صاحبان ثروت و قدرت، مطالبه رهبری درمبارزه با فساد را از مسیر خارج کردند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام نقدی پیش از ظهر امروز در جمع دانشجویان فعال آذربایجان شرقی در عرصه فرهنگی با بیان اینکه در زمان طاغوت کرامت انسانی ملت ایران پایمال شده بود، یکی از اهداف انقلاب اسلامی را حفظ
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام نقدی پیش از ظهر امروز در جمع دانشجویان فعال آذربایجان شرقی در عرصه فرهنگی با بیان اینکه در زمان طاغوت کرامت انسانی ملت ایران پایمال شده بود، یکی از اهداف انقلاب اسلامی را حفظ کرامت انسانی عنوان کرده و گفت: انسان انقلابی برای رهایی از مجموعه مسائل انسانی جهانی، نظام سرمایه داری و لیبرال دموکراسی را در غرب ایجاد کرد اما آن ایده نتوانست بشر را نجات دهد.
وی گفت: انسان به ایده سوسیال دموکراسی شرق متوسل شد، آن هم شکست خورد. انسان آگاه انقلابی به دنبال راه حل سومی بود. در این موقعیت مردم ایران شعار "نه شرقی، نه غربی جمهوری اسلامی" سردادند و اسلام به عنوان تنها راه سعادت بشری مطرح گردید.
وی اضافه کرد: با این شعار، انقلاب اسلامی دو موج در جهان ایجاد کرد؛ یک موج در جبهه مردمی دنیا و در جهت طرفداری از انقلاب اسلامی دیگری موجی بود که منافع سردمداران شرق و غرب را به خطر انداخته و در مقابل انقلاب قد برافراشتند و برخورداران از موقعیت حاکمیتی شرق و غرب، دشمنی های خود را در ابعاد نظامی، سیاسی و فرهنگی برای نابودی این نهضت شروع کردند.
حجت الاسلام نقدی با اشاره به سهم حوزه و دانشگاه در برپایی انقلاب اسلامی، از حوزه، دانشگاه و مسجد به عنوان سه پایگاه اصلی انقلاب اسلامی نام برده و خاطر نشان کرد: در حوزه آن زمان دو خط وجود داشت. یک خط، خط انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی که خواستار برپایی حکومت اسلامی بودند و خطی که من آن را با عنوان خط کسانی که به دنبال دردسر نبودند نامگذاری می کنم. افراد انقلابی بعد از جلسات درس حوزه به راهپیمایی می پرداختند و با پلیس درگیر می¬شدند. در دانشگاه اما احزاب و خطهای فکری زیادی فعالیت می کردند؛ احزابی مانند نهضت آزدی (شاخه متدین و مذهبی جبهه ملی)، مجاهدین خلق، توده، فدائیان خلق، پیکار و احزابی بدون اسم و رسم فعالیت می کردند.
وی یاد آور شد: تا سال ۱۳۳۵ جریان اسلامی در دانشگاه بسیار ضعیف بود به طوری که حتی نماز نیز در دانشگاه با تقیه خوانده می شد. اما از سال ۱۳۳۵ و با فعالیت های مذهبی افراد نهضت آزادی در دانشگاه، این حریم شکسته شد و بعد از قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ رونق یافت. به طوری که نماز خواندن در دانشگاه به امر طبیعی تبدیل شده و حتی مکانهایی نیز برای نماز ایجاد شد و جریان اسلامی رشد یافت به طوری که تا سال ۱۳۵۵ دانشجویان مذهبی حدود ۵۰ درصد دانشجویان را تشکیل می دادند.
وی افزود: با این تشکلها تنور انقلاب در دانشگاه بسیار داغ بود، به مناسبتهای گوناگون تظاهرات و میتینگهایی تشکیل می شد شعارهایی بر ضد حکومت پهلوی انجام می دادند و درگیری های شدیدی رخ میداد. هر سال به مناسبت روز دانشجو، دانشجویان تمامی کلاسهای دانشگاه را تعطیل می کردند. در هیچ کلاس و حتی در محوطه دانشگاه دانشجو اجازه نمیداد عکس شاه نصب شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز با بیان سه ویژگی برای دانشجوی آن زمان افزود: دانشجوی آن زمان سه ویژگی بارز داشت: اولین ویژگی، پاکی و تقوا بود. دانشجویان برنامه دقیقی برای خودسازی داشتند. در روابط بین دختر پسر نیز عفت و پاکی برقرار بود به طوری اگر دانشجویی به این گونه مسائل در دانشگاه می پرداخت، به او تذکر جدی داده میشد. حتی در بین افراد و احزابی مارکسیستی که به خدا اعتقاد نداشتند روابط بین دختر و پسر ناسالم نبود.
وی دومین ویژگی دانشجو را داشتن مطالعه دانست و گفت: دانشجوی آن زمان فرصت خود را به بطالت نمی گذراند. حتی گروههای مختلف کتابهای یکدیگر را مطالعه کرده و با یکدیگر به مناظره می پرداختند.
نقدی گفت: سومین ویژگی دانشجو مبارزه بود. مبارزه با رژیم طاغوت و استعمار نقطه مشترک همه گروههای دانشجویی بود. پخش شب نامه، اطلاعیه و … از جمله راههای مبارزه بودند که به صورت مخفیانه انجام می شد. دانشجوی آن زمان معتقد بود که کشور در دست آمریکا و اسرائیل اسیر است و او وظیفه دارد که کشور را از چنگال آنها آزاد کند و این هم و درد دانشجوی آن زمان بود.
وی در تبیین علل تاثیر برخی تهاجمات فرهنگی در دانشگاه امروز نسبت به دانشگاههای قبل از انقلاب، ریشه این تهاجمات را در نیازهای بشری دانست و گفت: انسان دارای نیازهای گوناگونی است و به هر کدام از نیازهایش که بیشتر بها دهد آن نیاز برجسته و قوی می شود. درد دانشجوی آن زمان مبارزه با رژیم طاغوت و استعمار بود به همین خاطر سایر نیازهایش را تحت الشعاع قرار داده بود. بعد از انقلاب، جنگ تا حدودی نیازهای دنیوی را کنترل کرد، اما بعد از جنگ این احساس نیاز به سمت مسائل دنیوی از جمله مدرک، پست، مقام و … قوت گرفت. به همین خاطر با برجسته شدن این گونه مسائل دنیوی، مسائل اصلی انقلاب به حاشیه رانده شد.
نقدی در تبیین اختلاف مسائل اقتصادی زمان حال با زمان طاغوت بیان داشت: در زمان طاغوت فقر و نیاز شدید بود اما احساس فقر و نیاز ضعیف بود. امروز نیاز و فقر به آن اندازه نیست آنچه زیاد است احساس فقر و نیاز است. کسانی که زمان پهلوی را درک کرده اند میدانند که اوضاع اقتصادی در آن زمان به خصوص در روستاها بسیار وخیم بود. اما تفاوت اصلی ما با آن زمان این است که نیازهای ما نسبت به زمان طاغوت بسیار کم است اما احساس نیاز بسیار افزایش یافته است و اگر پاسخ معقول و منطقی به این مساله داده نشود به طغیانهای اجتماعی تبدیل می شود که وقایع اخیر نمونه هایی از اینهاست.
وی همچنین با تشبیه اغتشاشات اخیر به جنگ احزاب گفت: در این وقایع استکبار تمامی احزاب اپوزیسیون و مخالف در داخل و خارج را علیه نظام متحد کرد. اما با اشراف اطلاعاتی که ایران داشت به نتیجه نرسید. این کار دشمن ضعفهای ما را توجیه نمی کند چرا که دشمن موقع حمله، از نقاط ضعف حمله می کند. از جمله نقاط ضعف ما وجود تبعیض در جامعه است. تبعیض ها موجب می شود بسیاری از افراد نالایق و ناشایسته، به مقام و موقعیت رسیده و بر افراد شایسته تر از خود برتری یابند و این باعث سرخوردگی این افراد و شکستن کرامت آنها می شود.
وی غلبه ی هوای نفس را از جمله دلایل ریزش ها از اول انقلاب تا امروز دانسته و افزود: بالا رفتن مقام و موقعیت انسان و به دست آوردن قدرت، انسان را در معرض فساد و لغزش قرار می دهد و تنها راه مقابله با آن تمسک به سلاح تقواست. برای همین است که انسان با ازدیاد قدرتش باید ارتباطش را با خدا به عنوان قرص مکمل افزایش دهد تا در مقابل هوای نفس مصون بماند. بسیاری از ریزش هایی که ما از اول انقلاب تا امروز داشته ایم بر اثر این آفت بوده است.
حجت الاسلام نقدی اشکالات کارهای صورت گرفته درباره حجاب را یکی سطحی بودن و غلط بودن روش حل این معضل و دیگری بی توجهی به زمینه های بی حجابی عنوان کرده و گفت: نمی شود با بیان یک مشکل از مشکلات اساسی دیگر غافل شویم. حجاب یعنی پوشاندن زیبایی های ظاهری و دنیوی تا زیبایی های الهی و معنوی در جامعه ظاهر شود. یکی به مدرک خود پوز می دهد عالم علم خود را، مسئول پست و مقام خود را، ثروتمند ثروت خود را و بد حجاب ها جز دماغ و چشم و ابرو چیزی ندارد با بدحجابی پوز آن را می دهد. حجاب باید در تمام اینها باشد. اگر با منکرات بزرگ مقابله نکرده و خود را مشغول منکرات کوچک نماییم رشته کار از دستمان خواهد رفت.
وی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در دهه هشتاد یک جریان اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر برای مقابله با فساد، در دو حوزه اقتصادی و اداری خواستند ایجاد کنند، اما صاحبان ثروت و قدرت این جریان را به سمت چند معتاد و بدحجاب هدایت کرده و از مسیر خود خارج کرده و خودشان با خیال راحت به فساد مشغول شدند و نتیجه ی آن را در این اختلاسها و ایجاد طبقه نوکیسه ظاهر شد. بدون تردید باید با منکر در تمامی زمینه ها برخورد کرد اما نباید اولویت بندی را فراموش کرده و خود را مشغول منکرات جزئی و بدون اولویت نماییم و این درس عاشوراست.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰