تاریخ انتشار : دوشنبه 18 دی 1396 - 4:46
کد خبر : 20702

نقش محوری زنان در کاهش آسیب‌های اجتماعی

نقش محوری زنان در کاهش آسیب‌های اجتماعی

فرزانه نیکوبرش، مشاور سازمان تبلیغات اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سوال که زنان چه نقشی در کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا می‌کنند؟ گفت: آسیب‌ها به هرحال بر اساس رفتارها و هنجارهای اجتماعی به وجود آمده است که ممکن است با کلیت ارزش‌های اجتماعی ما همخوانی نداشته باشد، بخاطر

فرزانه نیکوبرش، مشاور سازمان تبلیغات اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سوال که زنان چه نقشی در کاهش آسیب‌های اجتماعی ایفا می‌کنند؟ گفت: آسیب‌ها به هرحال بر اساس رفتارها و هنجارهای اجتماعی به وجود آمده است که ممکن است با کلیت ارزش‌های اجتماعی ما همخوانی نداشته باشد، بخاطر همین به عنوان آسیب از آن نام می‌بریم. وقتی جامعه دچار آسیب‌پذیری می‌شود، یعنی ارزش‌ها و قواعد آن جامعه دچار تغییر شده است که نکته مهمی است، چه به صورت رسمی باشد چه فردی، به هرحال این تغییرات اجتماعی صورت می‌گیرد و اثرگذاری در تغییرات اجتماعی است.
وی افزود: نه تنها در جامعه ما بلکه در کل جوامع، زنان محور اصلی شکل‌گیری مدیریت خانواده هستند، بخاطر همین است که می گوییم از دامن زن، مرد به معراج می‌رود؛ اگراین جایگاه دچار آسیب بشود قطعاً مدیریت هماهنگی که باید بین خانواده و جامعه باشد از بین می‌رود.
نیکوبرش تاکید کرد: مهم ترین محور آسیب‌های اجتماعی بحث زنان است، مهم ترین راه بنظر من آگاهی بخشیدن به خانم‌ها است، به میزانی که زنان آگاهی بیشتری داشته باشند، نقش پررنگ‌تری در کاهش آسیب‌های اجتماعی و سلامت جامعه ایفا می‌کنند.
مشاور سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه گفت: دستگاه‌های مختلف برای بررسی آسیب‌های اجتماعی در استان‌های مختلف ورود کرده‌اند، در اولویت سنجی آسیب‌ها خیلی جالب بود که در اکثر استان‌های ما بحث طلاق، بیکاری، اعتیاد، حاشیه‌نشینی و بحث مفاسد اجتماعی مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی بودند که معتقدیم بیشترین آسیب‌ها را در این میان خانم‌ها می‌بینند و در عین حال بیشترین نقش‌ در کنترل این آسیب‌ها را هم خانم‌ها‌ دارند.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر، کدام آسیب اجتماعی باید در اولویت رسیدگی باشد؟ گفت: اولویت اول، بحران خانواده و طلاق است، البته طلاق یک آسیب چندمعلولی است که عواملی همچون فقر، بیکاری و … بر آن تاثیر می‌گذارد؛ ما در جمعیت بانوان راهکارهایی را بررسی می‌کنیم که موجب تثبیت بنیان خانواده شود.
نیکوبرش افزود: یکسری ناآگاهی‌هایی در حوزه زنان داریم که خود همین آسیب‌زا است، ما می‌گوییم اگر نقش محوری آگاهی‌بخشی خانم‌ها بالا برود، بسیاری از آسیب‌ها به خصوص در بحث ناباوری اجتماعی کاهش می‌یابد.

مشاور سازمان تبلیغات اسلامی همچنین درباره فعالیت‌های این مجموعه گفت: گفت: ما در بحث‌های تبلیغی و قرآنی کار می‌کنیم که مهم‌ترین رسالت ما، فرهنگ‌سازی است؛ برای این کار یکسری گروه‌های هدف در استان‌های مختلف داریم، برای این گروه‌های هدف افرادی فعالیت می‌کنند که از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های سازمان هم محسوب می شوند همچون فعالان هیئت‌های مذهبی، اساتید گفتمان، مبلغان، مبلغات و مداحان.
وی درباره فعالیت‌های مربوط به خود گفت: مهم ترین قشر مخاطب ما، بانوان فرهیخته استان‌ها هستند؛ از هر استانی، افرادی که دارای زمینه فرهنگی و تحصیلی خوبی هستند، ورود پیدا کرده‌اند و هدفشان، گسترش فرهنگ دینی در چارچوب فرهنگی جامعه با محوریت تثبیت حوزه زنان و خانواده است.
نیکوبرش افزود: مبلغان ما در اماکن مختلف میان گروه‌های مردم حضور دارند، در اماکنی مثل مساجد، هیئات، کانون‌های فرهنگی، مدارس مختلف، حوزه‌های علمیه و سایر مراکز فرهنگی، فعالیت‌هایی همچون برگزاری کارگاه‌ها برای توانمندی، ارائه مشاوره دینی و روانشناسی داریم و برپایی مراسم و جشن‌های مذهبی انجام می‌دهیم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد