تاریخ انتشار : دوشنبه 19 مهر 1400 - 11:10
کد خبر : 136551

گرامیداشت یاد یکی از فعالان برجسته عرصه فرهنگی و دانشگاهی کشور

گرامیداشت یاد یکی از فعالان برجسته عرصه فرهنگی و دانشگاهی کشور

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، مراسم بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم “حاج محسن شیخ‌پور قاسمی‌نیا” از نقش‌آفرینان عرصه‌های گوناگون انقلاب اسلامی و از فعالان عرصه فرهنگی و دانشگاهی کشور، امروز دوشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ با حضور خانواده، جمعی از مسئولان، اساتید حوزه و دانشگاه، و

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، مراسم بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم “حاج محسن شیخ‌پور قاسمی‌نیا” از نقش‌آفرینان عرصه‌های گوناگون انقلاب اسلامی و از فعالان عرصه فرهنگی و دانشگاهی کشور، امروز دوشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ با حضور خانواده، جمعی از مسئولان، اساتید حوزه و دانشگاه، و با سخنرانی و مرور خاطرات دوستان و یاران آن مرحوم در دانشگاه تهران برگزار می‌شود. این مراسم به صورت زنده از ساعت ۱۶ لغایت ۱۷:۳۰ از نشانی https://www.aparat.com/einshinghaf/live پخش خواهد شد. 

مرحوم حاج محسن شیخ‌پور خرداد ۱۳۳۲ در شهر دارالمؤمنین کاشان، در خانواده‌ای اصیل، متدین و ساده‌زیست، دیده به جهان گشود. پدرش حاج حسین (معروف به حسین خراسانی) از روحانیون مشهد مقدس بود. خاندان پدری او در خراسان از روحانیون سرشناس بودند و خاندان شیخ‌پور همچنان در شهر مشهد، شناخته‌شده هستند. وی از همان کودکی علاقه فراوانی به مطالعه، عبادت و تفکر از خود نشان می‌داد و بیشتر اوقات فراغت خود را به مطالعه کتاب‌های مذهبی، ادبی، فکری و عقیدتی و ورزش می‌گذارند. پس از قبولی در کنکور با رتبه بالا، تحصیلات دانشگاهی خود را در سال ۱۳۵۲ در رشته اقتصاد دانشگاه تهران آغاز کرد و در بحبوحه مبارزات، به عنوان یکی از پیشتازان فعالیت‌های دانشجویی، به امواج خروشان انقلاب اسلامی پیوست. نقش ویژه او در انجمن اسلامی دانشگاه که در فعالیت‌های مختلف و جذب عناصر مؤمن و انقلابی در جریان فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی متجلی بود، به وی وجهه‌ای شاخص و محوری در میان دانشجویان و دانشگاهیان داده بود. به‌خاطر طبع ادبی ویژه و قلم قدرتمندش، در بسیاری از نشریات و روزنامه‌ها، فعالیت‌های تبلیغی‌، شعرسرایی، طراحی شعارهایی در حمایت از انقلاب اسلامی و مقاله‌نویسی با اسامی مستعار فعالیت داشت. او همچنین در واقعه خونین ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ از میدان‌داران اصلی در بطن حوادث میدان شهدا بود، اما توفیق شهادت نیافت.

در جریان انقلاب اسلامی، با سابقه‌ای که در فعالیت‌ها و انجمن‌های اسلامی دانشجویان در قبل از انقلاب داشت، در شکل‌گیری هسته‌های سیاسی در جایگاه‌های مختلف از جمله سازماندهی دانشجویان پیرو خط امام(ره) در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، انقلاب فرهنگی، تأسیس جهاد دانشگاهی، راه‌اندازی حزب جمهوری اسلامی و تأسیس دفاتر استانی این حزب، نخست‌وزیری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تشکیل هسته مرکزی فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخصوص در شهر کاشان و تشکیل و تأسیس و توسعه نهادهای امنیتی، نقشی مؤثر و ویژه ایفا کرد. وی در اوایل انقلاب، به تقویت و بازسازی انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها و نهادهای نظامی مشغول شد و از نخستین طراحان، برنامه‌ریزان و مجریان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان‌ماه ۱۳۵۸ بود و پس از تسخیر لانه جاسوسی نیز، مسئولیت برخی از بخش‌های حساس آن از جمله بخش مربوط به دستگاه‌های رمزگشایی را بر عهده گرفت. وی در اواخر شهریور ۱۳۵۹ به علت مطالعات گسترده و آشنایی‌اش با انتشارات‌ها و نویسندگان و مترجمان، از سوی مرحوم دوزدوزانی، وزیر وقت ارشاد ملی، به‌عنوان مدیرکل حوزه فرهنگی و کتاب منصوب شد و پس از آن هم مدتی به‌طور رسمی در دفتر نخست‌وزیری و همچنین مدتی به عنوان سردبیر روزنامه تهران‌تایمز مدتی مشغول به کار بود.

در جریان حج تمتع سال ۱۳۶۶ که به حج خونین معروف شد، وی در میان شدیدترین صحنه‌های درگیری و کشتار حجاج بیت‌الله‌الحرام، به‌عنوان ناجی پیکرهای شهدا و جانبازان حضور داشت و به علت ضرب و شتم‌های وارده توسط عمال رژیم سعودی، دچار آسیب‌هایی شد که دردهای آن به‌ویژه از ناحیه دست، تا پایان عمر همراه او بود. در طول دفاع مقدس نیز به‌رغم منع مدیریتی، در چند مرحله به خط مقدم جبهه‌های غرب (کردستان) و جنوب (خوزستان) رفت و از جمله رزمندگان حاضر در عملیات فتح‌المبین و جبهه رقابیه بود.

حاج محسن شیخ‌پور به‌رغم حضور مؤثر و ارتباط صمیمانه و نزدیک با جوانان انقلابی و دعوت‌های مکرر سازمان‌ها و نهادهای مختلف برای پذیرش معاونت وزارت، سفارت، استانداری، نمایندگی مجلس شورای اسلامی و…، هیچ‌گاه به حضور در مناصب بالا ابراز تمایل نمی‌کرد و حضور، هدایت و اثربخشی پشت پرده در نهادهای مختلف در راستای آرمان‌های انقلاب را به پذیرش پست‌های سنگین ترجیح می‌داد. بنا به شهادت و گواه دوستان، وی در تمام فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی، به‌رغم رویکرد کاملاً انقلابی، همواره یک شخصیت میانه‌رو و اهل تعامل بود که به‌رغم غلبه فضای بعضاً تند در برخی از اقدامات در اوایل انقلاب، همواره دوستان و اطرافیان را از افراط و تفریط پرهیز می‌داد و در سعه صدر و شنیدن نظرات مخالف و برقراری ارتباط دوستانه با اشخاص و جریانات گوناگون، زبانزد خاص و عام بود.

وی در اوایل دهه ۷۰ به عنوان مدیرکل طرح و برنامه دانشگاه تهران مشغول به کار شد و در همان زمان، در مقطع کارشناسی ارشد در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران پذیرفته شد. وی تسلط خاصی بر ادب فارسی و عربی داشت و در فهم متون سنگین عربی و فارسی، در میان همگان سرآمد بود. حاج محسن شیخ‌پور در تمام دوران زندگی خود، وابستگی بسیار زیادی به تعلیم و تعلم قرآن، روایات اهل بیت علیهم‌السلام و نیز شعر و عرفان و ادبیات فارسی داشت‌ و از او دست‌نوشته‌ها و اشعار زیبا و متعددی در وصف معرفت خداوند، عشق به اهل بیت (ع) و ابراز ارادت به امام خمینی و انقلاب برجا مانده و همچنین غزل‌های فراوانی داشت که در دست تدوین است.

مرحوم حاج محسن شیخ‌پور قاسمی‌نیا در تمام عمر شخصیتی خداترس، آزاده، اندیشمند، مستقل، با ظرفیت، مهربان، صبور، متعادل، باگذشت، عقل‌گرا، منطقی، پاک‌دست، مدیر، انسان‌گرا، متفکری انتقادی، صریح و… بود. فطرت پاک، تربیت خوب خانوادگی، ایمان و شکل‌گیری شخصیتش در جامعه را تا پایان عمر به‌خوبی پاس داشت و حفظ کرد. در سال‌های منتهی به انقلاب و بعد از آن در دانشگاه، جهاد سازندگی، سفارت آمریکا و مدیریت دانشگاه تهران همیشه یکی از رهبران اصلی دانشجویان بود، اما برخلاف بسیاری، از امتیازات متعددی که در دسترس او بود، سرسختانه دوری ورزید؛ روندی که در تمام عمر صادقانه به آن وفادار ماند و پس از یک عمر عبادت، تهجد و شب‌زنده‌داری، تلاش مخلصانه، نقش آفرینی و حضور تأثیرگذار در عرصه فرهنگی و دانشگاهی کشور جمعه ۵ شهریور ۱۴۰۰ به دیدار معبود شتافت.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد