تاریخ انتشار : شنبه 15 آبان 1400 - 9:12
کد خبر : 141644

ترویج حجاب وظیفه همگانی/ الگوهای متنوع معرفی شود

ترویج حجاب وظیفه همگانی/ الگوهای متنوع معرفی شود

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: عفاف و حجاب یکی از مسائلی مهم حوزه فرهنگ به شمار می‌رود که که بارها امام جمعه شهرکرد نسبت به آن در زمان‌های مختلف موضوعاتی را مطرح کرده است. سرپرست سازمان تبلیغات شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مدارس مراکز تعلیم، تربیت و تزکیه هستند و آموزش عملی

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: عفاف و حجاب یکی از مسائلی مهم حوزه فرهنگ به شمار می‌رود که که بارها امام جمعه شهرکرد نسبت به آن در زمان‌های مختلف موضوعاتی را مطرح کرده است.

سرپرست سازمان تبلیغات شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مدارس مراکز تعلیم، تربیت و تزکیه هستند و آموزش عملی احکام دینی، بخشی از وظایف معلم است.

حجت الاسلام حمید بهرامی با بیان اینکه بدون تعلیم و تربیت پوشش، دین را به دستوری خشک و تحمیلی مبدل می‌سازد، عنوان کرد: برای ترغیب افراد در حوزه حجاب باید از تشویق‌های متنوعی همچون عاطفی، مالی، تشریفاتی، شغلی، سیاسی و عملی استفاده کرد.

ترویج حجاب وظیفه همگانی/ الگوهای متنوع معرفی شود

وی با اشاره به اینکه شناخت معروف و اجرای امر به معروف و نهی از منکر تأثیر به سزایی در کنترل اجتماعی دارد، تصریح کرد: زن، ناموس جامعه اسلامی است و همه باید در حفظ این گوهر الهی تلاش کنند.

سرپرست سازمان تبلیغات شهرکرد با بیان اینکه بی اعتنایی به حجاب پسندیده نیست ولی وسواس و بدگمانی هم کارساز نخواهد بود، ادامه داد: با معرفی الگوی پوشش و تنوع دادن در آن می‌توان تا حدود زیادی به نیازهای بانوان پاسخ داد.

یک کارشناس دینی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زمانی که ابزارهای ساده انتقال پیام و تبادل اطلاعات پدید آمدند کسی فکر نمی‌کرد روزی می‌تواند با فشردن دکمه‌ای رویدادهای زندگی را با دیگران به اشتراک بگذارد، اظهار کرد: امروزه رسانه‌ها چنان بر زندگی ما سایه افکنده‌اند که زندگی کردن در فضای واقعی بدون حضور آنها شاید برای ما قابل تحمل نباشد.

حجت الاسلام سید یحیی مرتضوی با اشاره به اینکه رسانه‌ها هم‌زمان می‌تواند به نفع ما باشد و هم مشکلات جدیدی ایجاد کنند، عنوان کرد: رسانه‌ها در اشکال مختلف کمک شایانی به بهبود کسب و کارها، تبلیغات، بازاریابی، و در یک کلام تسهیل در زندگی بشر کرده‌اند.

ترویج حجاب وظیفه همگانی/ الگوهای متنوع معرفی شود

خانواده پایگاه معنا بخش است

حجت الاسلام مرتضوی رسانه‌ها را شمشیری دو لبه دانست و ادامه داد: یکی از کارکردهای منفی رسانه‌ها بریدن مخاطبان از پایگاه‌های معنا بخش و هویت دهنده است.

کارشناس مذهبی افزود: خانواده در ایران یکی از پایگاه‌های معنا بخش است که با اتصال به هنجارهای ارزشی و دینی، سبک گفتار و رفتار ارزشی را به اعضای خود می‌آموزد.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر برخی رسانه‌ها با تمرکز بر این پایگاه حیاتی می‌کوشند سبک‌های جدید و عموماً نامتعارف گفتاری و رفتاری را در میان اعضا ترویج کنند که نتیجه آن دوری از حیا و شرم است.

حجت الاسلام مرتضوی با بیان اینکه حیا یکی از مفاهیم ارزشی و از صفات انسانی است، عنوان کرد: حیا در مواجهه انسان با یک فعل قبیح بروز می‌کند و منشأ برکات زیادی برای او می‌شود اما اگر این صفت نفسانی کمرنگ شود و ضد آن یعنی بی حیایی در جامعه ترویج می‌شود.

با کم رنگ شدن حیا در جامعه قبح افعال نادرست از بین می‌رود

کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه با کم رنگ شدن حیا در جامعه قبح افعال نادرست از بین می‌رود، گفت: زمانی که حیا از زندگی انسان رخت بربندد ایمان نیز به دنبال آن از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه بی حیایی را می‌توان به سه نوع بی حیایی در گفتار، رفتار و پندار تقسیم کرد، ادامه داد: در حقیقت می‌توان منشأ بروز بی حیایی را عدم اعتدال در قوای شهوانی، غضبیه و واهمه دانست.

حجت الاسلام مرتضوی تصریح کرد: بی حیایی در گفتار زمانی رخ می‌دهد که افراد بدون در نظر گرفتن جنس، سن و شأن و جایگاه فرد مقابل خود الفاظی به کار برند که خلاف عرف و اخلاق است.

حجت الاسلام مرتضوی گفت: الگوهای نامتعارف گفتار و پوشش به دلیل برخورداری از جذابیت‌های بصری و اقناع ذوق زیبایی شناختی انسان برای یک لحظه فرصت تعقل و آگاهی را از انسان سلب می‌کنند و اگر این رویدادها به طور مستمر و در حجم بالا نمایش داده شود به مرور فرد فکر می‌کند آگاهی درست، آن چیزی است که رسانه در اختیارش قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: چنین فردی به تدریج از هیچ مرجعی اعم از والدین و مربیان حرف‌شنوی نخواهد داشت زیرا این‌گونه به او القا شده که از عقل و قدرت تصمیم‌گیری برخوردار است و خود تنها محور و مرجع تمام امور مربوط به خود است.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه این مساله در درازمدت منجر به شکل‌گیری روحیه بی تفاوتی و بی مسئولیتی افراد نسبت به یکدیگر می‌شود، اظهار کرد: اگر فردی، هم نشین خود را با پوشش نامتعارف یا گفتاری زننده مشاهده کند به خود اجازه نصیحت کردن یا امر به معروف و نهی از منکر نمی‌دهد.

حجت الاسلام مرتضوی افزود: برخی فیلم‌ها و سریال‌هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم این مساله را ترویج می‌دهند در درازمدت پرده حیا را از جلوی چشمان افراد غیر متدین و کمتر متدین بر می‌دارند و آنها را به سمت چشم چرانی سوق می‌دهند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد