تاریخ انتشار : شنبه 24 مهر 1400 - 8:39
کد خبر : 137511

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار سال ۱۴۰۰/ تامین مالی بنگاه‌ها چالش و مانع

نقش بازار سرمایه در تحقق شعار سال ۱۴۰۰/ تامین مالی بنگاه‌ها چالش و مانع

– اخبار اقتصادی – سیدمحمد هاشمی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: سال ۱۴۰۰ که با شعار«تولید، پشتیبانی ها، و مانع زدایی ها» از طرف رهبر معظم انقلاب مزین شده است، اهمیت بازارهای مالی به خصوص بازار سرمایه، به عنوان یکی از شریان های اصلی تامین مالی در اقتصاد را برای سیاست گذاران

– اخبار اقتصادی –

سیدمحمد هاشمی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: سال ۱۴۰۰ که با شعار«تولید، پشتیبانی ها، و مانع زدایی ها» از طرف رهبر معظم انقلاب مزین شده است، اهمیت بازارهای مالی به خصوص بازار سرمایه، به عنوان یکی از شریان های اصلی تامین مالی در اقتصاد را برای سیاست گذاران اقتصادی نشان می دهد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که در حال حاضر که شرایط اقتصادی کشور تحت تاثیر «شیوع کرونا» و «تحریم های آمریکا» قرار دارد، بازار سرمایه می تواند بیش از پیش، به عنوان ابزاری جهت تحقق شعار مهم سال ۱۴۰۰ شناخته شود، افزود: تحولات اساسی که در بازار سرمایه به خصوص پس از آغاز سال ۱۳۹۹ رخ داده است، منجر به این موضوع شده بازار سرمایه از یک بخش کوچک و کم اهمیت در اقتصاد کشور به یک نیروی تعیین کننده در تحولات اقتصادی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: فرصت های بوجود آمده سبب ارتقای نقش بازار سرمایه در تجهیز منابع سرمایه گذاری و تشویق مردم به پس انداز و سرمایه گذاری وجوه خود در بخش های تولیدی و امکان سوق دادن سرمایه از بازار های غیر مولد همچون ارز و طلا به بخش های واقعی اقتصاد شده است.

نایب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل گروه مالی ساتا با بیان این که امروزه یکی از مهمترین چالش های موجود در «تولید» و همچنین «موانع» پیش روی بنگاه های اقتصادی ایران، بحث تامین مالی بنگاه ها می باشد، ادامه داد: موضوع تامین مالی علاوه بر اهمیت در صنایع مادر، از اهمیت بالای در صنایع کوچک و متوسط نیز برخوردار است. از مهمترین فرصت های ایجاد شده ناشی از تحولات اخیر بازار سرمایه، افزایش ظرفیت تامین مالی از طریق بازار سرمایه برای کسب و کار های بزرگ، متوسط و کوچک می باشد. در صورت سیاست گذاری و اصلاحات ساختاری در بحث تامین مالی می توان زیر ساخت های عظیمی برای تامین مالی تولید فراهم نمود.

وی افزود: علاوه بر فراهم بودن بستر تامین مالی تولید برای شرکت های بورسی، دولت نیز می تواند با سیاست گذاری مناسب جهت واگذاری شرکت های دولتی و خروج دولت از برخی از بازار ها و حوزه های اقتصادی فضای مناسبی را برای گسترش دامنه فعالیت های بخش خصوصی فراهم کند. این در حالی است که بورس کالا نیز می تواند به عنوان یکی از ابزار های کلیدی در پشتیبانی از تولید، شناخته شود و سیاست گذار با استفاده از سیاست های مناسب، از پتانسیل های این بازار جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۰ بهره ببرد.

این کارشناس بازار سرمایه اذعان داشت: بورس کالا باعث نظم بازار کالا می شود، به طوریکه با تمرکز مبادلات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای در بورس، شاهد شفافیت و عدالت در حوزه بازار و تولید هستیم از این رو بورس کالا از ابزارهای کلیدی پشتیبانی از تولید به شمار می رود. شفافیت و کشف عادلانه قیمت از دیگر مزیت های بورس کالا برای اقتصاد کشور است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در این میان لازمه پشتیبانی و مانع زدایی در مسیر تولید، عرضه همه کالاهای مشابهی که تولید می شوند، در بورس کالاست تا از تفاوت قیمتی کالاها و عرضه کالاها در خارج از بورس جلوگیری شود که این اتفاق به تولید کشور کمک می کند.

هاشمی‌نژاد با بیان این که بازار سرمایه با کمک فرصت های موجود در خود می تواند در زمینه تحقق بخش سوم شعار سال ۱۴۰۰، یعنی مانع زدایی از بخش تولید، نقش پررنگی را بازی کند، اضافه کرد: در «زمینه مانع زدایی از تولید» ذینفعان بازار سرمایه که شامل ارکان، نهاد های مالی، ناشران و دولت  هستند، می توانند با اقداماتی از جمله تسریع و ساده‌سازی فرایند صدور مجوزها و رفع مقررات تشریفاتی و موانع دست و پاگیر اداری را به منظور تشویق بنگاه‌های تولید و سرمایه‌گذاران و ترغیب آنان به حضور گسترده‌تر در بازار سرمایه در راس سیاست‌های خود قرار دهند.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت بازار سرمایه و پتانسیل های این بازار در تحقق شعار سال ۱۴۰۰، پیشنهاد می شود سیاست گذاران به نکاتی در خصوص مدیریت کاراتر این بازار در جهت تحقق شعار مهم «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» توجه کنند.

هاشمی‌نژاد گفت: تسهیل تأمین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه از طریق تسهیل فرآیند ورود شرکت ها به بورس و افزایش سرمایه آنها ونیز فرآیند انتشار اوراق بدهی؛ ممانعت از مداخلات دولت همچون قیمت گذاری دستوری در بازارهایی که شرکتهای بورسی در آن فعال هستند و میتواند به اعتماد سرمایه گذاران لطمه وارد کند؛ استفاده از ظرفیت های بورس کالا در کشف عادلانه قیمت و نظام توزیع کالا؛ واگذاری مدیریت شرکت های دولتی همزمان با واگذاری مالکیت آنها از طریق بازار سرمایه؛ ایجاد فضای مطالبه گری از مدیریت شرکت های بورسی با استفاده از زمینه سازی جهت شفافیت اطلاعاتی بازار؛ زمینه سازی برای واگذاری بنگاه های دولتی از طریق بازار سرمایه؛ تسریع و ساده‌سازی فرایند صدور مجوزها و رفع مقررات تشریفاتی و موانع دست و پاگیر اداری؛ زمینه سازی جهت تسهیل تامین مالی شرکت های کوچک و متوسط و تنوع بخشی به ابزار های مالی در بازار سرمایه جهت مدیریت ریسک و تامین مالی از جمله ایت پیشنهادات است.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان با تاکید بر این که فضای جدید ایجاد شده در بازار سرمایه می تواند زمینه ساز دستیابی به اهداف شعار مهم سال ۱۴۰۰ باشد، یادآور شد: لازم است تمامی فعالین و بازیگران که شامل دولت، نهاد های مالی، ناشرین و … هستند، با استفاده از ظرفیت های موجود در بازار سرمایه و همچنین پتانسیل های بالقوه در این بازار گامی مهم را در تحقق شعار «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» ایفاد کنند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد