کاهش آسیبهای اجتماعی با استفاده از ظرفیت مساجد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از آذربایجانشرقی، مسجد درحافظه تاریخی ملت ایران جایگاه عظیمی دارد، اگر به پیشینیه مساجد از صدرتا کنون اشاره نکنیم همین بس که بگوییم مساجد در تاریخ معاصر ایران اسلامی بستر ساز پیروزی عظیمی بوده است و نقش مساجد در
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از آذربایجانشرقی، مسجد درحافظه تاریخی ملت ایران جایگاه عظیمی دارد، اگر به پیشینیه مساجد از صدرتا کنون اشاره نکنیم همین بس که بگوییم مساجد در تاریخ معاصر ایران اسلامی بستر ساز پیروزی عظیمی بوده است و نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست و در هشت سال دفاع مقدس نیز در کانون همه توجهات همه ایرانیان بوده است.
در حال حاضرنیز مساجد با پشتوانه قوی خود می تواند کاربردهای زیادی برای معضلات و آسیبهای اجتماعی که دامن گیر جامعه شده است داشته باشد.
مقام معظم رهبری در فرمایشات خود پنج موضوع محوری را در راستای مبارزه با آسیبهای اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد مطرح کردهاند. در این میان جامعه شناسان و کارشناسان دینی معتقدند مساجد درعین حال که محل عبادت و نزدیکی به خداوند است میتواند با ارائه الگوهای موفق و مناسب و کاربریهایی که متولیان مساجد برای آن تعریف می کنند در کاهش و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی نقش داشته باشند.
مشارکت جوانان و به دست گرفتن مسئولیتهای مربوط در امور مساجد میتواند مانع از دور شدن جوانان از مساجد شود و وقتی جوانان در برابر فعالیتهای مساجد مسئولیت پذیر شدند و بخشی از امور مساجد بر عهده آنان باشد میتوانند آن کارها را انجام داده و با آسیبهای محله و منطقه خود آشنا شده و گام های بعدی را بر اصلاح امور انجام دهند.
احمد مومنی، کارشناس فعالیتهای دینی و مذهبی در گفتوگو با ایکنا میگوید: اکنون وضعیت به گونهای شده است که خانوادههای زیادی با انواع آسیبهای اجتماعی درگیر هستند و اگر متولیان امور مساجد بتوانند از ظرفیتهای مساجد استفاده کنند میتوان از گسترش و شیوع آسیبهای اجتماعی جلوگیری کرد.
وی با اشاره به این که گاهی اوقات مشاهده میشود مساجد قائم به شخص هستند و تمام کارها و امور مساجد تنها با تایید یک آقا یا خانم اجرایی می شود با وجودی که شاید آن فرد حضور دائمی در مساجد ندارد ولی سایرین اجازه انجام کاری را ندارند.
مومنی ادامه داد: گاهی اوقات نیز مساجد تابعی از حضور امام جماعت است بدین معنی که در یک محله و منطقه امام جماعت مورد پذیرش و اعتماد مردم است بنابراین افراد بدون اجازه او حتی آب هم نمی خوردند و در برخی محلات مساجد همچون خانه ای خالی از سکنه است که فردی در آن نیست.
وی معتقد است: ظرفیتهای زیادی در مساجد بلا استفاده مانده است تبلیغ کردن برای ازدواج آسان باید از مساجد شروع شود و عواقب تاخیر در ازدواج برای جوانان در مساجد تشریح شود.
مومنی ادامه داد: نقش ائمه جماعت در کاهش آسیبهای اجتماعی بسیار زیاد است و طلاق یکی از مهم ترین آسیبهای اجتماعی است که ائمه جماعات میتوانند با رصد کردن خانوادههایی که جوانان دختر یا پسر آنها در آستانه طلاق و از هم پاشیدن است با برگزاری جلسات متعدد و مشاوره و پا در میانی کردن آنها را نسبت به صلح و سازش بین یکدیگر تشویق کنند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از طلاقها بر اثر یک سوء تفاهم اولیه و ناشی از علتهای ثانویه است ادامه می دهد: اگر خانوادهها به کمک امام جماعت مساجد بتوانند جوانان را نسبت به اشتباهات و سوء تفاهمهای به وجود آمده متوجه کنند قطعا آنها نیز پذیرفته و به خاطر فرزندانشان هم که شده به زندگی مشترک خود نگاه دیگری دارند.
کارشناس امور دینی و مذهبی با اشاره به ایجاد سایتهای همسریابی در فضای مجازی تصریح کرد: بسیاری از سایتهای همسریابی قلابی بوده و با هدف کلاهبرداری و منحرف کردن جوانان از اصول اولیه ازدواج ایجاد شده اند در حالی که مساجد میتوانند با تهیه فهرستی از جوانان خوب باغیرت و اهل زندگی و معرفی خانواده ها به همدیگر زمینه آشنایی آنها را فراهم کرده و نقش خوبی در توسعه ازدواج سالم داشته باشند.
مومنی با اشاره به گسترش زندگی شهری و آپارتمان نشینی ادامه داد: اکنون بسیاری از خانواده در آپارتمانهای کوچک یا متوسط زندگی می کنند لذا مکان مناسبی برای برگزاری مراسم عروسی ندارند از طرفی دیگر هزینه اجاره کردن سالنهای عروسی نیز گران قیمت و پرهزینه است بنابراین چقدر خوب است که جوانان بتوانند مراسم ساده عروسی خود را به دور از هرگونه تجملات و ابزار و آلات موسیقی در مساجد و حسینیه ها برگزار کنند.
وی پیر شدن جمعیت کشور را یکی از چالشهای مهم کشور اعلام کرد وافزود: مقام معظم رهبری چهار سال پیش سیاستهای جمعیتی کشور را ابلاغ کردهاند و این موضوع تهدید جدی کشور محسوب می شود.
اگر در مساجد بتوانند در دو بخش ازدواج و جلوگیری از طلاق جوانان گامهای مفیدی بردارند و به ازدواج جوانان کمک کنند به نوبه خود موضوع فرزند آوری نیز حل و فصل می شود و سرآعاز این بحث ها ازدواج جوانان است که تابع متغیرهای زیادی است.
راهاندازی مراکز مشاوره طلاق و ازدواج، استقرار مراکز رسیدگی به نیازمندان در مساجد، استقرار روانشناس و مددکار در مساجد و ساماندهی برنامههای اجتماعی و مددکاری در مساجد، از مهمترین برنامههایی است که می توان در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی اعلام برای مساجد تعریف کرد.
از سوی دیگر اگر دولت زمینه حضور ومشارکت هر چه بیشتر نهادهای مردمی را در مساجد فراهم کند می توان شاهد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و کاهش این آسیبها باشیم چرا که نباید اجازه داد نقش مساجد در محوریت زندگی مردم حذف میشود.
انتهای پیام

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰