبانی ارزشی و دینی و تنها اولویت‌ دادن به انسان از نقاط ضعف این سبک است.

وی تصریح کرد: برای حل این مشکلات افرادی که در جامعه تاثیرگذار هستند باید یک الگوی ایرانی و اسلامی طراحی کنند و به حمایت ارزش‌های دینی بپردازند. ارزش‌های دینی و اسلامی به هر دو بُعد نیازهای فردی و اجتماعی توجه می‌کند. اگر زندگی زوجین بر اساس ارزش‌های دینی باشد و الگوی فکری خود را تغییر دهند، آن‌ها یاد می‌گیرند از خودمحوری  بکاهند و با یکدیگر مدارا  کنند.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد