تاریخ انتشار : دوشنبه 10 مهر 1396 - 17:45
کد خبر : 13914

ترویج ازدواج با امر به آداب و رسوم نیکو و نهی از سنت های غلط

ترویج ازدواج با امر به آداب و رسوم نیکو و نهی از سنت های غلط

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری آشخانه، «معروف» یعنی کار نیکی که عقل خوبی آن را درک می‌کند و یا شرع مقدّس، ما را به خوب بودن آن راهنمایی کرده است و «منکَر» یعنی کار بد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری آشخانه، «معروف» یعنی کار نیکی که عقل خوبی آن را درک می‌کند و یا شرع مقدّس، ما را به خوب بودن آن راهنمایی کرده است و «منکَر» یعنی کار بد و ناپسند که عقل، بد بودن آن را درک می‌کند و یا شرع مقدّس ما را از ناپسند بودن آن آگاه نموده است.

حجت الاسلام و المسلمین حسام با بیان این که از اهداف خداوند در خلقت آدمی، انجام اعمال نیک و عبادت است، بیان کرد: انسان با اعمال نیک و عبادت، به کمال سعادت و مرتبه خلیفه الله می رسد و مرتبه اش به اندازه ای والا است که خداوند تمام مخلوقات عالم را در خدمت بشر قرار داده تا جایی که به فرشتگان به سجده ی بر آدمی امر می کند. لذا انسان با اعمال نیک و ترک محرمات است که به این مقام والا دست می یابد.

این عالم دینی با یادآوری یکی از فرموده های امام حسین(ع) که فرمودند: قـیام مـن بر مبناى تمایلات نفسانى نیست و من به منظور طغیان، فساد، تباهى و ستم خـروج نمـى کنم، بلکه انگـیزه ام اصلاح امـت جدم رسول خدا(ص) است، یکی از مهم ترین اهداف قیام امام حسین(ع) را احیای امر به معروف و نهى از منکر دانست.

به باور حجت الاسلام حسام، از آنجایی که یزید فردی دائم الخمر، فاسد و فاسق بود و حکومت وی، جامعه را به سوی تباهی و فساد می کشاند، امام حسین(ع) به منظور از بین بردن بی عدالتی و ظلم، چاره ای جز قیام نداشت. در حالی که عدم دشمن شناسی و بصیرت مردم، یزید را امیر مومنین و امام حسین (علیه السلام) را از دین خارج بدانند.

وی در ادامه گفتگو، با بیان این که وضعیت امربه معروف و نهی ازمنکر در جامعه به اندازه ای مورد اغفال واقع شده است که این دو فریضه الهی و از فروعات دین با عنوان ستاد احیای امربه معروف و نهی از منکر یاد می شود، اظهار کرد: واژه احیاء زمانی بکار برده می شود که موضوع، ماهیت و حیات خود را در جامعه از دست داده، از این روست که منکراتی در جامعه اسلامی ما به عنوان گاها ارزش رواج یافته است.

به گفته وی، وجود منکرات در جامعه و آداب و رسوم غلط به عنوان سد راه و موانع ازدواج سبب تاخیر در ازدواج و تغییر ارزش ها و معیارهای ازدواج شده است، از این رو مشاهده می شود که سن ازدواج جوانان و تعداد افراد مجرد در جامعه رو به افزایش و از طرف دیگر نرخ طلاق نیز افزایش یافته است.

 

 

وی با اشاره به این که یکی از سنت ها و ارزش های غلط امروزی، مهریه و جهیزیه های تجملاتی و گران قیمت است، یادآور شد: جوانان و زوج های امروزی گمان می کنند که زندگی کامل و همه چیز تمام والدینشان در مدت اندکی فراهم گشته، از این رو در خود این توقع را ایجاد می کنند که تمام امکانات یک زندگی را در همان روزهای ابتدایی زندگی مشترک داشته باشند، که این مقدر نیست.

حجت السلام و المسلمین حسام معتقد است که برآورده کردن توقعات و زیاده خواهی در اوایل زندگی مزدوج، آسیب هایی را در پی دارد، داماد برای آنکه خواهش ها و توقعات خانواده دختر را مهیا نماید، به ناچار به قرض و وام های سنگین رویی می آورد و به دلیل ناتوانی در پرداخت این بدهی ها و عدم تامین مخارج زندگی، ایجاد سوء رفتار میان یکدیگر و یا مشکلات بانکی و قضایی برخورد می کند.

به اعتقاد این عالم دینی یکی دیگر از کم رنگ شدن امربه معروف و نهی از منکر و افزایش منکرات، خلوت شدن مساجد است، وی اظهار کرد: در مساجد و محافل دینی به مسائل افزایش مودت، محبت و همسرداری میان زوجین بیان و آموزش داده می شود، با کمرنگ شدن حضور مردم در مساجد این فرایض نیز مغفول واقع می شود.

وی در پاسخ به این که نقش امر به معروف و نهی از منکر در ترغیب جوانان به ازدواج موفق چیست، بیان کرد: در ابتدا باید خانواده ها آداب و رسوم و ارزش های غلط را حذف و سنت های نیکو را جایگزین نمایند. حضرت آقای خامنه ای (حفظه الله) زوجینی را که جهت قرائت خطبه ی عقد، متبرکاً نزد وی مشرف می شوند با مهریه ۱۴ سکه بهار آزادی آن ها را به عقد هم در می آورد، یکی دیگر از این الگوها همسر شهید مدافع حرم محسن حججی است که مهریه وی نیز حفظ کل کلام الله قرآن کریم به همراه ترجمه ی آن بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین حسام در پایان بیان کرد: امربه معروف و نهی از منکر بخش نامه ای، بگیر و ببندی، عکس و گزارش عملکردی نیست بلکه این دو فریضه در کلام خداوند و اهل بیت (علیهم السلام) بیان شده و کفایت می کند که این کلام الله را در جامعه آن گونه که بیان شده مطرح و اجرایی نمود.

انتهای خبر/ فیروزبخت

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد