تعامل نهادها در کاهش آسیبها رضایتبخش نیست/ بزرگترین معروف و پایهایترین مفهوم عالم
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به سوالی مبنی بر ضرورت همافزایی نهادها و دستگاههای فرهنگی، دینی و قرآنی در کاهش جرم و آسیبهای اجتماعی گفت: هرجایی که دستگاهها با یکدیگر همکاری کردند، آثار آن به مراتب بیشتر و اثرگذارتر بوده است؛ آنچه که
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به سوالی مبنی بر ضرورت همافزایی نهادها و دستگاههای فرهنگی، دینی و قرآنی در کاهش جرم و آسیبهای اجتماعی گفت: هرجایی که دستگاهها با یکدیگر همکاری کردند، آثار آن به مراتب بیشتر و اثرگذارتر بوده است؛ آنچه که مهم است تاثیرگذاری این خدمات در خدمت به مردم است.
وی افزود: به عنوان مثال برنامهای را در اواخر شهریور ماه به کمک شهرداری تهران اجرا کردیم، که با هدف ارتقای فرهنگ حقوقی مردم برگزار شد، در این طرح حدود ۴۰۰ تابلوی بزرگ شهری به این کار اختصاص پیدا کرد؛ طرحها تولید شد و در سطح شهر به نمایش گذاشته شد، که مورد استقبال خوبی از سوی مردم قرار گرفت.
معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: این فعالیت و خدمت، با طرحهای بسیار خلاق به دلیل همکاری با شهرداری تهران و هنرمندان بسیار اثرگذار ایجاد شد و باعث بالا رفتن آگاهی مردم نسبت به موارد حقوقی شد. حال اگر اینچنین کارهایی با دستگاههای دینی و قرآنی بیشتر شود و دستگاهها در جهت خدمت به مردم، تحقق عدالت و کاهش آسیبها دست به دست هم داده و کارهای جدید و با خلاقیت بیشتری را انجام دهند، این فعالیتها قطعا تاثیرگذاری بیشتر خواهند داشت.
حجتالاسلام صادقی با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری دستگاههای دینی، قرآنی و فرهنگی کشور در جهت کاهش آسیبهای و اجرای عدالت، تصریح کرد: اگر این دستگاهها با صدا و سیما، خبرگزاریها، رسانههای جهانی و حتی آموزش و پرورش که بسیار در امر آموزش تاثیرگذار است، همکاریهای خود را توسعه دهند، قطعا سطح رفتاری مردم تغییر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تعاملات و همکاری فعلی در کاهش آسیبها رضایتبخش نیست، گفت: بیش از این انتظار داریم که این همکاریها در همه بخشها صورت گیرد. به عنوان مثال دولت باید در این زمینه مردم را تعلیم، رشد و آگاهیهای آنها ارتقا دهد و آنها را از نظر اقتصادی تامین کند؛ همچنین ازطرف دیگر روحانیون و مسئولان دینی کشور با تربیت اصولی امت اسلامی و دانشگاهیان با ارائه سبکهای درست زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و همچنین در تولید دانش و ارائه نتایج آن به جامعه باید تلاش کنند؛ هنرمندان نیز با میتوانند با هنر و انتقاد سازنده خود در این مسیر اقدام کنند.
ضرورت امر به معروف و نهی از منکر در بحث کاهش آسیبها
معاون فرهنگی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ضرورت امر به معروف و نهی از منکر در بحث کاهش آسیبها اظهار کرد : یکی از نکات مهمی که در حکومت اسلامی مطرح است، موضوع اجرای عملی فریضه امر به معروف و نهی از منکر است. قرآن کریم در این رابطه میفرماید: «کسانی که در روی زمین قدرت پیدا میکنند، جز اولین کارهایی که باید انجام دهند، اقامه نماز، پرداخت زکات و بعد از آن امر به معروف ونهی از منکر است» و لذا، این مسئله یکی از تکالیف اولیه حکومت جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.
وی با اشاره به وظایف دستگاه قضائی در این رابطه گفت: بزرگترین معروف عالم اقامه عدل است و عدل هم به معنای حق و حق را به جای خود نشاندن است. از این منظر دستگاه قضایی باید کسانی را که از حدود خارج شده، به حدود بازگرداند و معروف یعنی در حدود قانون ماندن و به آن عمل کردن و حق را به جای خود نشاندن است.
حجت الاسلام صادقی افزود: در حوزههای عملی، مفهومی بالاتر و با ارزشتر از عدالت نداریم، زیرا در آن مفهوم حق خوابیده است و حق پایهایترین مفهوم عالم است که در تمام ابعاد و اندیشهها حضور دارد؛ لذا اگر بخواهیم مردم بیشتر به عدالت روی بیاورند باید از حقایق آگاه باشند.
رسانهها هم باید به دنبال حقیقت باشند
معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه رسانهها هم باید به دنبال حقیقت باشند، گفت: فرهنگسازی و آموزش یکی از کارکردهای با اهمیت رسانهها است. شناخت، حفظ و برقراری حق، نیاز به فرهنگسازی دارد که بخش مهمی از آن نیز به دوش رسانهها است که باید آن را به درستی و با معیار حق و حقیقت انجام دهند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰