تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 آذر 1396 - 7:12
کد خبر : 19008

نشریات دانشجویی می‌توانند خطاهای یک جامعه را گوشزد کنند

نشریات دانشجویی می‌توانند خطاهای یک جامعه را گوشزد کنند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، اعظم انصاری در نشست «قلم و حق آزادی» که در حاشیه هفدهمین جشنواره نشریات دانشگاه فردوسی مشهد در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه ابهام در آیین‌نامه گاهی به ضرر نویسنده تمام می‌شود، اظهار کرد:

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، اعظم انصاری در نشست «قلم و حق آزادی» که در حاشیه هفدهمین جشنواره نشریات دانشگاه فردوسی مشهد در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه ابهام در آیین‌نامه گاهی به ضرر نویسنده تمام می‌شود، اظهار کرد: اینکه در آیین‌نامه نشریات دانشجویی بیاوریم فلان تخلف و نظایر آن باعث می‌شود دست مدیر مسئول و نویسنده در تفسیر قانون باز شود، گاهی به نفع نویسندگان نشریات نیست. 

وی خاطرنشان کرد: این تصور و دیدگاه غلطی است که اگر مطلبی در دانشگاه چاپ شود و نافی منافع عموم است، چون در دانشگاه چاپ شده، دیگر نباید از طرف دادگستری با آن برخورد شود.

این عضو حقوقدان کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه فردوسی با اشاره به اعلام جرم یک نویسنده نشریه دانشجویی به دانشگاه، اظهار کرد: من معتقدم که در مطلب یک نشریه که تخلفی صورت گرفته است، اعلام نکردنش خیلی بهتر از اعلام شدنش است، زیرا اعلام آن تبعات سنگینی برای دانشجو دارد. 

انصاری ادامه داد: به نظر من اصل ۲۴ که به مسئله آزادی بیان اشاره  دارد را باید خیلی تفسیر کرد و به آن بها داد و در کنار آن اصل دیگری نیز که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است در حوزه نشریات خیلی اهمیت دارد؛ زیرا نشریات هستند که می‌توانند خطاهای یک جامعه را به آن گوشزد کنند.

وی تصریح کرد: به نظر من باید دست هیات منصفه‌ای که در دانشگاه هستند را باز بگذاریم. از نظر من در موارد جزیی نشریات بهتر است قوه قضائیه ورود پیدا نکند.

  علیرضا عالی‌پناه، عضو حقوقدان شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم نیز در این نشست اظهار کرد: سوال اصلی درباره فلسفه ضوابط بر نشریات دانشگاهی و همچنین دستورالعمل‌های اجرایی تحت ضوابط در سال ۸۳ توسط شورای عالی فرهنگی تصویب شد.

وی ادامه داد: پیش از ثبت این ضوابط دو چالش مهم داشتیم یکی افرادی که ممکن بود بدون مجوز کار کنند و دوم افرادی که ممکن بود مجوز داشته باشند و تخلف کنند. در حقیقت فلسفه ضوابط این بود که ما با ثبت قوانین، دغدغه‌های دانشجویان  را در ارائه مطلب کاهش دهیم تا با آسودگی بیشتری بنویسند.

عضو حقوقدان شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم تصریح کرد: وظیفه پیشگیری از جرم با قوه قضائیه است، از طرفی وظیفه حفظ نظم عمومی وظیفه دادگستری است و هیچ‌کس از یک فعال نشریاتی انتظار حفظ نظم عمومی را ندارد پس اگر نشریات بخواهند به صورت گسترده  کار کنند اولویت با قوه قضائیه است که نسبت به مطالب آن‌ها توجه داشته باشد. 

عالی‌پناه خاطرنشان کرد: ما همواره تا دیده‌ایم و شنیده‌ایم، بنای همکاری بین مقامات قضایی و دانشگاه بوده و همچنین مقامات قوه قضائیه بر این بوده‌اند که اگر مسئولان دانشگاهی بتوانند تخلفات را مهار کنند، ورود نکنند.

وی اظهار کرد: در  واقع می‌توان گفت کمی ابهام در مقررات وجود دارد، اما این ابهام خیلی زیاد نیست. دلیل این ابهام هم این است که این آیین‌نامه یک کار اولیه است و تا کنون تنها یک بار اصلاح شده است. 

عضو حقوقدان شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم تصریح کرد: سختی ما در اصلاح این قوانین، آن است که در ذیل آن  آمده وزارت علوم وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد و کمیته‌های ناظرشان باید برای اصلاح آیین نامه حضور داشته باشند. 

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد