تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 آبان 1400 - 9:36
کد خبر : 142505

لذت گرمای کرسی و خواص درمانی آن از از منظر طب سنتی

لذت گرمای کرسی و خواص درمانی آن از از منظر طب سنتی

مریم نواب زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در فرهنگ و سنت ایرانی کرسی وسیله‌ای بسیار فراتر از یک دستگاه گرم کننده است و به‌عنوان یکی از لوازم فرهنگ سنتی جایگاه خاطره انگیز و نوستالژیک دارد، به این سبب که حرارت دلچسبش اعضای خانواده را گرد هم می‌آورد و خانواده با شنیدن حکایات پدربزرگ

مریم نواب زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در فرهنگ و سنت ایرانی کرسی وسیله‌ای بسیار فراتر از یک دستگاه گرم کننده است و به‌عنوان یکی از لوازم فرهنگ سنتی جایگاه خاطره انگیز و نوستالژیک دارد، به این سبب که حرارت دلچسبش اعضای خانواده را گرد هم می‌آورد و خانواده با شنیدن حکایات پدربزرگ و مادربزرگ زمستان را سپری می‌کردند.

وی با بیان اینکه در جشن‌های سنتی ایرانیان همچون شب یلدا و نوروز کرسی نقش برجسته داشته است، افزود: در ایام قدیم استفاده از کرسی جزء بدیهیات و نیازهای آن دوره بوده که به شکل تجربی از فواید آن بهره مند می‌شدند.

وی ادامه داد: بنابراین نیازی به اثبات فواید و خواص کرسی نداشتند و به همین خاطر است که در کتب طب سنتی به طور مستقیم اشاره‌ای به خواص کرسی نشده است؛ کرسی علاوه بر اینکه باعث افزایش لذت در زندگی بود فواید دیگری نیز دارد.

ساختار کرسی

این متخصص و مدرس طب ایرانی با اشاره به ساختار کرسی، تصریح کرد: کرسی از میز و چهارپایه چوبی به اندازه ۱×۱ متر و گاهی مستطیل شکل تشکیل شده است که حدود سه وجب بلندی دارد. روی آن را با لحافی بزرگ در اندازه‌های حدود ۴×۴ یا ۷×۷ متر می‌پوشانند تا گرمای حاصل از منقل از زیر میز خارج نشده و به هدر نرود.

 وی افزود: سپس روی لحاف را با جاجیم، ترمه یا چادر سفیدی تزیین کرده و به تناسب بزرگی کوچکی کرسی یک مجمعه یا سینی مسی برای قرار دادن چراغ،سماور، خوراکی و سایر میوه های زمستانی روی آن قرار می دهند و برای نشستن و خوابیدن سایر افراد دور کرسی معمولا از چند متکا و پشتی استفاده می‌شود.

نواب زاده با بیان ویژگی‌های لحاف کرسی، افزود: لحاف کرسی هم از جنس نخی و پشمی بوده که الکتریسیته ساکن بدن را دفع می‌کند و ضد سودا و آرامش بخش است؛ کرسی، طراحی شده بر مبنای تداوی تندرستی، بهتر است محیط بیرون آن خنک تر باشد و بسیارگرم نباشد همان طور که در زمستان ریشه درخت زیر زمین جای گرمی دارد و بالای آن در معرض سرما قرار دارد.

طراحی هوشمندانه و سلامت محور کرسی

این متخصص و مدرس طب ایرانی بیان کرد: از تدابیر تندرستی آدمیان از نگاه پزشکی پارسی، یک توصیه این است که بدن باید تحت تاثیر گرمای تابستان و سرمای زمستان قرار گیرد، امری که امروزه اصلاً رعایت نمی‌شود؛ پس از گرم کردن و سرد کردن محل اقامت و به ویژه خانه‌های خود بپرهیزید و بگذارید طبیعت، با تغییرات آب و هوایی خود، بدن‌هایتان را بسازد.

وی با اشاره به تاثیر کرسی در بهبود کارکرد بدن و درمان بیماری‌ها، اظهار کرد: بیماری‌های ناشی از افزایش سردی و رطوبت در فصول سرد سال، بیشتر است؛ درد مفاصل و دردهای عضلانی از شایع‌ترین این موارد هستند و کرسی در کاهش دردهای مزمن مفصلی موثر است؛ قرار گرفتن در زیر کرسی موجب تعادل گردش خون در محیط و مرکز بدن و در نتیجه گرم شدن بدن و کاهش رطوبت اضافی می‌شود.

لذت گرمای کرسی و خواص درمانی آن از از منظر طب سنتی

فواید کرسی

وی ادامه داد: پیشگیری از ابتلا به واریس در پاها که با گرم نگه داشتن آن دستگاه گوارش و شکم به پیشگیری از یبوست شدید و تخلیه دستگاه گوارش کمک بسزایی می‌کند؛ دو نوع پوشش لباس‌های سنتی علاوه بر کلاه، شالی برای بستن و گرم نگه داشتن کمر نیز وجود داشته است. بنابراین کسی که در گرمای کرسی قرار می گیرد حرارت لازم به اعضای بدنش می‌رسد از ایجاد مشکلات ناشی از سرما پیشگیری می‌کند.

این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه گرمای حاصل از کرسی به نقاط دور دست بدن می‌رسد و آنها را از آسیب سرما در امان می‌دارد، بیان کرد: سرمای محیط موجب انقباض عضلات و بسته شدن منافذ پوستی و انقباض رگ های بدن می‌شود؛ بنابراین تمرکز گردش خون به سمت عضو های حساس و حیاتی بدن مانند قلب، مغز و کلیه می‌رود تا اعضای حیاتی حفظ شوند.

نواب زاده ادامه داد: تقویت دستگاه تنفسی، بهبود وضعیت ادرار شبانه در مبتلایان به دیابت، تقویت خون‌سازی، بهبود حافظه، پاکسازی اعضا و بافت‌های بدن از فضولات، بهبود عملکرد غدد درون‌ریز، از جمله تنظیم بهتر قند خون نیز از دیگر فواید است.

وی خاطرنشان کرد: خوب است که کرسی‌ها را جایی دور از تلویزیون برپا کنیم و شب‌ها با اعضای خانواده با میوه و تنقلات سالم زمستانی، دور هم جمع شویم و گپ و گفت کنیم، شعری بخوانیم و از حال هم باخبر شویم که در چنین رفتار رویایی، فواید بسیار نهفته است.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد