دانشجوی متعهد، کارآمد و مطالبهگر امید جامعه اسلامی است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در خطبههای نماز جمعه این هفته زاهدان، تمسک به آیات الهی و احادیث پیامبر اکرم (ص) و الگوگیری از آنها را از راههای تحصیل تقوا عنوان کرد و اظهار داشت: حضرت
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در خطبههای نماز جمعه این هفته زاهدان، تمسک به آیات الهی و احادیث پیامبر اکرم (ص) و الگوگیری از آنها را از راههای تحصیل تقوا عنوان کرد و اظهار داشت: حضرت زینب (س) در قله علم قرار داشت و عالمی گرانقدر بود که نیاز به تعلیم در مدرسه نداشت.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: حضرت زینب (س) دارای عقلی کامل بوده و به عنوان عقیله بنیهاشم شناخته میشد و ادب و از خودگذشتگی ش در حادثه کربلا بر کسی پوشیده نیست.
آیتالله محامی بیان داشت: حضرت زینب (س) دارای عرفان و معنویت زیادی بود که هنگام اسارت و رویارویی با ابن زیاد نگاهش به واقعه عاشورا، جهاد و شهادت و خلق صحنههای زیبایی بود که خداوند برای بندگان صالحش قرار داده است.
وی با نقل یکی از بیانات حضرت زینب (س) که میفرمایند: خداوند به مجاهدان شایسته مدال شهادت میدهد، اظهار داشت: شهدای کربلا کسانی بودند که خداوند شهادت را برای آنها مقدر کرده بود و با پای خود به قتلگاه آمده بودند.
خطیب جمعه زاهدان گفت: نگاه حضرت زینب (س) به افق دور جامعه اسلامی بود و در هنگام اسارات و رویارویی با یزید او را تهدید میکند که هر تلاشی میخواهی صورت بده و تمام توان خود را در برابر ما به کار ببر که هیچ کاری از پیش نخواهی برد و نام، یاد و وحی الهی بر خاندان ما تا قیامت باقی خواهد ماند و تو زودتر از بین خواهی رفت.
حضرت زینب (س) الگویی تمام عیار برای پرستاران است
آیتالله محامی اظهار کرد: حضرت زینب (س) در حادثه کربلا و سپس برای خانواده اسرا و امام زینالعابدین (ع) پرستاری تمام عیار و الگویی برای پرستاران است.
وی گفت: حضرت زینب (س) نه تنها الگوی پرستاران بلکه فرزند، مادر، خواهر و عمه شهداست و در کنار حضرت فاطمه زهرا (س)، جناب آسیه و مریم (س) الگوی همه انسانهای آزاده جهان میباشد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی حقیقتهای انسانی را دارای لایهها و عرصههای در هم تنیده عنوان و تصریح کرد: فکر و اندیشه، روحیات، اخلاقیات و ملکات نفسانی و گفتار و رفتار و آنچه در مقام عمل بروز میکند از جمله این عرصههاست که با هم پیوند و ارتباط دارند و فکر، اندیشه، ایمان و باور انسان زیربنای همه فعالیتهاست.
وی ادامه داد: ارزشها بر اساس همین اعتقاد، باور، فکر و اندیشه تعریف میشوند و بر اساس ارزشهای اخلاقی ملکات نفسانی انسان شکل میگیرد و در مرحله سوم بر اساس این ملکات نفسانی و اخلاقیات، رفتار و گفتار ما شکل میگیرد.
این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار کرد: اگر حضرت زینب (س) در صحنه عاشورا یک الگو بود، رفتار، گفتار، صبر، اخلاق و مجاهدت او برگرفته از اخلاقیات و ملکات نفسانی پسندیده و این اخلاقیات برگرفته از عقیده، باور و ایمان به خداست.
وی گفت: اگر شخصیت و زندگی حضرت زینب (س) برای ما الگوست به این علت است که ایشان در دامان خانوادهای همچون امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) تربیت شده و این تربیت خانوادگی چنین شخصیتی را تحویل جامعه اسلامی داده است.
نماینده ولیفقیه در استان تاکید کرد: همه ما در این جهت مسئول و باید از زندگی بزرگان درس و الگو گرفته و اینها را سرمشق خود قرار داده و در جهت تعالی خود و جامعه به کار گیریم.
وی گفت: اینکه خداوند در قرآن کریم، ایمان و عمل صالح را در کنار هم آورده نشان دهنده پیوند ایمان با عمل و رفتارهای ماست.
برخی آسیبها در جامعه به علت سستی ایمان است
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان بیان داشت: برخی آسیبها در جامعه نشأت گرفته از اخلاقیات نادرست و به علت سستی ایمان است که باید برای تعالی فکری و اخلاقی خود و جامعه و برای گسترش ایمان در سطح جامعه تلاش کنیم.
وی ادامه داد: همه خانوادهها برای تربیت فرزندان فرهیخته مسئولند و باید در این جهت برنامهریزی و اقدام کنند از انتخاب همسر مؤمن و پرهیزگار گرفته تا آوردن مال حلال در منزل و آمادهسازی فضای خانه برای تربیت درست فرزندان که بسیار مهم است.
خطیب جمعه زاهدان در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه این هفته گفت: یکی از راههای تحصیل تقوا و حفظ خود و جامعه از گزند دشمنان درونی و بیرونی، گسترش و تعمیق فرهنگ اسلامی در جامعه است.
آیتالله محامی با اشاره به برخی مناسبتها در هفته گذشته و پیش رو گفت: ۱۶ آذر روز دانشجو بود که متأسفانه علی رغم وجود دانشگاههای بزرگ خصوصاً در مرکز استان کمتر جلسهای با دانشجویان داشتیم و بیان شد که جلسات به صورت غیر حضوری و در فضای مجازی است اما انتظار میرفت برای این قشر مهم و تأثیرگذار جلساتی محوری برگزار میشد.
امام جمعه زاهدان افزود: دانشجو، جوان فرهیخته، با نشاط، فعال، حساس، با انگیزه، جستجوگر، پرسشگر و مطالبهگر است و دانشجوی مؤمن متعهد، فهمیده و کارآمد، امید جامعه اسلامی در زمان حال و آینده است.
وی ادامه داد: همه مردم، خانوادهها، اساتید و مسئولان در برابر این قشر فرهیخته مسئولیت دارند و باید برای رشد تربیتی، اخلاقی، ایمانی و همچنین رشد علمی، عملی و بینشی آنها اهتمام داشته و به مطالبات آنها پاسخگو باشیم.
آیت الله محامی ضمن تبریک روز پرستار به این قشر پرتلاش گفت: نامگذاری سالروز ولادت حضرت زینب به عنوان روز پرستار، افتخارآفرین و مسئولیتبرانگیز است و پرستاران نه تنها در محیط شغلی بلکه باید در همه عرصههای زندگی، حضرت را الگوی خود قرار دهند و در جهت رشد خود و انجام عمل صالح تلاش کنند تا بتوانند به خوبی از مسئولیت برآیند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بیان کرد: امروز ۱۹ آذر سالروز تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۶۳ میباشد و در خصوص کار فرهنگی و مسائل فرهنگی باید دقت شده و آسیبها را شناسایی و برای رفع آنها تلاش کنیم.
برگزاری جلسات صلح و سازش یکی از فرهنگهای خوب است
وی گفت: یکی از آسیبهای فرهنگی در جامعه و به خصوص در سیستانوبلوچستان تفرق و درگیری و نزاع است که برخی نزاعها شایسته نیست و منجر به آدم ربایی و کشته شدن افراد میشود که چنین چیزی در خور شأن مسلمان و جامعه اسلامی نیست و هر کس که میتواند برای رفع این آسیب نقشآفرین باشد باید تلاش کند.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستانوبلوچستان تاکید کرد: برگزاری جلسات صلح و سازش یکی از فرهنگهای خوب در سیستان و بلوچستان است اما همواره پیشگیری بهتر از درمان است و باید تلاش کنیم تا اختلاف ایجاد نشود که بعد بخواهیم در صدد صلح و سازش تلاش کنیم و جامعه ما باید سرشار از محبت و وحدت باشد که چنین چیزی برای جامعه اسلامی مطلوب است.
آیتالله محامی گفت ۲۰ تا ۲۶ آذر در برنامه آموزش و پرورش به عنوان هفته قرآن و عترت و نماز است و برنامههای متعددی در این هفته در نظر گرفته شده که قرآن و عترت دو یادگار مهم پیامبر اکرم (ص) است که به فرموده ایشان از هم جدایی ناپذیر هستند و هدایتکننده و نجات دهنده جامعه اسلامی هستند و تا زمانی که به این دو عمل کنید هرگز گمراه نخواهید شد.
وی ادامه داد: نماز، رکن، عمود و پایه خیمه دین است و بر اساس آیه قرآن، نماز ما و جامعه ما را از گرفتاری و منکرات باز میدارد و باید جز اصول فرهنگی ما باشد و چه مهمتر که آموزشوپرورش که فرزندان ما و این گنجینههای مهم را در اختیار دارد در این جهت تلاش و فرزندان ما را با فرهنگ ایمانی و قرآنی آشنا کند.
نماینده ولیفقیه در استان ضمن اشاره به روز معلولین در جمعه هفته گذشته تصریح کرد: در هفته گذشته جلسهای با نمایندگانی از جامعه معلولین داشتیم و معلولین علی رغم و معلولیت توانمندیهای زیادی دارند و جامعه ما باید قدر این توانمندیها را دانسته و زمینه استفاده از این توانمندیها را فراهم و بر مشکلات این قشر توجه کنند که نیازمند فرهنگسازی در این جهت هستیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰