مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی راهحل برونرفت از بحران آب است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)ریال سردار سرتیپ پاسدار سید حسین هوشالسادات در حاشیه بازدید از ششمین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی اظهار داشت: امروز موضوع امنیت غذایی و کشاورزی از موضوعات مهم و راهبردی در جهان است و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)ریال سردار سرتیپ پاسدار سید حسین هوشالسادات در حاشیه بازدید از ششمین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی اظهار داشت: امروز موضوع امنیت غذایی و کشاورزی از موضوعات مهم و راهبردی در جهان است و امنیت و استقلال کشورها به این موضوع پیوند خورده است.
وی افزود: در دوره اخیر موضوعات زیستمحیطی و کمآبی در کشورهای مختلف از جمله کشور ما در حال بروز و ظهور است و باید با استفاده از روشهای نوین و دانش و فناوری روز این موضوع را مدیریت کرد.
سردار هوشالسادات گفت: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با قوت در موضوع کشاورزی وارد شده است و توانسته در عرصههای نوین اقداماتی را پیشبینی کند و امیدواریم با استفاده از فناوریها و دانش روز بتوانیم در کشور این موضوع را گسترش دهد و بحرانهایی که در کشور به واسطه کمآبی ایجاد شده است را مدیریت کنیم.
* مدیر امور کشاورزی قرارگاه خاتم: خلأ ما در حوزه کشاورزی عدم رسوخ دانش است
در این مراسم مدیرعامل مؤسسه حیات سبز قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) اظهار داشت: مؤسسه حیات سبز تاکنون در حوزه زیرساخت کشاورزی و فعالیتهای عمرانی کشاورزی فعالیتهای زیادی انجام داده است که از جمله آنها میتوان به اجرای طرح توسعه منابع آب و خاک غرب کشور با ۳۲ هزار هکتار شبکههای فرعی، آبیاری زهکشی اشاره کرد که در حال حاضر به اتمام رسیده و تحویل موقت شده است.
علیرضایی افزود: در استان گلستان هم ۱۰۰ هزار هکتار شبکههای آبیاری و زهکشی انجام شده که شامل ۸۰ هزار هکتار شبکههای زهکشی و ۲۰ هزار هکتار سامانههای نوین آبیاری بوده است.
وی گفت: این طرح از اواسط سال ۹۸ شروع شده است و ۵۰ هزار هکتار از این طرح در خردادماه سال جاری به بهرهبرداری رسیده و مابقی هم در حال اجرا میباشد.
مدیرعامل موسسه حیات سبز اظهار داشت: در حوزههای دانشبنیان نیز توانستهایم ورود پیدا کنیم که شامل حوزههای دانشی، دانشبنیان، حوزههای تغییر و توسعه در قسمت کشاورزی میشود.
علیرضایی با اشاره به پروژه، پرورش ماهی در قفس که اخیراً توسط این مجموعه شروع شده گفت: پرورش ماهی در قفس را با یک تکنولوژی خاص ساختیم و طبق برنامه پیش رو در استان هرمزگان و در سواحل جنوبی جزیره قشم ۲ هزار هکتار طرح پرورش ماهی در قفس به انجام میرسد.
وی افزود: در ادامه این طرح که اجرایی شده تاکنون ۱۵۰ تن ماهی را پایلوت قرار دادیم و مابقی هم اگر طرح موفقیتآمیز باشد در ۲ هزار تن این طرح را عملیاتی خواهیم کرد.
مدیر عامل موسسه حیات سبز اظهار داشت: یکی دیگر از پروژههای دانشی و دانشبنیان تهیه و اجرای بتن پارچهای در کانالهای آبیاری است.
وی افزود: عمدتاً کانالهای آبیاری با روش متداول و با بتن لاینینگ اجرا میشود، این تکنولوژی که اخیراً ایجاد شده و ما در استان گلستان ۲ کیلومتر از آن را به صورت پایلوت اجرا نمودیم، بتن پارچه را جایگزین بتن لاینینگ کردیم که با انجام این کار هم کیفیت بالا میرود و هم سرعت کار حداقل ۵ برابر افزایش پیدا میکند و سهولت در اجرا را خواهیم داشت.
علیرضایی خلأ موجود در حوزه کشاورزی را عدم رسوخ دانش دانست و گفت: رسوخ دانش در حوزه کشاورزی کمتر از ۵ درصد است؛ از این رو قرارگاه، اخیراً در حوزههای دانش کشاورزی ورود پیدا کرده و ایجاد کارخانههای نوآوری در حوزه امنیت غذایی با هدف تبدیل ایده به محصول را در مأموریت خود قرار داده است.
وی با اشاره به برنامههایی که این مجموعه پیش رو دارد ادامه داد: با توجه به توافقی که با مجموعه وزارت جهاد کشاورزی انجام خواهد شد، این طرح در سطح یک میلیون مترمربع در ۳ استان شمالی کشور اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰