تاریخ انتشار : یکشنبه 26 آذر 1396 - 10:08
کد خبر : 19887

زوج ها زندگی واقعی خود را با دروغ‌های فضای مجازی مقایسه نکنند

زوج ها زندگی واقعی خود را با دروغ‌های فضای مجازی مقایسه نکنند

حمید رنجبران در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با پدیده‌های جدید نمی‌توان یک سویه برخورد کرد و به صورت مطلق بگوییم خوب یا بد هستند. پایه‌ فضای مجازی تکنولوژی است که آن هم بر مبنای اینترنت است. وی با بیان اینکه دسترسی به اینترنت و استفاده از آن روابط انسانی را در

حمید رنجبران در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با پدیده‌های جدید نمی‌توان یک سویه برخورد کرد و به صورت مطلق بگوییم خوب یا بد هستند. پایه‌ فضای مجازی تکنولوژی است که آن هم بر مبنای اینترنت است.

وی با بیان اینکه دسترسی به اینترنت و استفاده از آن روابط انسانی را در جهان تغییر داده است، تصریح کرد: در ایران نیاز به اینترنت از ۱۰ سال گذشته احساس شده و لزومش اثبات شده است.

مدیرگروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: فضای مجازی از نظر کاری، حرفه‌ای و عاطفی با انسان‌ها در ارتباط است و امکانی را برای افراد به وجود آورده که در آن می‌توان بدون اینکه اطلاعاتی در خصوص طرف مقابلمان داشته باشیم، رابطه‌ای را آغاز کنیم.

رنجبران با بیان اینکه فضای مجازی آفات زیادی برای زندگی افراد به همراه دارد، ابراز کرد: این روزها فضای مجازی وارد زندگی زوجین شده و متاسفانه مشکلاتی را هم به وجود آورده است.

وی گفت: در شبکه‌های اجتماعی هرکس آن‌گونه که تمایل دارد خودش را به دیگران معرفی می‌کند در حالی که هویت معرفی شده هویت خیالی او بوده و با واقعیت فاصله دارد. بنابراین پیچیدگی ارتباطات انسانی در فضای مجازی بسیار کمتر است و ما به آسانی می توانیم آن‌چه می‌خواهیم باشیم.

مدیرگروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: از دید روان‌شناسی، ما انسان‌ها دارای چند خود هستیم، یک خود مربوط به خود واقعی و آن‌چه هستیم است اما خود دیگر مربوط به خود آرزومندانه است یعنی خودی که دوست داریم مردم ما را آن گونه ببینند. در فضای مجازی خود آرزومندانه به نمایش گذاشته می‌شود.

عدم وجود ابزار راستی آزمایی در فضای مجازی

رنجبران با بیان اینکه در فضای مجازی ابزاری برای راستی آزمایی طرف مقابل وجود ندارد، تصریح کرد: بنابراین ما با معرفی هویت غیر واقعی خودمان به دیگران، به تدریج دچار تخیل می‌شویم و این تخیل را به زندگی واقعی‌مان هم می‌کشانیم.

وی افزود: معمولا افراد در فضای مجازی سعی دارند لحظات خوب و شیرین و لحظاتی که احساس ارزشمند بودن دارند را به نمایش بگذارند در حالی‌که در زندگی واقعی استرس، ناراحتی و ناکامی نیز وجود دارد.

مدیرگروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه هرکس بهترین و شادترین لحظات زندگی خود را در فضای مجازی منتشر می‌کند، تصریح کرد: وقتی یک عکس از بهترین و شادترین لحظات زندگیمان را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذاریم، طرف مقابلمان این عکس‌ها را مشاهده کرده و شروع به مقایسه زندگی واقعی خود با عکس‌های منتشر شده دیگران می‌کند.

رنجبران افزود: وقتی فرد زندگی واقعی خود را با ویژگی‌های مثبت زندگی دیگران مقایسه می کند، دچار افسردگی، عدم اعتماد به نفس و نارضایتی می‌شود.

وی گفت: وقتی استفاده از فضای مجازی در زندگی زوجین فراگیر شود، پیوندهای مجازی ایجاد می‌شود و در ازای آن پیوندهای حقیقی قطع می شود. وقتی با یک فرد ارتباط مجازی برقرار کنیم علاوه بر آنکه وقتمان را می‌گیرد سرمایه‌های عاطفی‌مان را هم خواهد گرفت.

زوجین نیاز به گفت‌و‌گو با یکدیگر دارند

مدیرگروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: در روابط زوجین نیاز به گفت‌وگو بیش از هرچیز احساس می شود، این گفت‌و‌گو منجر به ارضای عاطفی زوجین می‌شود.

رنجبران با بیان اینکه ایجاد پیوندهای مجازی گفت‌وگو بین زوجین را کم می کند، تصریح کرد: پیوند های مجازی اعتماد بین زوجین را کاهش می‌دهد و موجب کمبود وقت آنها برای یکدیگر می‌شود.

اعتیاد به گوشی در کمین زوجین است

وی با بیان اینکه اعتیاد به گوشی و فضای مجازی در کمین زوجین است، تصریح کرد: اعتیاد به گوشی زمانی پیش می‌آید که فرد بدون گوشی‌اش نمی‌تواند زندگی کند و اگر گوشی‌اش را در منزل جا بگذارد با اضطراب به محل کار خود می‌رود.

مدیر گروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابراز کرد: وقتی یک فرد بدون گوشی‌اش دچار سردرگمی می‌شود و دائما سرش در گوشی خود فرو رفته است به تدریج نسبت به اطرافیانش دچار بی توجهی شده و این امر اعتماد بین زوجین را کاهش می‌دهد و روابط به شکل خزنده به سوی روابط نامشروع و خیانت پیش می‌رود.

رنجبران با بیان اینکه خیانت در فضای مجازی دارای سطوح مختلفی است، گفت: اولین سطوح خیانت در فضای مجازی زمانی است که فرد اقدام به مقایسه همسر خود با طرف مقابل خود در فضای مجازی می‌کند. این مقایسه ممکن است نسبت به چهره همسر و یا ویژگی های اخلاقی او و یا نوع صحبت کردن فرد ایده‌آل ساخته ذهنی‌مان در فضای مجازی باشد.

وی گفت: در این سطح از خیانت، فرد شروع به صحبت در خارج از چارچوب‌های خانواده می‌کند.در سطح خیانت رفتاری نیز فرد به سمت خیانت رفتاری پیش می‌رود و ممکن است ارتباط رفتاری خارج از چارچوب خانواده و خیانت واقعی رخ دهد.

مدیر گروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: وقتی قبح این مسئله شکسته شود بی‌وفایی رخ می‌دهد .

رنجبران گفت: جدایی و طلاق عاطفی از آسیب‌های استفاده نادرست زوجین از فضای مجازی است که شاهد افزایش آن هستیم تا جایی که ۲۵ درصد دعواهای مربوط به طلاق به فضای مجازی مرتبط است.

برای کاهش آفات فضای مجازی چه کنیم؟

وی افزود: برای کاهش آفات فضای مجازی باید آموزش و مهارت‌های استفاده صحیح از فضای مجازی را از سنین کودکی آموزش دهیم و به کودکانمان یاد دهیم که بر رفتارهایشان مدیریت داشته باشند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

ایجاد فضای صمیمی بین زوجین

مدیرگروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: ایجاد فضای صمیمی در بین زوجین موجب پیوند محکم عاطفی در بین آنان است و باید حداقل نیازهای عاطفی یکدیگر را برطرف کنند.

رنجبران افزود: در استفاده از فضای مجازی باید مدیریت زمان را رعایت کنیم و زمانیکه امکان گفت‌و‌گو با همسرمان را داریم از فضای مجازی استفاده نکنیم.

مشکلات واقعی را در فضای مجازی انتشار ندهید

وی با تاکید بر اینکه نباید مشکلات واقعی را در فضای مجازی انتشار داد، تصریح کرد: اطلاعات شخصی و خانوادگی را هم نباید در این فضا به اشتراک بگذاریم.

مدیرگروه روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه چسب زندگی زوجین درک متقابل است، تصریح کرد: درک متقابل یعنی بدانیم همسرمان از ما چه طلبی دارد.

آیا مجاز به چک کردن گوشی همسرم هستم؟

رنجبران در پاسخ به این سوال، ابراز کرد: هرگاه یک همسر بدون پسورد و رمز امنیتی حاضر است گوشی خود را تحویل همسرش بدهد یعنی مشکلی در فضای مجازی ندارد و اگر مشکلی برای دسترسی همسرش به گوشی دارد امکان خطای او در فضای مجازی وجود دارد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد