روحانیون به بازداشتگاهها میآیند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از «شیعه نیوز»، سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در پیشگیری از جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی، گفت: اساس کار در بحث سالمسازی جامعه و اجتماع بحث امر به
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از «شیعه نیوز»، سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در پیشگیری از جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی، گفت: اساس کار در بحث سالمسازی جامعه و اجتماع بحث امر به معروف و نهی از منکر است؛ اگر ما به این دو اصل خوب بپردازیم و بتوانیم موفق عمل کنیم میتوان جلوی خیلی از جرایمی که در حال حاضر به وجود آمده گرفت.
وی ادامه داد: در بسیاری از پروندههای پلیس آگاهی، مشاهده میکنیم متهم، مجرم و یا کسی که دستگیر شده در گفتهها و بازجوییهایش به این میپردازد که اگر کسی ابتدای این کار به من تذکر داده بود و یا من را با عواقب آن آشنا و یا نهی از این کار میکرد، هیچوقت به آن نمیپرداختم. بسیاری از اوقات این اتفاق رخ داده که ما در جرائم شاهد هستیم، مسیر مجرم را همین امر به معروف و نهی از منکر تغییر داده است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا افزود: امروز فرهنگی را در مجموعه پلیس آگاهی در حال راهاندازی هستیم که در بعضی از موارد روحانیون را دعوت به برگزاری نماز جماعت در بازداشتگاهها میکنیم؛ بعد از این اتفاق ما شاهد هستیم زمانی که نماز جماعت برگزار میشود دقیقا تغییر روحیه بازداشت شدگان نسبت به قبل اتفاق میافتد.
مقیمی تصریح کرد: شاید این امکان برای ما فراهم نشود که ما در بازداشتگاههایمان نماز جماعت دائم برپا کنیم؛ البته نه جایگاه اینکار و نه امکانات آن را داریم؛ اما بعضا اتفاق میافتد که این فعالیت صورت میگیرد. مدتی پیش، با حجتالاسلام قرائتی جلسهای در این خصوص داشتیم که ایشان هم از این فعالیت استقبال کردند و شخصی را برای بررسی اینکار مشخص کردند.
وی افزود: ما در آگاهی تهران بزرگ زندان نداریم، بازداشتگاه داریم، این یعنی نفرات تغییر میکنند و اینگونه نیست که یکماه و یا یک هفته ثابت در این محل بمانند. ممکن است چند روز میهمان ما باشند و بعد از آن یا آزاد میشوند و یا ادامه مسیرشان را طی خواهند کرد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا اظهار کرد: زمانی که برخی افراد، ایام کوتاهی در اختیار پلیس و در بازداشتگاهها هستند از روحانیون استفاده میکنیم و برای آنها سخنرانی میگذاریم و بعضا نماز جماعت برگزار میکنیم و دقیقا این تغییر نگرش و تغییر روحیه را مشاهده میکنیم.
مقیمی تصریح کرد: ما نمیخواهیم بازداشتگاههای ما حوزه علمیه شوند، اما آنچه که مشخص است و با تجربه ثابت شده، این است که اگر حوزههای دینی، مذهبی و روحانیون در فضای مقابله و مبارزه با جرم و آسیبشناسی جرایم وارد شوند و در بازداشتگاههای ما نشر علوم دینی و قرآنی ترویج پیدا کند میتوانیم در آِیندهای نزدیک، یک جامعه خوب و عاری از خشونت را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه خیلی از جوانها و نوجوانهایی که در فضاهای تنبیهی قرار میگیرند، آمادگی بازگشت و اصلاح را دارند، گفت: این مکانها دقیقا جایی است که میشود با آنها صحبت کرد و تذکر داد و آسیبشناسیها را درس داد. باید به آنها بگوییم که چه راهی را رفتهاند که به اینجا رسیدهاید و یا چه اتفاقی رخ داده که امروز باید در این وضع باشید.
مقیمی افزود: در حقیقت این آسیبشناسی و امر به معروف و نهی از منکر به صورت یک موضوع عینی اینجا رخ میدهد چراکه خود فرد امروز اینجا است و میتوان به صورت فردی با او صحبت کنیم و نتیجه را به اینجا برسانیم که اگر مبانی دینی و قرآنی را رعایت کرده و اخلاق را سرلوحه عمل و زندگیشان قرار میدادند و فرهنگ دینی را رعایت کرده بودند شاید به خیلی از این موارد نمیرسیدند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با تاکید بر اینکه در خیلی از مواقع انگیزهها و یا شروع یک جرم از یک بیاخلاقی، بیدینی و جایی شروع میشود که ما فرهنگ اصیل اسلامی را رعایت نکردهایم بیان کرد: خیلی از مواقع گرسنگی و نداری جرم ایجاد نمیکند. امروز خیلیها گرسنه هستند اما مجرم نیستند، خیلیها با فقر زندگی میکنند اما مجرم نیستند و این اشتباه است که ما بخواهیم همه چیز را بر اساس اقتصاد تعریف کنیم.
وی در ادامه گفت: باید به این نکته هم توجه کنیم که قانون در اجرای امر به معروف و نهی از منکر امری مهم است، امر به معروف و نهی از منکر تنها خلاصه به یک یا دو مورد نیست و عرصههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را هم در برمیگیرد.
مقیمی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به مقوله امر به معروف و نهی از منکر گفت: باید بیتفاوتیها نسبت به این فریضه مهم، کم شود و بحث تذکر لسانی جدیتر در جامعه اجرا شود. در اجرای امر به معروف و نهی از منکر باید همفکری بیشتری شود تا مردم نیز در این خصوص احساس مسئولیت کنند، امر به معروف تنها با انجام اقدامات سلبی پیشرفت نمیکند.
وی با بیان اینکه قیام امام حسین(ع) نشانگر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: امام حسین(ع) در نهایت از ارزشمندترین دارایی خود گذشتند تا حق را احیا و سرمایههای اسلام را زنده کنند، اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فراموش شود، نام و یاد خدا فراموش میشود و تضاد طبقاتی در جامعه حاکم خواهد شد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا بیان کرد: ما در خیلی از مواقع باید بر روی فرهنگ مردم کار کنیم و فرهنگ مردم یعنی دین و مذهب و تاکیدات پیرامون آنها؛ لذا ما باید در این فضا بیشتر با مردم صحبت کنیم و فرهنگ دینی و قرآنی را وارد خانهها و جامعه کنیم تا به تبع آن شاهد کاهش آسیبها و جرایم باشیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰