سنندج| از "گرانفروشی" گوشت قرمز تا ناتوانی در کنترل بازار کردستان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، در نیمههای اسفند که تب خرید و فروش در بازارهای شهر داغ میشود، مردم معتقدند که قدرت خرید مردم کاهش و قیمت کالاها نیز علیرغم توصیه و دستور متولیان امر٬ افزایش چشمگیری داشته و بازرسان طرح
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، در نیمههای اسفند که تب خرید و فروش در بازارهای شهر داغ میشود، مردم معتقدند که قدرت خرید مردم کاهش و قیمت کالاها نیز علیرغم توصیه و دستور متولیان امر٬ افزایش چشمگیری داشته و بازرسان طرح ویژه نظارتی نوروز ۹۷ در استان کردستان نیز تماشاگر هستند!
به عنوان نمونه اگر در این ایام نوروز به قصابیهای سطح شهر مراجعه کنید، گوشت قرمز با قیمت هر کیلو ۴۵ یا ۴۶ هزار تومان به فروش میرسد اما متولیان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان این قیمت را قبول ندارند و قیمت آنالیز شده برای گوشت درجه یک را ۴۲ هزار تومان اعلام و بیشتر از آن را گرانفروشی میدانند و ادعا میکنند که طرح نظارتی ویژه نوروز در راستای "صیانت از حقوق مصرفکنندگان و برخورد با گرانفروشی" از ابتدای بهمنماه امسال آغاز شده و تا پایان فروردین سال ۹۷ نیز ادامه دارد، اما سئوالی که اینجا مطرح است آیا بازرسان این سازمان و متولیان دولتی در کنترل بازار، وظایف خود را به نحو احسن انجام میدهند و این گرانفروشیهای سطح شهر را نمیبینند! یا توانایی کنترل بازار را ندارند.
طرح ویژه نظارتی نوروز ۹۷ در استان کردستان همچنان ادامه دارد
فرزاد سردارزاده رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، در مورد نوسانات قیمت کالا و اجناس در سطح بازار اظهار داشت: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید نوروزی و سفرهای زیارتی و سیاحتی، حوزه نظارت و بازرسی این سازمان هرساله همزمان با سراسر کشور در ایام روزهای پایانی سال، طرح ویژه نظارتی نوروزی را اجرا میکند.
وی گفت: طرح نظارتی ویژه نوروز در راستای صیانت از حقوق مصرفکنندگان، ایجاد امنیت و آرامش روانی جامعه جهت خرید آسان کالا و خدمات، جلوگیری از افزایش قیمت غیر منطقی کالا و خدمات، شناسایی، کشف و برخورد با گرانفروشی، کمفروشی، حراج غیرقانونی، فروش کالای قاچاق و سایر تخلفات اقتصادی در سطح عرضه، در دو بخش مهم کالا و خدمات از ابتدای بهمنماه لغایت پایان فروردین سال ۹۷ اجرا و همچنان ادامه دارد.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان تصریح کرد: چاپ و پخش تراکتهای سازمان یافته با عنوان رسیدگی به شکایات مردمی و با هدف آگاهیبخشی به شهروندان و مصرفکنندگان کالا و خدمات جهت مشارکت با سازمان، انعکاس و گزارش تخلفات صنفی در مسیرهای پرتردد و اصلی شهر یکی از اقدامات اقدامات انجام شده در طول مدت اجرای این طرح است.
وی اضافه کرد: شهروندان و مصرفکنندگان کالا و خدمات میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف میتوانند از طریق سامانه ۱۲۴ و یا بهصورت مراجعه حضوری از صنوف متخلف شکایت کنند.
نظارت بر هتلها، رستورانهای درون شهری و بین راهی کردستان
سردارزاده با اشاره به اینکه همزمان با طرح نظارتی ویژه نوروز یک برنامه کشیک بازرسان در ایام پایانی سال وجود دارد، افزود: بازرسان سازمان از ساعت ۹ صبح تا ۲۰ شب تا ۲۰ فرودینماه سال ۹۷ بهمنظور پاسخگویی به ارباب رجوع، رسیدگی بهموقع به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ات مردمی، رصد و کنترل بازار و انعکاس برنامه کشیک بازرسان به دستگاههای اجرایی و حاکمیتی مشغول فعالیت هستند.
وی به تدوین برنامه زمانبندی گشت مشترک با ارگانها و نهادهای زیربط همزمان با طرح یادشده اشاره و اظهار کرد: این برنامه بهمنظور شناسایی، کارشناسی، عرضه و فروش کالاهای اساسی از جمله خشکبار، میوه، گوشت قرمز، برنج، تخممرغ و سایر کالاهای سلامتمحور از جمله وسایل آرایشی، بهداشتی، غذایی با هدف کشف و ضبط کالای قاچاق، تاریخ گذشته و تقلبی انجام میشود.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه برنامه زمانبندی گشت مشترک با سازمان میراث فرهنگی و ادارهکل راهداری، حمل و نقل جادهای استان نیز داریم، گفت: این برنامه با عنوان مدیریت کمیته نظارت و تنظیم بازار در قالب ستاد خدمات سفر که در راستای آن بر دفاتر خدمات مسافربری و گردشگری هوایی و زمینی، هتلها، مسافرخانهها، مهمانپذیرها، رستورانها و سالنهای غذاخوری درون شهری و بین راهی، مراکز قالیشویی، اماکن تفریحی و شهربازیها نظارت و بارزسی انجام خواهیم داد.
۴۵۶ پرونده تخلف صنفی در استان کردستان تشکیل شد
وی به آمادگی نیروهای سازمان در قالب ۱۵ اکیپ دو نفره جهت نظارت و بازرسی بر تمام واحدهای کالایی و خدماتی اشاره کرد و گفت: در طول فاصله زمانی از یک بهمن تا ۱۰ اسفندماه جاری ده هزار و ۸۶۵ مورد بازرسی صورت گرفته که منجر به تشکیل ۳۸۶ فقره پرونده با تعداد ۴۵۶ مورد تخلف شده است.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان خاطر نشان کرد: در طول یک ماه گذشته چهار هزار و ۴۳ مورد گزارش مردمی تخلف اقتصادی در سطح عرضه با احراز ۹۱۳ مورد تخلف دریافت شده که پس از تشکیل پرونده برای آنان، به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است.
وی با بیان اینکه مسئله احتکار را هیچ کس نمیپزیرد، تصریح کرد: زمانی که افزایش تقاضای کالا وجود دارد احتکار یک جرم سنگین محسوب میشود و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد شدید خواهیم کرد.
عرضه گوشت قرمز با نرخ ۴۶ هزار تومان در بازار کردستان را قبول نداریم!
سردارزاده در پاسخ به این سئوال که آیا شما عرضه گوشت قرمز با قیمت ۴۶ هزار تومان در بازار را میپذیرید؟ افزود: ما اصلاً قیمت گوشت موجود در بازار را قبول نداریم! و قیمت آنالیز شده برای گوشت درجه یک، طبق درجهبندی انجام شده و براساس قیمت گاو زنده عرضه شده در عمده فروشیها، ۴۲ هزار تومان است و عرضه گوشت بیشتر از این قیمت تخلف محسوب میشود.
وی اظهار کرد: در طول مدتی که طرح نظارت ویژه نوروزی اجرا شده تاکنون ۱۱۱ مورد بازرسی در قصابیها صورت گرفته که ۲۳ مورد تخلف گران فروشی احراز شده است.
بخش عمده دام کردستان از استانهای قم و اراک تأمین میشود
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در پاسخ به این سئوال که آیا دام استان تأمینکننده نیاز کردستان است؟ اذعان کرد: متولیان مدعی هستند که استان کردستان یکی از قطبهای تولید دام است، اما متأسفانه بخش عمده دام کردستان از استانها قم و اراک تأمین میشود.
وی با بیان اینکه در استان کردستان به ندرت دام پرورشی و صنعتی وجود دارد، ادامه داد: پرورش دام در استان بیشتر به روش سنتی است و این جوابگوی نیاز گوشت مصرفی کردستانیها نیست.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خاطر نشان کرد: متأسفانه خرید دام استان از استانهای قم و اراک نیابتی است که این خود در افزایش قیمت گوشت تأثیرگذار است.
توزیع ۱۳۰۰ تن میوه ویژه ایام نوروز در کردستان
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به قیمت و نحوه توزیع اقلام اساسی شب عید گریزی زد و گفت: کمیته تنظیم بازار یکهزار و ۳۰۰ تن میوه شب (سیب و پرتقال) با ۵ الی ۱۰ درصد زیر قیمت بازار توزیع میکند.
سردارزاده با بیان اینکه یکهزار و ۳۲۲ تن انواع برنج هندی و تایلندی در انبار موجود است، بیان کرد: تاکنون ۶۲۰ تن در سطح عرضه با قیمت مناسب توزیع شده است.
وی اظهار داشت: همزمان با اجرای این طرح، روزانه تخممرغ صادراتی در مراکز فروشگاههای زنجیرهای و بازارچههای تعاونی روستایی، شانهای با نرخ ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان عرضه میشود.
۱۳۰۰ تن مرغ منجمد در انبارهای استان کردستان ذخیرهسازی شد
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به توزیع مرغ با قیمت ۶ هزار و ۲۰۰ تومان اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر یکهزار و ۳۰۰ تن مرغ منجمد ذخیره شده داریم که حدوداً ۳۵ تن از آن عرضه شده است و همچنین در حال جذب مقادیری گوشت مرغ منجمد شده به استان هستیم.
وی با اشاره به فراوانی قند، شکر و چای در بازار، گفت: مشکلی در توزیع این موارد نداریم و در صورت مشاهده افزایش قیمت نامتعارف اقلام یاد شده با متخلفان برخورد میکنیم.
سردارزاده به گسترده بودن و حجم زیاد واحدهای صنفی اشاره و خاطر نشان کرد: تعداد بازرسان سازمان، جهت بازرسی برتمام واحدهای صنفی کافی نیست و با اعلام فراخوانی مبنی بر ناظران افتخاری در جهت همکاری با سازمان، انعکاس و گزارش تخلفات صنفی از نهادهای مختلف و همچنین همشهریان دعوت به همکاری کردهایم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰