تاریخ انتشار : یکشنبه 3 تیر 1397 - 9:05
کد خبر : 34947

مطالبه مهریه و طلاق توافقی صدرنشین دعاوی دادگاه خانواده اراک

مطالبه مهریه و طلاق توافقی صدرنشین دعاوی دادگاه خانواده اراک

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، صمد خدابخشی در نشست مطبوعاتی به مناسبت گرامیداشت هفته قوه‌قضاییه با اشاره به کمبود امکانات و نیروی انسانی در مجموعه دادگستری و تلاش‌های جهادی این مجموعه بیان کرد: دستگاه قضایی تنها بر اساس تکلیف خود وظیفه رسیدگی به پرونده‌ها

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، صمد خدابخشی در نشست مطبوعاتی به مناسبت گرامیداشت هفته قوه‌قضاییه با اشاره به کمبود امکانات و نیروی انسانی در مجموعه دادگستری و تلاش‌های جهادی این مجموعه بیان کرد: دستگاه قضایی تنها بر اساس تکلیف خود وظیفه رسیدگی به پرونده‌ها دارد و در تولید آن نقش ندارد.

وی با تاکید بر اینکه باوجود حجم بالای پرونده‌های وارده و کمبود امکانات و نیروی انسانی تلاش بر ارائه بهترین خدمات‌ مصروف می‌شود، گفت: بحثی که همواره نسبت به دستگاه قضایی مطرح است اطاله دادرسی است در حالی که روند رسیدگی به پرونده‌ها در آیین‌نامه دادرسی مشخص شده است و همین امر باعث طولانی شدن تعیین تکلیف پرونده‌ها می‌شود.

خدابخشی پالایش و بروزرسانی قوانین و رویکرد مثبت دستگاه قضایی در استفاده از مجازات جایگزین حبس به منظور کاهش تبعات زندان برای فرد و خانواده را از جمله اقدامات مثبت این مجموعه دانست و درخصوص عملکرد دادگاه‌های عمومی و انقلاب شهرستان اراک بیان کرد: دادگستری اراک دارای مجمتع‌های حقوقی، خانواده، انقلاب، کیفری و شعب شوراهای حل اختلاف است. در واقع باید ۱۸ شعبه دادگاه حقوقی در اراک فعال باشد که در حال حاضر ۱۵ شعبه فعال است که ۵ شعبه به دادگاه خانواده و ۱۰ شعبه به دادگاه حقوقی اختصاص دارد.

وی افزود: براساس دستورالعمل باید ۱۱ شعبه دادگاه کیفری در اراک فعالیت داشته باشد که از این تعداد ۹ دادگاه فعال است، همچنین ۳ شعبه دادگاه انقلاب نیز مشغول خدمات‌رسانی است.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب شهرستان اراک با اشاره به آمار سال ۹۶ تصریح کرد: در سال گذشته تعداد پرونده‌های وارده به دادگاه حقوقی اراک بالغ بر ۱۳ هزار و ۵۴۸ فقره بوده و ۱۴ هزار و ۷۵ فقره پرونده نیز مختومه شده است.

وی تعداد پرونده‌های وارده به دادگاه خانواده شهرستان اراک در سال گذشته را هشت هزار و ۸۸۴ فقره و تعداد پرونده‌های مختومه را ۹ هزار و ۴۹ فقره دانست و افزود: تعداد پرونده‌های وارده به دادگاه جزایی ۱۷ هزار و ۸۳۳ فقره و تعداد پرونده‌های مختومه ۱۷ هزار و ۷۶۳ فقره، تعداد وارده‌های دادگاه انقلاب ۵ هزار و ۶۳۱ فقره و تعداد مختومه‌ها ۵ هزار و ۶۹۸ فقره و تعداد پرونده‌های وارده به اجرای احکام هفت هزار و ۲۳۴ فقره و تعداد پرونده‌های مختومه نیز هفت هزار و ۹۷۱ فقره بوده است.

خدابخشی از بعد درصد افزایش پرونده‌های وارده و مختومه به دادگاه‌های عمومی و انقلاب اراک گفت: در این راستا در دادگاه حقوقی و خانواده میزان پرونده‌های وارده ۱۰ درصد و میزان پرونده‌های مختومه ۱۱ درصد رشد داشته است، در دادگاه جزایی رشد ۲ درصدی در پرونده‌های وارده و ۴ درصدی در پرونده‌های مختومه حاصل شده است، در دادگاه انقلاب به ترتیب رشد ۳.۸ درصدی و ۶ درصدی در میزان پرونده‌های وارده و مختومه به ثبت رسید و در بحث اجرای احکام نیز ۴.۳ درصد رشد در پرونده‌های وارده و ۲۹ درصدی در پرونده‌های مختومه گزارش شده است.

وی فراوانی دعاوی و شکایات در دادگاه انقلاب را شامل نگهداری و مالکیت مواد مخدر، استعمال مواد مخدر، نگهداری سایر مشتقات مخدر و خرید و فروش، نگهداری روان‌گردان‌ها، حمل و نگهداری کالای قاچاق و … عنوان کرد و افزود: فراوانی دعاوی در دادگاه جزایی نیز شامل ضرب و جرح عمد، توهین، سرقت، تهدید و … است و در دادگاه خانواده نیز مطالبه مهریه و طلاق توافقی در صدر دعاوی قرار دارد به شکلی که در سال گذشته هزار و ۶۱۱ پرونده وارده و هزار و ۶۰۷ پرونده خروجی در بحث مطالبه مهریه و ۹۸۸ مورد پرونده ورودی و هزار و ۹ فقره پرونده خروجی در بحث طلاق توافقی در دادگاه مطرح شده است.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب شهرستان اراک به خدمات جانبی داد‌گاه‌های اراک اشاره کرد و گفت: برای حفظ و تحکیم خانواده ملکف به راه‌اندازی مرکز مشاوره خانواده بودیم که در این راستا سال گذشته هزار و ۸۰۷ مورد مراجعه به مرکز انجام و ۱۰ درصد پرونده‌ها منتهی به صلح و سازش شد، همچنین با توجه به اینکه ملاقات طفل با والدین در کلانتری انجام می‌گرفت که آثار روحی بسیاری برای فرزندان به همراه داشت برهمین اساس ۲ مرکز مهر والدین احداث شد که در سال گذشته ۷۰ مورد ملاقات والدین با فرزندان، ۷۲۰ مورد خدمات مددکاری و ۶۰۰ مشاوره در این ۲ مرکز انجام شده است.

وی استقرار واحد اجرای حکم در مجتمع حقوقی، راه‌اندازی دفاتر خدمات قضایی برای ثبت دادخواست‌ها، استقرار یک واحد صلح و سازش در مجتمع خانواده، ابلاغ الکترونیکی در کل مجموعه دادگستری به میزان ۷۲ درصدی که هدفگذاری ۹۰ درصدی در سال جاری مدنظر است، حفظ و رعایت حقوق زندانی و بازدید مستمر قضات طبق برنامه‌ریزی و انجام ۲۴ بازدید توسط قضات در سال گذشته را از جمله اقدامات انجام شده در دادگاه‌های اراک دانست.

خدابخشی افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در بحث تولید و بهبود فضای کسب و کار و حمایت از کالای ایرانی دستگاه قضایی نیز نقش خود را ایفا کرده است و با توجه به صنعتی و کارگری بودن اراک و وجود پرونده‌های مرتبط با مباحث کارگری و صنعتی انرژی زیادی در این حوزه صرف شد تا حقوق کارگران محقق و روند تولید کارخانجات نیز متوقف نشود.

وی گفت: کلیه پرونده‌های شرکت‌های تولیدی همچون هپکو، آذرآب، آونگان و … در یک شعبه دادگاه متمرکز و تحت مدیریت واحد رسیدگی می‌شود تا تصمیم‌گیری متعدد به تولید لطمه نزند و راهکاری برای جلوگیری از اطاله دادرسی بوده است.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب شهرستان اراک با اشاره به انجام مشاوره حقوقی به میزان ۹ هزار و ۱۲۶ فقره گفت: سه هزار و ۳۱۷ فقره مشاوره مربوط به بانوان و پنج هزار و ۷۸۰ فقره مشاوره مربوط به آقایان بوده است و از نظر موضوعی سه هزار و ۹۷۸ مورد مشاوره حقوقی، ۴ هزار و ۳۶۵ مورد مشاوره خانوادگی و ۴۲۵ مورد مشاوره کیفری بوده است.

خدابخشی در خصوص استفاده از قاضی مشاور زن بیان کرد: طبق قانون باید از قاضی مشاور زن با سابقه قضایی ۵ سال به بالا در دادگاه خانواده استفاده شود، در حال حاضر قاضی خانم در استان مرکزی وجود دارد، اما سابقه فعالیت کمتر از ۵ سال است، از طرفی به دلیل نیروی انسانی نیز در حال حاضر دادگاه خانواده در اراک وجود ندارد و تعدادی از شعب دادگاه حقوقی به دادگاه خانواده اختصاص یافته است.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد