تاریخ انتشار : یکشنبه 12 فروردین 1397 - 5:11
کد خبر : 27736

نگاهی به دیروز و فردای حوزه‌های دینی و قرآنی آموزش و پرورش

نگاهی به دیروز و فردای حوزه‌های دینی و قرآنی آموزش و پرورش

محمدرضا مسیب زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایکنا؛ به تبیین اقدامات انجام شده از سوی این اداره کل در سال ۹۶ و همچنین برنامه‌های در دست اقدام پرداخت و گفت: برنامه‌های صورت گرفته بر اساس راهکار‌های مندرج در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. مسیب‌زاده تعمیق

۱۲ فروردین/ محمدرضا مسیب زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایکنا؛ به تبیین اقدامات انجام شده از سوی این اداره کل در سال ۹۶ و همچنین برنامه‌های در دست اقدام پرداخت و گفت: برنامه‌های صورت گرفته بر اساس راهکار‌های مندرج در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

مسیب‌زاده تعمیق تقوای الهی را از جمله راهکار‌های مندرج در سند برشمرد که بر اساس آن برنامه‌هایی همچون طرح حفظ موضوعی قرآن کریم، برپایی محافل استماع قرآن، برگزاری جلسات گفتمان‌های دینی اجرایی شده است و گفت: در این راستا و بر اساس این رویکرد چاپ و توزیع کتاب حفظ موضوعی قرآن کریم و تفسیر آن و تولید قلم قرآنی این کتاب در دست اقدام قرار گرفته است.

وی راهکار دیگر سند را استفاده از ظرفیت برنامه‌های درسی، منابع آموزشی، شبکه ملی اطلاعات و ارتباطات؟ کتابخانه، فرصت اردو‌ها و فعالیت‌های درون مدرسه به ویژه مساجد برای تقویت معرفت و باور به معارف الهی به ویژه اعتقاد به توحید و معاد برشمرد و اظهار کرد: در این راستا طرح پیوند مدارس با مساجد و نماز جمعه و اردوی سه روزه آموزش و جشن تکلیف دانش آموزان عشایر برگزار شد. همچنین برای سال ۹۷ نیز برگزاری اردوی سه روزه آموزش و جشن تکلیف برای دانش آموزان مناطق محروم و دانش آموزان ناشنوا در دستور کار قرار گرفته است.

مسیب‌زاده نهادینه سازی و تقویت همکاری مدرسه با مراکز فرهنگی و علمی محله را از دیگر محور‌هایی برشمرد که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بدان توجه داشته و بر مبنای آن طرح گفتمان دینی و ۷۳ هزار جلسه آموزشی و پرسش و پاسخ در مدارس سراسر کشور برگزار و تمهیدات مقدمات جذب و فعالیت ۵۰۰ سرباز روحانی با مشارکت دفتر همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش برای سال آینده در نظر گرفته شده است.
 
مسیب زاده آموزش معلمین پایه سوم ابتدایی با موضوع نماز و آموزش مربیان پیش دبستانی را از جمله اقدامات مرتبط با راهکار توسعه فرهنگ اقامه نماز و اهتمام به برپایی نماز جماعت در مدرسه خواند و عنوان کرد: با هدف توسعه فرهنگ و سواد قرآنی، توسعه، تجهیز، زیبا سازی و تقویت مراکز دارالقرآن کریم در دستور کار قرار گرفت و مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان و فرهنگیان در چهار مرحله آموزشگاه منطقه‌ای، استانی و کشوری برگزار شد. همچنین در سال ۹۷ نیز دوره‌های تکمیلی طرح مبین را با همکاری ستاد اقامه نماز و حوزه‌های علمیه برگزار و آموزش ائمه جماعت فرهنگی مدارس را دنبال می‌کنیم.

وی از تولید قلم قرآنی هوشمند کتب حفظ موضوعی و تفسیر قرآن کریم خبر داد و گفت: در سال ۹۷ عقد تفاهم نامه با معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برای طرح ملی الگوی تلاوت و تقویت مهارت قرآن دانش‌آموزان در مناطق کم برخوردار را در دستور کار خود قرار داده ایم.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ایجاد ساز و کار‌های ترویج و نهادینه سازی فرهنگ ولایت مداری و زمینه‌سازی برای استقرار دولت عدل مهدوی، امر به معروف و نهی از منکر و روحیه جهادی را از جمله محور‌های مدنظر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خواند و اظهار کرد: در این راستا راه اندازی و فعالیت هیئت‌های مذهبی دانش آموزان و فرهنگیان، اجرای طرح عطر انتظار، اجرای طرح مصباح الهدی را در دستور کار خود قرار دادیم و در سال ۹۷ نیز اقدام به توانمندسازی مربیان قرآنی، کارشناسان ادارات قرآن عترت و نماز و اولیای دانش آموزان می کنیم.   وی احیای مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش آموزان را پس از ۲۰ سال  و ایجاد دبیرخانه دائمی آن را از بزرگترین دستاورد‌های این وزارتخانه در سال ۹۶ برشمرد و گفت: کسب رتبه اول اجرای مسابقات قرآن کشور و رتبه برتر اقامه نماز نیز از دیگر محور‌های قابل توجه است.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه حفظ موضوعی قرآن کریم هیچ نهادی نتوانسته است همچون وزارت آموزش و پرورش عمل کند، اظهار کرد: کتاب‌ها و نرم افزار‌های که در حوزه قرآن عترت و نماز از سوی این اداره کل تولید شده، بسیار کاربردی است و دانش آموزان ارتباط خوبی با آن برقرار می‌کنند چراکه از زبان روز و شیوه‌های جذاب استفاده شده است. انتشار ۶ میلیون نسخه کتاب در این زمینه و دوسال نشریه مرتبط را می‌توان از جهش‌های آموزش و پرورش خواند.

مسیب زاده با بیان اینکه با وجود تمام فعالیت‌های صورت گرفته راه زیادی را برای رسیدن به سرمنزل مقصود باید بپیماییم، تصریح کرد: برای تمامی تولیدات این اداره کل قلم گویا ایجاد شده است تا دانش آموزان بتوانند از ابزارهای مورد علاقه و جذاب بهره مند شوند و ارتباط بیشتری با این محصولات پیدا کنند. انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد