تاریخ انتشار : سه شنبه 7 آذر 1396 - 23:30
کد خبر : 18387

کارآفرین دهگلانی بدون حمایت مسئولان ۲۰ نفر را شاغل کرد+تصاویر

کارآفرین دهگلانی بدون حمایت مسئولان ۲۰ نفر را شاغل کرد+تصاویر

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از دهگلان، در چند سال اخیر اشتغال یکی از مهم‌ترین مشکلاتی بوده که دولت و مردم و به‌خصوص جوانان با آن درگیر هستند و یکی از راه‌های برطرف کردن این مشکل، اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی بوده که در

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از دهگلان، در چند سال اخیر اشتغال یکی از مهم‌ترین مشکلاتی بوده که دولت و مردم و به‌خصوص جوانان با آن درگیر هستند و یکی از راه‌های برطرف کردن این مشکل، اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی بوده که در سال‌های اخیر مورد تاکید مقام معظم رهبری(ره) قرار گرفته است.

زنان به‌عنوان یکی از گردانندگان چرخ‌های اقتصادی کشور، می‌توانند در صورت حمایت از آنان، نقش موثری در پیشبرد اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال داشته باشند.

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با کارآفرینان دهگلانی است.

کارآفرین دهگلانی: بدون حمایت‌ مسئولان برای ۲۰ زن بی‌سرپرست و بد سرپرست دهگلانی اشتغال ایجاد کرده‌ام

زهرا غفوری بانوی کارآفرین دهگلانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دهگلان اظهار داشت: بنده حدود ۱۲ سال است که در زمینه سوزن ‌دوزی، منجوق ‌دوزی و سنگ دوزی بر روی لباس‌های کُردی فعالیت می‌کنم.

وی گفت: با وجود تمام مشکلات و بدون حمایت‌ مسئولان توانسته‌ام برای ۲۰ نفر زن بی‌سرپرست و بد سرپرست در خانه اشتغال ایجاد کنم.

این بانوی کارآفرین دهگلانی میانگین سنی این افراد را بین ۱۸ تا ۶۰ سال عنوان و تصریح کرد: بنده سعی می‌کنم با استفاده از زنان سالمند، نسبت به احیای صنایع فراموش شده همچون "گوله نگ" یا "کلاو فیس" که در مراسمات به‌عنوان حجاب در زیر روسری استفاده می‌شود، استفاده کنم.

می‌توانیم با "رعایت حجاب و ترویج فرهنگ و پوشش اقوام ایرانی" با تهدیدات دشمنان مقابله کنیم

غفوری به ظرافت و تنوع زیاد رنگ‌های لباس کُردی اشاره کرد و افزود: لباس کردی به‌دلیل محجب بودن و زیبایی منحصر بفرد، در میان دیگر اقوام ایران خواهان و طرفداران زیادی دارد.

وی با بیان اینکه لباس کردی حجاب ماست و جزو لاینفک فرهنگ و سنت کردی محسوب می‌شود، اظهار کرد: امروز که دشمن از طریق تهاجم فرهنگی و جنگ نرم سعی در انحراف جوانان دارد، می‌توانیم با رعایت حجاب، ترویج فرهنگ و پوشش اقوام ایرانی و سنتی خود با این تهدیدات مقابله کنیم.

ابراز گله‌مندی از حمایت نکردن مسئولان دولتی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی

وی با ابراز گله‌مندی از عدم حمایت مسئولان دستگاه‌های مربوطه از این حرفه، عنوان کرد: متأسفانه به علت عدم حمایت ارگان‌ها لباس‌های بومی-محلی ما کم کم جای خود را به پوشش غربی می‌دهند.

این بانوی کارآفرین دهگلانی به کیفیت بالای محصولات اشاره کرد و گفت: چون کارها به‌صورت دستی انجام می‌شود از کیفیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل سفارشات زیادی از شهرهای تهران، شیراز، قزوین و کرمان داریم.

به‌دلیل حمایت‌ نکردن مسئولان صادراتمان به عراق متوقف شد

وی با بیان اینکه این حرفه پتانسیل خوبی برای صادرات دارد، ادامه داد: در سال‌های اخیر به کردستان عراق نیز صادرات داشته‌ایم که ظرفیت خوبی برای ما محسوب می‌شد اما متأسفانه به علت وجود تحریم‌ها و گران شدن وسایل و نیز عدم حمایت دولت، این صادرات متوقف شد.

بانوی کارآفرین دهگلانی با تاکید بر اینکه صنایع دستی ظرفیت اشتغالزایی خوبی دارد، خاطر نشان کرد: در صورت حمایت می‌توانیم برای افراد بیشتری  اشتغال ایجاد کنیم و باید دولت در این زمینه سرمایه‌گذاری کند اما متأسفانه در عمل هیچ‌گونه حمایتی نمی‌بینیم.

در دهگلان مکانی برای عرضه تولیدات صنایع دستی نداریم؛ عملاً از هر گونه حمایتی بی‌بهره‌ایم

وی یکی از مشکلات صنایع دستی در شهرستان دهگلان را عدم وجود مکان برای عرضه محصولات ذکر کرد و گفت: متأسفانه در این شهرستان هیچ نهادی حاضر نیست که مکانی را برای عرضه تولیدات صنایع دستی به بانوان اختصاص دهد و عملاً ما از هر گونه حمایتی بی‌بهره‌ایم.

 

غفوری با بیان اینکه این صنعت برای زنده ماندن نیاز به حمایت و وام‌های کم بهره دارد، افزود: نهایت حمایت ارگان‌ها به اعطای یک لوح تقدیر ختم می‌شود و کارشکنی بانک‌ها نیز در دادن تسهیلات به یک معضل تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: اکنون به جایی رسیده‌ایم که بیشتر صنعتگران به علت عدم حمایت مناسب از جانب مسئولان عقب کشیده‌اند و به جای ایجاد اشتغال به سمت بیکاری و پسرفت می‌روند.

تولید کننده صنایع دستی دهگلانی: سپاه تنها نهادی است که با ما کارآفرینان همکاری دارد

مهناز غلامی تولید کننده صنایع دستی دهگلانی که ۱۵ سال در این حوزه فعالیت دارد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: اوایل مشغول به قالیبافی و گلیم بافی بودم اما به علت مشکلات زیاد در این حرفه، به کارهای تزئینی و دکوری روی آوردم.

وی با اشاره به اینکه مشاغل خانگی می‌تواند کمک خرج خوبی برای خانواده باشد، گفت: در طول این ۱۵ سال افراد زیادی را در زمینه قالیبافی، گلیم بافی، منجوق دوزی و بافتنی آموزش داده‌ام که توانسته‌اند به‌عنوان کمک خرج خانواده خود کار کنند.

حمایت میراث فرهنگی کردستان از صنایع دستی دهگلان تنها مختص به "هفته صنایع دستی" است

غلامی عمده مشکل صنایع دستی در دهگلان را نبود مکان برای عرضه و فروش آن دانست و گفت: سپاه تنها نهادی بود که با ما همکاری کرد و نمایشگاهی جهت عرضه محصولات بومی محلی در اختیار ما گذاشت اما ما نیازمند نمایشگاه دائمی هستیم.

وی با گله‌مندی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی کردستان مبنی بر اینکه حمایت از صنایع دستی در شهرستان دهگلان تنها مختص به هفته "صنایع دستی" است، گفت: در صورت عدم توجه مسئولان به حوزه صنایع دستی، باید شاهد فراموش شدن و از بین رفتن صنایع قدیمی و سنتی باشیم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد