تاریخ انتشار : دوشنبه 13 فروردین 1397 - 9:05
کد خبر : 27904

حضرت زینب(س) در تمام مراحل زندگی خود اهل استقامت بودند

حضرت زینب(س) در تمام مراحل زندگی خود اهل استقامت بودند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از قزوین،‌ آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم بزرگداشت وفات حضرت زینب(س) در جمع معتکفان با عرض تسلیت به مناسبت وفات این بانوی بزرگوار اظهار کرد: «تقوا» و «ذکر» دو نتیجه حضور در اعتکاف است و یک معتکف باید از

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از قزوین،‌ آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم بزرگداشت وفات حضرت زینب(س) در جمع معتکفان با عرض تسلیت به مناسبت وفات این بانوی بزرگوار اظهار کرد: «تقوا» و «ذکر» دو نتیجه حضور در اعتکاف است و یک معتکف باید از خود بپرسد چقدر اهل ذکر است و باید فضاهای ذکر را شناسایی کرده و حضور و غیبت خود را در این فضاها رصد کنیم.
امام جمعه قزوین نماز را یکی از فضاهای عالی برای «ذکر» معرفی کرد و افزود: توجه به نماز فقط به معنای دانستن معانی آن نیست؛ بلکه باید معارف تک تک اذکار آن را با جان دل بنوشیم، نمازی که انسان در حال اقامه آن با خدا ارتباط برقرار کند نماز واقعی است.
وی اذعان کرد: بسیاری از فضاهای دیگر در ایام مختلف وجود دارد که نشانه ارتباط ما با ذکر است، در ماه رجب و شعبان توصیه‌های زیادی برای بیان برخی اذکار بیان شده؛ البته گفتن اذکار به این معنی نیست که فقط آن ذکر به زبان جاری شود بلکه زبان و گوش و فکر و چشم و همه اعضای وجودی انسان باید برای بیان ذکر قیام کنند.
آیت الله عابدینی قرآن را یکی دیگر از منابع «ذکر» برشمرد وادامه داد: قرآن امانتی ازسوی خدا و پیامبر(ص) برای ماست که باید در زندگی خود رصد کنیم چقدر با این امانت الهی ارتباط گرفته ایم؟ چقدر آن را درک کردیم؟ به چه میزان به آن عمل کردیم؟
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ابراز کرد: اگر تمام لحظات زندگی ما با «ذکر» ارتباط برقرار کند و این ذکر در زندگی ما جاری شود کار و زندگی و تحصیل ما برکت پیدا خواهد کرد؛ زندگی بی برکت، بی نشاط و همراه استرس، افسردگی و ناامیدی خواهد بود.
وی گفت: امام صادق(ع) می‌فرمایند: «اگر کسی قرآن را قرائت کند اما اگر سه اتفاق در زندگی وی رخ ندهد او انسان خسارتمندی خواهد بود، کسی که قرآن را قرائت کند اما در برابر عظمت خداوند احساس کوچکی و حقارت نکند، با قرائت قرآن قلب وی متاثر نشود و کسی که در عمق جانش احساس حزن نکند.»
آیت الله عابدینی در ادامه اضافه کرد: امام صادق(ع) در ادامه این حدیث می‌فرمایند: «اهل ذکر و قرآن به سه چیز نیازمند است قلب خاشع، بدن فارغ که لذت درک حال معنوی را داشته باشد و فضای مناسب و مساعد؛ در این شرایط شیطان از انسان فاصله می‌گیرد و قلب انسان برای قرائت آماده شده و در این صورت برکت نورانیت قرآن در وی نفوذ کرده و با فراهم شدن این سه زمینه روح انسان با خدا انس برقرار می‌کند و شیرینی مخاطب خدا شدن را درک خواهد کرد.»

قرآن منشور ولایت خداست

امام جمعه قزوین ابراز کرد: ما دو نوع حزن داریم، یک نوع حزن مذموم و ناپسند وجود دارد که غم و ناراحتی نسبت به دنیا و مال و مقام است و نوع دیگر حزن معنوی است که نسبت به ضعف در معنویات و کمبود خوبی‌ها و عقب ماندگی نسبت به کسب خیرات است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تصریح کرد: امام صادق(ع) قرآن را منشور ولایت خدا می‌داند، یعنی اگر انسان لیاقت داشته باشد آیات قرآن انسان را ولایی، توحیدی و عرفانی می‌کند و ما باید خودمان را رصد کنیم که در مواجهه با آیات قرآن چه رفتار و عملکردی داریم؟ اینکه چقدر نسبت به اوامر و نواهی قرآن توجه داریم؟
وی در ادامه با بیان اینکه حضرت زینب(س) به «عقیله بنی هاشم» معروف هستند، عنوان کرد: این بانوی بزرگوار در زمان خود در بین بانوان، عاقله تمام و کمال بودند، عالمه غیرمعلمه نیز از ویژگی‌های دیگر این بانوی گرامی بود یعنی خدای متعال نور علم و دانش را در وجود مبارک ایشان قرار داده بودند.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: محدثه، فاضله، کامله، عالمه، عابده آل علی، معصومه صغری، امینه الزهرا، نائب الحسین، عقیله النسا، شریک الشهدا، شریک الحسین از دیگر صفات حضرت زینب(س) است، این بانوی بزرگوار به حدی صاحب کمالات است که زبان از بیان آن قاصر است.
آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: حضرت زینب(س) در تمام مراحل زندگی خود اهل استقامت بودند، دوران شهادت مادرشان حضرت زهرا(س)، شهادت پدر بزرگوارشان حضرت علی(ع)، شهادت برادرشان امام حسن(ع) و در داستان کربلا در دریایی از مصائب قرار گرفتند و استقامت ورزیدند.
وی بیان کرد: این بانوی بزرگوار بسیار با قرآن مانوس بودند و در کوفه جلسه تفسیر قرآن برای بانوان این شهر برگزار می‌کردند، اگر نماز شب‌های ایشان نبود حضرت زینب(س) توانایی این را نداشتند که در صحنه عاشورا و نزد یزید بگویند: «ما رأیت الا جمیلاً».

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد