تاریخ انتشار : سه شنبه 25 اردیبهشت 1397 - 6:04
کد خبر : 31882

شهرکرد| تأخیر در روند پرداخت تسهیلات ازدواج در چهارمحال و بختیاری برعهده بانک‌ها است

شهرکرد| تأخیر در روند پرداخت تسهیلات ازدواج در چهارمحال و بختیاری برعهده بانک‌ها است

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، جوانی دوره‌ای از زندگی است که آغاز فراز و نشیب‌های روحی و جسمی و رسیدن به رشد است. این مسیر پر فراز و فرود هفت خوان رستم است که یکی پس از دیگری نمود پیدا می‌کند.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، جوانی دوره‌ای از زندگی است که آغاز فراز و نشیب‌های روحی و جسمی و رسیدن به رشد است. این مسیر پر فراز و فرود هفت خوان رستم است که یکی پس از دیگری نمود پیدا می‌کند. در ابتدا مشکل همه جوانان تحصیل و راه‌یابی به دانشگاه است، پس از آن پیدا کردن شغل است که می‌توان گفت مابقی زندگی هر جوانی بسته به این مسئله است.

استان چهارمحال و بختیاری از استان‌های دارای آمار بیکاری بالا است که جوانانش با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند و شاید هم بتوان گفت این مسئله سبب یأس و ناامیدی آنها شده است. پس از بیکاری، ازدواج نیز مسئله دیگری است که به واسطه اشتغال کمی به حاشیه رانده شده است.

حمید کریمی، مدیرکل ورزش و جوانان استان به دغدغه‌های ما در این حوزه پاسخ می‌دهد.

تسنیم: با توجه به افزایش آمار طلاق در سطح کشور، استان چهارمحال و بختیاری با افزایش و یا کاهش آمار طلاق مواجه است؟

کریمی: متأسفانه جمعیت جوان رو به کاهش است. سال ۹۲ جمعیت جوان ۳۰۵ هزار نفر بود که به ۲۴۷ هزار نفر کاهش یافته است. این مسئله به علت ترویج فرهنگ شوم تک‌فرزندی است که مقام معظم رهبری نیز در این خصوص هشدارهای لازم را داده‌اند. در استان چهارمحال و بختیاری افزایش نرخ طلاق نسبت به سایر استان‌ها مهار شده است که براساس آمارها استان پس از استان سیستان و بلوچستان دارای کمترین نرخ طلاق است که کاهش نرخ طلاق در استان به دو عامل مهم از جمله تعامل زوجین و اثرگذاری دوره‌های آموزشی قبل، حین و پس از ازدواج است.

تسنیم: با توجه به اهمیت ارائه تسهیلات ازدواج به زوجین جوان بفرمایید اکنون شرایط دریافت این تسهیلات چگونه است؟، خیلی از زوجین در دریافت این تسهیلات با مشکل مواجه هستند، امسال چه برنامه‌هایی برای کاهش این مشکلات در نظر گرفته شده است؟

کریمی: اعتبار مربوط به تسهیلات ازدواج ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که امسال این مبلغ به ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که رشدی نزدیک به ۶ برابر داشته است. در نتیجه میزان تسهیلاتی که امسال به زوجین ارائه می‌شود به ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته است که هدف از این اقدام تحکیم بنیان خانواده است. متقاضیان تسهیلات ازدواج می‌توانند با ثبت‌نام و سپس با مراجعه به بانک‌ها نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام کنند.

در زمینه مشکلاتی که برای مراجعه‌کنندگان پیش آمده علی‌رغم اینکه برخی فکر می‌کنند ورزش و جوانان مجری این طرح است، باید توجه داشت که حوزه ورزش و جوانان موظف به هماهنگی این اقدامات و یک سیستم پرسشگر است.

حوزه جوانان شامل موضوعات مختلف از جمله اوقات فراغت، شبکه‌های مجازی و امور فرهنگی است که ورزش و جوانان متولی هیچکدام از این موارد نیست بلکه متولی ساماندهی این موضوعات در جلسه ستاد امور جوانان است، همچنین تقسیم وظیفه و ارائه عملکرد نیز برعهده این سازمان است.

پیگیری موضوعاتی از جمله افزایش نرخ تسهیلات در مجلس از سوی وزیر و معاونت جوانان انجام می‌شود و زمانیکه طرح مصوب می‌شود هر دستگاهی موظف به پیگیری این موضوع در حیطه کاری خود است.

اگر در روند ازدواج کندی صورت می‌گیرد این مسئله در حیطه کاری ورزش و جوانان نیست. تأخیر در روند پرداخت تسهیلات و یا عدم ارائه آن برعهده بانک‌ها است، هر چند بانک‌ها نیز پیگیر این مشکلات هستند و حتما با دستورالعمل‌هایی در این حوزه مواجه هستند که بهتر است خودشان پاسخگو باشند.

تسنیم: با توجه به مشکلات جوانان استان، ستاد ساماندهی جوانان چه اقداماتی در این حوزه انجام داده است؟ بازخورد این اقدامات در شاخص‌های استانی چگونه بوده است؟

کریمی: متأسفانه در سال گذشته با توجه به تغییر مدیریت ستاد ساماندهی جوانان تنها دو مرتبه تشکیل شده است. به تبع جلسات ستاد نیز در دو شهرستان‌ تشکیل نشده که در سایر شهرستان‌ها نیز با توجه به عدم برگزاری جلسه ستاد استانی چندان پربار نبوده است. امسال نخستین نشست ستاد ساماندهی امور جوانان با حضور اقبال عباسی، استاندار و مدیرکل ساماندهی امور جوانان کشور برگزار که برنامه‌ها و طرح‌های قابل توجه نیز مصوب شده است.

استاندار در حوزه ستاد ساماندهی جوانان تأکید بر جوان‌گرایی دارند که فرمانداران و مدیران کل موظف به استفاده از مشاور جوان هستند و حتی فرمانداران مکلف به انتخاب بخشدار جوان نیز شدند. مشاور جوان اداره کل ورزش و جوانان نیز به زودی معرفی می‌شود.

حوزه جوانان با مشکلات متعددی مواجه است که در هر جلسه نمی‌توان همه مشکلات را بیان کرد. استاندار نیز دستور داده‌اند که در هر جلسه به یک موضوع در این حوزه اختصاص یابد تا به صورت کامل بررسی شود.

تسنیم: با توجه به اینکه استان چهارمحال و بختیاری از استان‌ها دارای آمار بیکاری بالا است، در ابتدا وضعیت اشتغال در استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ چه برنامه‌هایی در این حوزه دارید؟

کریمی: ارائه آمار مربوط به میزان بیکاری برعهده اداره کار است اما آنگونه که گفته می‌شود استان چهارمحال و بختیاری در حوزه تعداد افراد بیکاری پس از استان کرمانشاه قرار دارد. از جمله دلایل این مشکل صنعتی نبودن استان است. عمده مشاغل استان بر پایه کشاورزی است که امروزه کشاورزی نیز با مشکل مواجه شده است.

عدم توجه به صنعت تورسیم از دیگر مشکلات این حوزه است. متأسفانه تاکنون برنامه‌ریزی منسجمی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های خدادای استان انجام نشده است. همچنین رشته‌های دانشگاهی مرتبط به فعالیت‌های مختص استان نیستند که عملا غیرکاربردی هستند. مهاجرت نخبگان و افراد ثروتمند استان به سایر استان‌ها از دیگر عوامل این مشکل است. با توجه به همه موارد بیان شده استان نیازمند سرمایه‌گذاری است که متأسفانه سرمایه‌گذاری در استان نیز مقرون به صرفه نیست. 

همه عوامل یاده شده دست به دست یکدیگر داده و سبب افزایش آمار بیکاری در استان شده که رفع آن نیازمند مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی است. اما موضوعی که باید مدنظر قرار داد این است که تعریف شغل در بین جوانان پشت میزنشینی و ورود به ادارات دولتی است که این برداشت از شغل اشتباه است. در این صورت از ظرفیت بخش خصوصی و خلاقیت جوانان محروم می‌شویم.

استاندار در حال پیگیری واگذاری اماکن به بخش خصوصی از طریق BOT است. باید به سمت پروژه‌های زودبازده حرکت کنیم مانند صنایع دستی و توسعه صنعت توریسم.

در حوزه توسعه صنعت توریسم ورزشی در منطقه دوپلان و کوهرهنگ مذاکراتی به طرف‌های نروژی انجام شده است. همچنین براساس برنامه‌ریزی‌ها شهرکرد به عنوان اردو بام معرفی شده است که چندین جلسه نیز با باشگاه‌های معتبر کشور برگزار شده است.

تسنیم: در پایان اگر مطلب خاصی مدنظر دارید، بفرمایید؟

کریمی: جوانان خوش‌فکر و خلاق استان در حوزه سمن‌ها نیز فعالیت کنند. ساختمانی برای فعالیت آنها در نظر گرفته شده که می‌توانند جلساتی برگزار و مشکلات جوانان را بیان کنند. تشکیل سمن‌ها نه تنها سبب کاهش مکسلات جوانان می‌شود بلکه تمرین مدیریتی و تجربه‌اندوزی برای این عزیزان است.

قدر مسلم است این مشکلات یک شبه به وجود نیامده که یک شبه نیز مرتفع شوند اما کاهش آنها عزم راسخ می‌خواهد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد