حجت الاسلام ابطحی:احیای جایگاه مسجد در شهر و محلهها ضروری است.
به گزارش روابط عمومی مجمع رهروان امربه معروف ونهی از منکر استان اصفهان؛حجتالاسلام والمسلمین سید صادق ابطحی نیز در همایش نقش مسجد وائمه جماعت در ایجاد شهر اسلامی که به همت قرارگاه مهر وامید مساجد برگزار گردید اظهار داشت: یکی از ابتکارات بزرگ اسلام بنای مسجد است. پیامبر اکرم(ص) با ورود به مدینه مسجدالنبی(ص) را
به گزارش روابط عمومی مجمع رهروان امربه معروف ونهی از منکر استان اصفهان؛حجتالاسلام والمسلمین سید صادق ابطحی نیز در همایش نقش مسجد وائمه جماعت در ایجاد شهر اسلامی که به همت قرارگاه مهر وامید مساجد برگزار گردید اظهار داشت: یکی از ابتکارات بزرگ اسلام بنای مسجد است. پیامبر اکرم(ص) با ورود به مدینه مسجدالنبی(ص) را پایهگذاری کرد و سپس حول این محور شهر به تدریج شکل گرفت.
وی با بیان اینکه از ابتدای اسلام، پایگاه اصلی و اول مسجد بود، افزود: هم مرکز عبادی و دینی و آموزش آیات و بیان احکام و هم مرکز فرماندهی جنگ بود. مسجد مرکز ملاقاتهای سیاسی پیامبر(ص) با افراد مختلف بود. تمامی هیئتها با ورود به مدینه در مسجد النبی با پیامبر(ص) دیدار میکردند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان بیان کرد: در ایران اسلامی ما نیز به همین صورت بوده است. با ورود اسلام به ایران بسیاری از آتشکدهها تبدیل به مسجد شد و تاریخ حضور مسجد در ایران و بناهای مساجد بزرگ در ایران مخصوصا در دوره سلاطین صفویه در ایران رونق گرفت .به عنوان مثال در اصفهان،عالیقاپو مرکز حکومت در مقابل آن مسجد شیخلطفالله قرار دارد و در کنار آن مسجد امام قرار دارد. محوریت شهر با مسجد بوده و مرکز حکومت و بازار و محل سکونت مردم حول آن شکل گرفته است. مسجد جامع اصفهان نیز به همین صورت بوده است و دیگر بناها مانند بازار و سکونت مردم در اطراف آن شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه خانواده، مدرسه و مسجد سه رکن مهم در تربیت انسان است، تصریح کرد: مسجد مرکز نشر علم و حضور طلاب بوده و بزرگترین کتابخانهها و مراکز علمی در کنار آن ایجاد شده است. متاسفانه امروز نسبت به مساجد کملطفی شده درحالی که این مکانها در زمان انقلاب و پس از آن در دفاع مقدس نقش موثری داشته و پایگاههای اصلی آموزش و هماهنگی در زمان انقلاب و پایگاه اعزام به جبهه و جمعآوری کمکهای مردمی در زمان دفاع مقدس بود. یکی از نقاط مشترک شهیدان ما این است که اکثرا از بچههای مسجد بودند.
ابطحی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در فرمایشات خود تاکید بر محوریت مسجد دارند، گفت: در همین دوران کرونا در فروردین سال گذشته مقام رهبری بحث جمعآوری کمک های مومنانه را با محوریت مساجد قرار دادند و شاهد اتفاقات مبارکی در این موضوع بودیم.
وی با بیان اینکه اهتمام امام جماعت در محلات باید بر موضوع احیای محور بودن مسجد در محلات باشد، گفت: اگر مسجد را دریابیم و محله را رها کنیم، سیاست درستی نیست. ائمه جماعات باید با کاسبان محل ارتباط داشته باشند. برای رفع مشکلات جوانان و خانوادههای بی بضاعت در محلات بکوشند. فلسفه مسجد اسلامی این است که مردم از حال هم باخبر باشند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان بیان کرد: اکنون ما جای خالی بعضی مساجد را احساس میکنیم، در بعضی نقاط شهر بیش از ۲۳۰ مسجد متراکم داریم و بعضی نقاط شهری که جمعیت زیادی دارند، تعداد مساجد به ۳۰ نمیرسد و در بعضی از شهرکهای مسکونی مانند شهرک شهید کشوری مسجد پیشبینی نشده است. دسترسی آسان به مسجد نیاز جوانان و نوجوانان و با حضور روحانی کارشناس و دلسوز است.
وی ادامه داد: امامان جماعت باید آمادهسازی خویش برای طبابت معنوی را وظیفه حتمی خود بدانند. مساجد باید محل تدریس، تفسیر، حدیث و منبر مسائل اجتماعی و سیاسی و کانون موعظه و پرورش اخلاق باشد. زمزمه محبت آمیز مدیران و متولیان و امامان مساجد باید دلهای جوانان را مجذوب و مشتاق کند.
ابطحی با بیان اینکه جوانگرایی و جذب جوانان را به عنوان مسئول مبنای کار خود قرار میدهیم، گفت: در بحث هیئت امناها ورود پیدا کردیم و شرط سن هیئت امنای مساجد را حداقل ۲۵ سال و حداکثر ۶۵ سال قرار دادیم. مبنای ما این است که ۵۰ درصد هیئت امنا جوانان باشند. مورد دیگر که طبق حکم امام و رهبری ورود پیدا کردیم این است که مسجد تولیت بردار نیست. مسجد مکانی عمومی و متعلق به مردم است.نباید مسجد دست عدهای خاص باشد؛گاهی کسانی که نه از اوقاف و نه از امور مساجد حکمی ندارند، مدعی تولیت هستند.
وی با اشاره به نقشهای مختلف مسجد علاوه بر جایگاه عبادت اضافه کرد: مسجد باید محلی برای حضور افراد موفق و بازگویی تجربیات آنها برای نسل جوان باشد. مسجد محلی برای حل اختلاف مردم باشد. مرکز امور مساجد طی توافق نامهای با دادگستری آمادگی خود را برای ایجاد دفاتر صلح و سازش در مساجد اعلام کرده است. حل اختلاف در مساجد باید احیا شود تا مردم قبل از ورود به دادگاه و پیچ و خم اداری، بتوانند در مسجد مشکل خود را حل کنند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به انتظارات و درخواست خود از شهرداری بیان کرد: درخواست ما این است که در مسجدسازی تدبیری اندیشیده شود تا سبک ساخت و معماری آنها، متناسب با معماری ایرانی و اسلامی باشد. همچنین انتظار داریم متناسب با بحث ساخت مسکن و طرح توسعه مسکن در شهرکهای مختلف، ساخت مسجد در این شهرکها مورد غفلت قرار نگیرد. موضوعی که در دولت نهم و دهم متاسفانه به آن بی توجهی شده است. در بسیاری از مسکنهای مهر شهرستانها،جانمایی مسجد پیشبینی نشده است.
وی تصریح کرد: گاهی در بعضی محلات و خیابانها،ب خشهایی از مساجد در طرح توسعه تعریض کوچه و خیابان تخریب و یا عقبنشینی میشود و درخواست ما این است که بخش دیگر مسجد باقی بماند و تصمیمگیریهای درستی در این زمینه انجام شود .به گونهای نباشد که مسجد به دست فراموشی و یا تملک همسایگان درآورده شود. همچنین در دوران کرونا بسیاری از مساجد که درآمدزایی آنها از برگزاری مراسم ترحیم بود، دچار مشکلاتی شده و باید بودجهای به آنها اختصاص یابد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰