تاریخ انتشار : جمعه 24 آذر 1396 - 0:20
کد خبر : 19623

‌تشکیل کارگروه فضای مجازی برای پاسخگویی به شبهات در شهرضا

‌تشکیل کارگروه فضای مجازی برای پاسخگویی به شبهات در شهرضا

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزای تسنیم از شهرضا، یکی از مهمترین تهدیداتی که در حوزه مسائل اجتماعی با آن روبه‌رو هستیم، آسیب‌های فضای مجازی و عدم وجود سواد رسانه‌ای در شیوه استفاده از آن است، افزایش سطح سواد رسانه‌ای میزان آسیب‌های نوپدید فضای مجازی را کاهش می‌دهد.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزای تسنیم از شهرضا، یکی از مهمترین تهدیداتی که در حوزه مسائل اجتماعی با آن روبه‌رو هستیم، آسیب‌های فضای مجازی و عدم وجود سواد رسانه‌ای در شیوه استفاده از آن است، افزایش سطح سواد رسانه‌ای میزان آسیب‌های نوپدید فضای مجازی را کاهش می‌دهد.

فضای مجازی نوعی اجتماع و همزیستی بزرگی است که میلیون‌ها رایانه و کاربران آن در سراسر جهان به هم می‌پیوندند، امروزه در یک جهان رسانه‌ای شده زندگی می‌کنیم و زندگی ما به رسانه‌ها وابسته است به گونه‌ای که جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده‌اند، این رسانه‌ها در بین دانش‌آموزان، نوجوانان و جوانان، جذابیت خاصی دارند آن گونه که زندگی بسیاری از این گروه سنی به رسانه‌ها و به‌ویژه رسانه‌های تعاملی پیوند خورده است.

ارتباطات امروزه که در عصر انفجار اطلاعات و گسترش لحظه به لحظه فضای مجازی در عرصه زندگی روزمره‌مان هستیم بیش از هر زمان دیگری نیاز به داشتن سواد رسانه‌ای احساس می‌شود و اگر از درک این سواد رسانه‌ای غافل شویم در دام سوداگران عرصه قدرت رسانه‌ای گرفتار شده و بی‌آنکه متوجه شویم وارد گودالی از توهمات ناخواسته می‌شویم.

طرح نحوه پاسخگویی به شبهات فضای مجازی در نشست‌های پایگاه‌های بسیج

‌‌‌‌فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرضا با اشاره به نقش فضای مجازی در جامعه گفت: لازم است به‌وسیله فضای مجازی در جامعه کار فرهنگی انجام داد و در این راستا سپاه شهرضا کارگروه فضای مجازی برای پاسخگویی به شبهات تشکیل داد.

سرهنگ جواد داستانی افزود: حجاب به عنوان نماد زن مسلمان مطرح است و دشمنان اسلام و انقلاب برای مقابله با ارزش‌های متعالی دینی و مذهبی تخریب بنیادهای اساسی اعتقادی از جمله فریضه حجاب را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در نشست‌های پایگاه‌های بسیج نحوه پاسخگویی به شبهات فضای مجازی تشریح می‌شود، تصریح کرد: حضور فعال مردم در عرصه ترویج و تبلیغ فرهنگ عفاف و حجاب به ویژه از سوی بانوان و حمایت قاطع مسئولان از حرکت‌های خودجوش مردمی در این زمینه بسیار مؤثر است.

آسیب‌های فضای مجازی و عدم وجود سواد رسانه‌ای یک تهدید است

کارشناس رسانه و فضای مجازی با بیان اینکه بزرگترین معضل و آسیب فضای مجازی در جوامع امروزی اعتیادهای مجازی و ایجاد افسردگی اجتماعی است به خبرنگار تسنیم گفت: مهمترین موضوع برای کاربران مجازی هویت‌یابی و تعامل اجتماعی است، بر همین اساس فرآیند اجتماعی شدن در این فضا میزان اعتیادپذیری افراد را افزایش می‌دهد.

یوسف گیاه‌چین با بیان اینکه مردم ایران به طور میانگین در طول روز بین ۵ تا ۹ ساعت از زمان خود را صرف استفاده از فضای مجازی می‌کنند، افزود: یکی از مهمترین تهدیداتی که در حوزه مسائل اجتماعی با آن روبه‌رو هستیم، آسیب‌های فضای مجازی و عدم وجود سواد رسانه‌ای در شیوه استفاده از آن است.

وی تصریح کرد: سواد رسانه‌ای یعنی اینکه مخاطب توانایی درک پیام‌های دریافتی از سوی رسانه و مهمتر از آن توانایی درک پیامی که در پس پیام اصلی از سوی رسانه ارائه می‌شود، را داشته باشد.

کارشناس رسانه و فضای مجازی افزود: والدین، معلمان و اساتید باید بدانند که نمی‌توانیم در مقابل توسعه فناوری اطلاعات و استفاده از امکانات رسانه‌ای دیجیتال همچون تلگرام و اینترنت مقاومت کنیم، بنابراین باید فرهنگ استفاده از آن را نهادینه کنیم.

کاربران فضای مجازی خود را مسلط به سواد رسانه‌ای کنند

وی گفت: ضرورت دارد که همه مردم به ویژه کاربران فضای مجازی خود را مسلط به سواد رسانه‌ای کرده تا به سادگی فریب بازی‌های رسانه‌ای و شایعات این عرصه را نخورند.

گیاه‌چین اظهار داشت: وظیفه نهادهای فرهنگی و متولی فرهنگ جامعه است که با برگزاری برنامه‌هایی و یا تبلیغات محیطی و یا دوره‌های آموزشی برای شهروندان و یا از طریق صدا و سیما و مطبوعات مردم را با اصول سواد رسانه‌ای بیشتر آگاه کنند.

وی با تأکید بر اینکه هراندازه از فراگیری سواد رسانه و شیوه استفاده از آن دوری کنیم به همان اندازه آسیب‌های بیشتری متوجه افراد و خانواده‌ها می‌شود، تصریح کرد: عضویت در کانال‌های تلگرامی و استفاده از تلفن همراه و انجام بازی‌های رایانه‌ای بد نیست به این شرط که والدین همراه فرزندان خود باشند و در زمانی که آنها قصد استفاده از این امکانات را دارند فرزندان را به حال خود رها نکنند.

کارشناس رسانه و فضای مجازی افزود: فرزندان در محیط خانواده می‌توانند از رایانه استفاده کنند اما لازم است صفحه نمایشگر آن در مکانی باشد که والدی امکان نظارت بر آن را داشته باشند.

وی با بیان اینکه براساس آمار، نزدیک به ۷۰ درصد مردم ایران عضو شبکه‌های اجتماعی هستند، بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی بخش قابل توجهی از انتقال اخبار و اطلاعات را بر عهده دارند.

گیاه‌چین با تأکید بر اینکه در فضای موجود شبکه‌های اجتماعی، باید با برنامه ورود کنیم، تصریح کرد: توجه به آموزش و افزایش سواد رسانه‌ای در جامعه، تضمین کننده اقدامات پیشگیرانه در حوزه تهدیدات شبکه‌های اجتماعی است.

وی افزود: والدینی که از تکریم فرزندان خود و بیان عبارات دوستانه و عاشقانه نسبت به آنها خودداری می‌کنند باید بدانند که شیادانی که در فضای مجازی حضور دارند این عبارات را مطرح و به این وسیله فرزندان را در دام‌های شیطانی گرفتار می‌کنند.

کارشناس رسانه و فضای مجازی خاطرنشان کرد: والدین باید مبانی اعتقادی را در کودکان و نوجوانان خود نهادینه کنند زیرا عقاید مذهبی و توجه به خداوند مهمترین عامل بازدارند از ارتکاب خطا و یا انجام اقدامات مجرمانه است.

بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی ریشه در استفاده نادرست از فضای مجازی دارد.

عضو شورای شهر شهرضا درباره آسیب‌های فضای مجازی به خبرنگار تسنیم گفت: با محدود کردن نمی‌توان مقابل توسعه شبکه‌های اجتماعی ایستاد، بنابراین بایستی آموزش استفاده از این شبکه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

آرزو قوامی با تأکید بر اینکه آموزش و ارتقاء سواد رسانه‌ای می‌تواند با برنامه‌ریزی از طریق شبکه‌های رسمی کشور، در مدارس و دانشگاه ها ارائه شود، افزود: بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی ریشه در استفاده نادرست از فضای مجازی دارد.

وی آموزش خانواده‌ها را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: خانواده‌ها و آحاد جامعه باید شناخت کافی از نوع رویکرد شبکه‌های اجتماعی داشته باشند و این آگاهی نیز با آموزش امکان‌پذیر است.

عضو شورای شهر شهرضا افزود: متاسفانه امروزه در خانواده‌ها شاهد رواج استفاده از ماهواره و فضای مجازی هستیم که تاثیر زیادی نیز از این برنامه‌ها پذیرفته‌اند، خانواده‌ها نحوه استفاده درست از این فناوری را فرانگرفته‌اند تحت تاثیر نکات منفی آن قرار گرفته و دستخوش آسیب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه آسیب‌های فضای مجازی به عنوان یکی از ۱۸ آسیب مطرح شده از سوی دولت است، بیان کرد: آسیب‌های فضای مجازی در برنامه ابلاغی به استانداری‌ها و دفاتر فرهنگی اجتماعی فرمانداری‌ها مورد تأکید قرار گرفته است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد