فاضلابگرفتگی، مشکل همیشگی اهوازیها / وعدههایی که به ثمر ننشست!
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* فاضلابگرفتگی و آبگرفتگی معابر شهرستان اهواز در فصول پاییز و زمستان، قصه جدیدی نیست و سالهاست که مردم این منطقه با آن دست و پنجه نرم میکنند. با اینکه اهواز در مرکز استان خوزستان به
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* فاضلابگرفتگی و آبگرفتگی معابر شهرستان اهواز در فصول پاییز و زمستان، قصه جدیدی نیست و سالهاست که مردم این منطقه با آن دست و پنجه نرم میکنند.
با اینکه اهواز در مرکز استان خوزستان به عنوان قلب توسعه و مهمترین استان کشور واقع شده، شبکه فاضلاب این شهرستان به حدی فرسوده است که بعد از بارش چند ساعته باران، اغلب راههای ارتباطی آن مسدود میشوند و مخلوط آب و فاضلاب به داخل خانههای مردم نفوذ میکند.
اهوازیها معتقدند که مشکلات امروز این شهرستان در زمینه پسزدگی و بالازدگی فاضلاب حاصل سوءمدیریت برخی از مدیران و ناکارآمدی مسئولان استانی است. مشکل فاضلابگرفتگی در اهواز به حدی جدی است که بارش باران برای اهالی این شهرستان به چالشی بزرگ تبدیل شده و کار را به جایی رسانده که مردم بجای اینکه برای بارش باران دعا کنند، برای نباریدن آن دست به دعا میشوند.
در سیل فروردین ۱۳۹۸ شاهد بودیم که آبگرفتگی معابر در استان خوزستان و بخصوص شهرستان اهواز بر اثر نبود شبکه فاضلاب مناسب برای مردم دردسر ساز شد و به واسطه آن منازل مسکونی به لجنزاری تبدیل شدند و مردم چارهای جز دور انداختن وسایل زندگی خود نداشتند. بعد از وقوع آن سیل و فروکش کردن آب، مسئولان استانی و کشوری وعدههای بسیاری برای حل مشکلات آب و فاضلاب استان خوزستان و بخصوص شهرستان اهواز دادند، اما بررسیها نشان میدهد که این وعدهها عملیاتی نشدند.
ناگفته نماند که به دنبال وقوع سیلاب در فروردین ۱۳۹۸ و خسارات بسیاری که این بلای طبیعی برای جنوبیها به بار آورد، مقام معظم رهبری در همان زمان دستور ویژهای مبنی بر اختصاص ۱۰۰ میلیون یورو اعتبار از صندوق توسعه ملی برای حل مشکل فاضلاب اهواز دادند. اختصاص این اعتبار باعث امیدواری اهوازیها برای حل یکی از اصلیترین دغدغههای هر سالهشان شد، اما بر خلاف آنچه که انتظار میرفت، این اعتبار هم گرهگشا نبود و به واسطه سوءمدیریتی که در این شهرستان حاکم است، مشکل فاضلاب حل نشد و این مسئله به قوت خود باقی ماند و در سال ۱۳۹۹ هم بارها شاهد بودیم که معابر اهواز دچار آبگرفتگی شدند و آب به داخل خانهها نفوذ کرد.
بیشتر بخوانید:
اهواز غرق در فاضلاب / اعتباراتی که بین لجنها گندید وقتی خوزستان ونیز میشود / فاصله وعده تا عمل مسئولان برای حل مشکلات شبکه فاضلاب
خالی از لطف نیست به این موضوع اشاره کنیم که بانک جهانی هم در اوایل دهه ۸۰ اعتبار کلانی را به رفع مشکل فاضلاب اهواز اختصاص داده، اما شواهد نشان میدهد که این اعتبارات خرج فاضلاب نشدند؛ حجتالاسلام سیدعبدالنبی موسویفرد، امام جمعه اهواز هم ۲۹ آذرماه ۱۳۹۸ در خطبههای نماز جمعه این موضوع را تایید و اعلام کرد: بانک جهانی اعتبار کلانی را برای رفع مشکل فاضلاب اهواز و برخی نقاط کشور اختصاص داده، اما متاسفانه این اعتبارات در این شهرستان هزینه نشد و باید تلاش کنیم تا اعتبارات اختصاص داده شده به درستی مدیریت شود.
امام جمعه اهواز: بانک جهانی اعتبار کلانی را برای رفع مشکل فاضلاب اهواز و برخی نقاط کشور اختصاص داده، اما این اعتبارات در این شهرستان هزینه نشده است.
با اینکه تخصیص اعتبارات کلان برای حل مشکل فاضلاب اهواز، به دلیل سوءمدیریتهای موجود راهکاری قطعی نبوده، غلامرضا شریعتی استاندار سابق خوزستان اوایل شهریورماه سال گذشته مدعی شد: حل مشکل فاضلاب اهواز نیازمند اختصاص ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است و با اختصاص این بودجه، ظرف سه سال آینده شرایط اهوازیها از نظر فاضلاب گرفتگی بهبود مییابد.
توضیحات استاندار سابق و مدیرعامل آبفای استان خوزستان در مورد مشکل فاضلاب اهواز
لازم به ذکر است که مشکلات شبکه فاضلاب استان خوزستان و بهخصوص شهرستان اهواز همچنان حل نشده و با اینکه وعدههای بسیاری برای رسیدگی به آن از سوی مسئولان مختلف داده شده، هنوز هم در عمل اقدام خاصی صورت نگرفته است. خالی از لطف نیست به این موضوع اشاره کنیم که خبرگزاری دانشجو، در چندین گزارش به مسئله پسزدگی فاضلاب و آبگرفتگی معابر خوزستان و به خصوص شهرستان اهواز به عنوان مرکز این استان پرداخته و همچنان پیگیر این مسئله است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰