«عمار» یک جشنواره امر به معروف است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، نشست خبری هشتمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» ظهر امروز ۳ آبان ماه با حضور نادر طالب زاده دبیر، وحید جلیلی رییس شورای سیاستگذاری و سیدرسول منفرد دبیر اجرایی این جشنواره در حسینیه هنر برگزار شد. در ابتدای
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، نشست خبری هشتمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» ظهر امروز ۳ آبان ماه با حضور نادر طالب زاده دبیر، وحید جلیلی رییس شورای سیاستگذاری و سیدرسول منفرد دبیر اجرایی این جشنواره در حسینیه هنر برگزار شد.
در ابتدای این نشست سید رسول منفرد ضمن ارایه گزارشی از جشنواره سال گذشته گفت: برپایی سینماسنگر در منطقه هویزه از دستاوردهای یک سال اخیر بود. در واقع ما فکر کردیم کسانی که به اردوی راهیان نور می آیند می توانند به تماشای فیلم های جشنواره «عمار» بنشینند البته از پیش هم یکی از رویکردهای جشنواره این بوده است که از این گونه ظرفیت ها استفاده کند بنابراین در آنجا نماهنگ «تخریب بهشت» مخاطبان زیادی داشت، همین کار برای کردستان و کرمانشاه نیز انجام شد و ما یک سینما سیار به آنجا فرستادیم که این سینما سیار در آنجا روستا به روستا رفت. دلیل ما هم برای انتخاب این استان ها محروم بودن این استان ها بود برهمین اساس ما دوره آموزشی مستندسازی نیز برگزار کردیم. استمرار اکران های مردمی هم از کارهای یک سال اخیر بوده که البته رشد کیفی نیز داشته است به همین دلیل باید همچنان روند رو به رشد داشته باشد. از دیگر اتفاقات یک سال اخیر برگزاری هفته فیلم جشنواره در غزه و آرژانتین بود که امسال به صورت ویژه برای کودکان یک روز مجزا در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به زمان آغاز اکران مردمی جشنواره بیان کرد: اکران مردمی جشنواره از اواخر آبان ماه آغاز می شود. این را هم باید بگویم که ما مثل سال گذشته بخش هدایای مردمی به فیلمسازان را هم خواهیم داشت که علاقه مندان می توانند هدایای خود را به دبیرخانه بدهند تا ما به دست فیلمسازان برسانیم.
سپس وحید جلیلی گفت: ما در جاهای مختلفی آثار جشنواره «عمار» را به نمایش گذاشتیم که تعداد این مکان ها بیش از ۵ هزار مکان است برای مثال در حوزه علمیه، تالار عروسی، مغازه، منزل شخصی و … این فیلم ها را به نمایش گذاشتیم.
وی با اشاره به جنس هنر در جهان اسلام گفت: در جهان اسلام وضعیت به این شکل است که ۸۰ درصد مردم مومن و متدین و ۲۰ درصد سکولار هستند اما در حوزه هنر این وضعیت برعکس است یعنی جنس فعالیت های هنری تناسبی با سبک زندگی آن جوامع ندارد.
جلیلی با اشاره به اکران فیلم های جشنواره در غزه بیان کرد: ما همواره تاکید داریم که آثار در آنجا اکران شود البته قبلاً هم گفتم که جریان اکران ما مشکل دارد و آثاری که در حوزه انقلاب اسلامی قابلیت اکران دارند پشتیبانی رسانه ای و توزیعی نمی شوند برهمین اساس تلاش «عمار» برای ایجاد عدالت رسانه ای و در دسترس قرار دادن فیلم ها است.
وی اظهار کرد: در جامعه هشتاد میلیونی ایران نمی توانیم منتظر باشیم که امکاناتی مثل سینما فرهنگ در دسترس همه باشد از همین رو ما این محدودیت را برداشته ایم و تلاش می کنیم به هر شکل ممکن فیلم ها را به نمایش بگذاریم. به همین دلیل هموطنانی که فیلم های «عمار» را می بینند، این آثار را دوست دارند و تلاش می کنند این جریان را تقویت کنند.
رییس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم «عمار» ادامه داد: در «عمار» یک سری از فیلم هایی که در جشنواره های دیگر دیده نمی شوند ضریب می گیرند بنابراین جشنواره «عمار» این خلا را پر کرد زیرا ما معتقدیم این جشنواره یک جریان هنری صرف نیست و در حال تبدیل شدن به یک جشنواره اجتماعی است. نکته دیگری که در جشنواره «عمار» نسبت به آن تاکید می کنیم این است که استراتژی یک نظام فرهنگی نمی تواند تنها بر سلب و رد استوار باشد از همین رو جشنواره «عمار» دقیقا برعکس و یک جشنواره امر به معروف است، ضمن دعوت به تماشا، سازمان تماشای سینمای انقلاب را دنبال می کند و همه فرصت های موجود را مورد توجه قرار می دهد برای مثال در بسیاری از مصلا ها بعد از نماز فیلم پخش و بلیت فروشی می کند. بنابراین ما تلاش می کنیم مصرف فرهنگی جامعه را با محصولات فرهنگی بومی و انقلابی ارتقا دهیم.
جلیلی توضیح داد: کم هزینگی در اکران از دیگر دستاوردهای ما است اگر سازمان های دیگر بخواهند این فیلم ها را نمایش بدهد ده ها میلیارد باید خرج کنند اما در جشنواره ما انگیزه های دواطلبانه مانع از این کار می شود. اتفاق مبارک دیگر این رویداد این است که فیلمساز در کنار مردم فیلم خود را می بینند درواقع امیدواریم این امر را گسترش دهیم تا سینمگاران ما بروند و با مردم فیلم را ببینند از همین رو برخی از کارگردان ها درباره عمق این مسأله با من صحبت کرده اند و گفته اند که این امر روی نگاهشان تاثیر می گذارد.
وی بیان کرد: یکی از افتخارات ما این است که در جشنواره «عمار» شهدا و خانواده آنها را گرامی داشتیم برای مثال ما در مراسم هایمان اجازه نمی دهیم در ردیف های اول هیچ مسئولی بنشینند.
جلیل با اشاره به بخش «فیلم ما» اظهار کرد: در طول هشت سال گذشته افرادی که پیشتر به عنوان اکران کننده فعالیت می کردند دیگر دوربین به دست گرفته اند و درباره سوژه های خود در بخش فیلم ما فیلم می سازند برهمین اساس خوشبختانه با «فیلم ما» عده زیادی دست به دوربین شده اند.
در ادامه طالب زاده اظهار کرد: در حال حاضر با جشنواره فیلم «عمار» موجی از فیلمسازان جوان وارد سینما شدند که کارهای اصلاحی انجام می دهند؛ کارهایی که بر دوش دیگران است. در همین زمینه در عرصه مستندسازی و فیلم های داستانی این جریان ادامه دارد و به همین ترتیب موضوعات خیلی خوبی برای ساخت آثار انتخاب و باعث تغییر و تحول شده اند. برای مثال در مستند «داد» دیدیم که مردم باید حق اعتراض بدون درگیری با پلیس را داشته باشند که این معضل توسط یک فیلمساز باز شد و بعد ها منجر به اعتراض به مسایل بانکی شد که دیگر پلیس در این اعتراض ها دخالت نکرد. به همین دلیل می گوییم که نقش فیلمساز مستند بسیار مهم است.
وی افزود: ما باید به سمت بخش دیگری از کار هنر و رسانه برویم که آن برنامه سازی برای تلویزیون به عنوان یک عرصه جدید و هنری است به طور کلی این موارد اید آموزش داده شود تا برنامه های تلویزیونی ما جذاب شود از همین رو به نظرم جای این کار در «عمار» است و باید برای آن یک اتاق فکر درست کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰