بقاع متبرکه به قطب فرهنگی در کشور تبدیل شود/ ضرورت آشنایی نسل جوان جامعه با اهلبیت(ع)
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از نوشهرآنلاین، ۱۴ آبان سال ۲۴۳ هجری شمسی برابر با ۲۵ رمضان سال ۲۵۰ هجری قمری، روز بیعت مردم مازندران با حسینبن زید ملقب به "داعی کبیر" بوده است و در چنین روزی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از نوشهرآنلاین، ۱۴ آبان سال ۲۴۳ هجری شمسی برابر با ۲۵ رمضان سال ۲۵۰ هجری قمری، روز بیعت مردم مازندران با حسینبن زید ملقب به "داعی کبیر" بوده است و در چنین روزی نخستین حکومت علویان ایران در تبرستان به طور رسمی شکل پیدا کرد که این روز را بنا به نظر کارشناسان به عنوان روز ملی مازندران نامگذاری کردند.
شکلگیری قیام علویان
مردم دیار تبرستان که از ظلم حاکمان وقت خسته شده بودند، به سادات علوی پناه بردند که این مبنای آغاز نهضت علویان بود و نقش امامزاده سلطان محمدکیا(ع) در دعوت حسنبن زید به صالحان کجور نیز در شکلگیری این قیام بسیار مهم بود زیرا ایشان با هوشیاری و زکاوت یکی دیگر از خاندان اهل بیت را به استان مازندران دعوت و حکومت علوی تشکیل دادند تا تاریخساز تشکیل حکومت علویان در دیار تبرستان باشند.
خدمات امامزاده سلطان محمد کیا به قیام علویان
از نکات قابل توجه در زندگی امامزاده سلطان محمد کیا، تاثیر و خدمات او در هدایت و به ثمر رسیدن قیام علویان است که شخصیت و جایگاه مردمی امامزاده سلطان محمد کیا، در مسیر خدمت به حسن بن زید و قیام علویان قرار گرفت به نحوی که میتوان او را پایهگذار قیام علویان دانست.
از خدمات این امامزاده بزرگوار میتوان به معرفی حسنبن زید به مردم طبرستان، اخذ پیمان و تعهد از مردم، ارسال دعوتنامه، استقبال، اسکان و تهیه اردوگاه، مسئولیت اداره شهر آمل در آغاز قیام علویان و فرماندهی لشکر وشرکت در فتح شهرهای بزرگ اشاره کرد.
طبق اسناد تاریخی زمانی که بزرگان منطقه برای قیام مصمم شدند با توجه به اعتماد و باوری که به زخد و تقوی امامزاده سلطان محمد کیا داشتند برای بیعت به نزد وی آمدند اما ایشان حسنبن زید را فردی مناسب دانستند و به مردم معرفی کردند و مردم نیز پیشنهاد ایشان را پذیرفتند و ایشان هم از مردم تعهد گرفت و سپس حسنبن زید را دعوت نمود.
حسنبن زید ملقب به "داعی کبیر" نیز که شوهر خواهرِ امامزاده سلطان محمد کیا بود، مطمئن بود زمینه قیام فراهم است که برادر خانمش نامه به او میدهد تا به طبرستان و رویان بیاید .
حسنبن زید مسیر در ۲۵ ماه رمضان سال ۲۵۰ هجری قمری وارد منطقه رویان شد و در ۲۷ ماه رمضان با استقبال امامزاده سلطان محمد کیا وسادات منطقه وارد کجور شد و پس از اقامه نماز عید فطر با لشکر مردم رویان ودیلم حرکت کرد تا شهرهای مهم طبرستان را فتح کند.
حسنبن زید با زیرکی خاص با رسیدن به شهر سعید آباد اولین اقدامی که کرد خواست تا بزرگان کلار برای بیعت نزد او بیایند. او با مشاهده استقبال و طلیعه حضور مردم، خود را به دل حادثه زد و با حمایتی که امامزاده سلطان محمد کیا پایهگذار آن شده بود، دلش قوت گرفت و وارد عرصه شد. امام زاده سلطان محمد کیا با تدابیری که کرد مردم را در حمایت از حسنبن زید منسجم و همراه کرد و پناه حسن بنزید در منطقه شد .
امام زاده سلطان محمد کیا در ادامه انقلاب و قیام مردم در جاهای مختلف به کمک قیام آمد که به عنوان نمونه در زمان انتخاب والی برای شهرهای طبرستان، مردم آمل ایشان را به عنوان والی انتخاب نمودند و یا حتی فرماندهی به عنوان فرماندهی لشکر در فتح شهرهای بزرگ شرکت داشت و این در آغاز قیام، وقتی که هنوز حکومت علویان استحکام و قدرت کافی نداشت از بزرگترین خدمات امامزاده سلطان محمد کیا به قیام علویان و حسنبن زید بود .
سالروز ورود علویان و اقامه اولین نماز جمعه مازندران حدود ۷۰۰ سال پیش در صالحان کجور برگزار شد که در واقع میتوان گفت این از افتخارات مردم این روستا است که این امامزاده در صالحان زندگی کرده و پس از وفاتش نیز در آنجا دفن شد.
به همین سبب همایش روز ملی مازندران در روستای صالحان کجور برگزار می شود که امسال نیز سومین همایش بزرگداشت قیام علویان و بنیانگذار حکومت علویان در مازندران با حضور جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی و اهالی روستای صالحان در آستان مبارک امامزاده سلطان محمدکیا دبیرصالحانی در این روستای تاریخی برگزار شد.
عشق به اهل بیت(ع) تا ابد ادامه دارد
مسئول سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون حوزههای علمیه کشور در همایش پاسداشت روز ملی مازندران در صالحان کجور، اظهار کرد: آنچه که امروز موجب گردهمآوری ما در این مراسم شده است بحث اهل بیت عصمت و طهارت و ولایت است.
وی با تاکید بر ضرورت آشنایی فرزندان با خاندان عصمت و طهارت، خاطرنشان کرد: همگان گمان میکردند که تشیع بعد از واقعه کربلا ازبین میرود اما اکنون بعد از گذشت این همه سال نه تنها عشق و علاقه به اهل بیت ازبین نرفت بلکه نزدیک ۴۰ میلیون نفر با پای پیاده به زیارت اربعین میروند که این امر نشان میدهد عشق به اهل بیت(ع) تا ابد ادامه دارد.
حجتالاسلام عبدالعلی گواهی ادامه داد: مردم برخی شهرهای عراق حتی تا ۷۰۰ کیلومتر را پیاده طی میکنند که این جز عشق و علاقه به این خاندان نیست.
وی با بیان اینکه حیات دنیوی انسانها بدون اهل بیت عصمت و طهارت میسر نیست، افزود: امروز همه استکبار جهانی دورهم جمع شدند تا یک کشور علوی را ازبین ببرند اما به فضل الهی روزبه روز برعظمت ملت ایران افزوده میشود.
تولیت امامزاده صالح تهران یادآور شد: مازندران را امروز به علما، شعرا، امامزادهها، سرداران دلیر و شهدای خانطومان میشناسند و این از اعتبارات این استان است.
ضرورت آشنایی نسلهای آینده با فرهنگ غنی مازندران
معاون سیاسی، امنیتی استاندار مازندران نیز با بیان اینکه روز ملی مازندران، روز پاسداشت از فرهنگ، تاریخ و عظمت مردم این استان است، گفت: گرامیداشت این روز در واقع، گرامیداشت اخلاق، فضیلت و کرامت مردم مازندران است.
وی افزود: قدمت تاریخی مازندران به روایتی به ۷۰هزار سال و در نقلی دیگر به ۱۳ هزار سال میرسد و با فراز و نشیبهایی که در طول تاریخ بر مردم مازندران گذشت، مردم این خطه همواره از خدا و ائمه اطهار اطاعت میکردند.
علیرضا یونسی با تاکید بر اینکه روز مازندران باید تداعیگر فرهنگ عظیم و غنی این استان به نسلهای آینده باشد، تصریح کرد: مازندران همواره مأمن امن امامزادگان بود که نمونه بارز آن وجود امامزاده سلطان محمد کیا(ع) در روستای صالحان است.
وی با اشاره به اینکه تاریخی به عظمت تاریخ مازندران که تاریخ تشیع است سراغ نداریم، خاطرنشان کرد: مازندران همچون خورشید درخشان بر تارک فرهنگ شیعه میدرخشد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران یادآور شد: مازندران بهشت طبیعی ایران عزیز است بنابراین باید تلاش کنیم تا مازندرانی آباد به نسلهای آینده تحویل دهیم.
بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی کشور تبدیل شود
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مازندران هم در این آئین با بیان اینکه مازندران یکهزار و ۳۶۱ امامزاده واجبالتعظیم دارد، تصریح کرد: این استان مهد سرداران بزرگ جبهه و جنگ و علمای بزرگی است که باید به این نامها معرفی شود بنابراین ضرورت دارد تا متولیان امر نظیر اداره ارشاد و اوقاف به این امر اهتمام ورزند.
وی با تاکید بر اینکه امروز مردم مازندران باید به شیعهگری خود ببالند، گفت: مردم این استان کسانی بودند که در اقامه نماز خود از همان ابتدا نام حضرت علی(ع) را به کار میبردند.
حجتالاسلام ابراهیم حیدری با اشاره به اینکه بیش از هشتهزار اماکن مذهبی در مازندران وجود دارد، تاکید کرد: بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی کشور تبدیل شود.
برنامههای متنوع برای هفته مازندران تدارک دیده شده است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز گفت: نامگذاری روز مازندران به درخواست علاقهمندان به توسعه و فرهنگ مازندران به واسطه رخدادی که در این خطه رخ داد، شکل گرفت.
وی با بیان اینکه به تلاش اصحاب قلم و هنرمندان استان روز ملی مازندران به هفته تبدیل شد، افزود: ارشاد اسلامی مازندران امسال برای این هفته از گلوگاه تا رامسر برنامههای متفاوتی تدارک دیده است که اساس آن همایش روز ۱۴ آبان در روستای صالحان کجور است.
احد جاودانی اضافه کرد: در این هفته باید در حوزههای مختلفی چون ادبیات، تاریخ، گردشگری که میتواند این استان را به عنوان الگو در کشور معرفی کند استفاده کرد.
وی یادآور شد: اولین حکومت علوی در عالم اسلام بعد از حکومت حضرت علی(ع) در ایران و تبرستان تشکیل شد که از این استان بود حکومت علوی به همه استانهای کشور تسری یافت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰