تاریخ انتشار : یکشنبه 11 مهر 1400 - 6:34
کد خبر : 135695

آیا بحران سوختی انگلیس به یک کابوس تمام عیار تبدیل می‌شود؟

آیا بحران سوختی انگلیس به یک کابوس تمام عیار تبدیل می‌شود؟

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری دانشجو، “نیویورک تایمز” در گزارشی، به بحران سوختی جاری در انگلستان پرداخته و اساسا ریشه های شکل گیری این بحران را به ماه ها قبل نسبت می دهد. نیویورک تایمز در گزارش خود به طور خاص بحران “پاندمی ویروس

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری دانشجو، “نیویورک تایمز” در گزارشی، به بحران سوختی جاری در انگلستان پرداخته و اساسا ریشه های شکل گیری این بحران را به ماه ها قبل نسبت می دهد. نیویورک تایمز در گزارش خود به طور خاص بحران “پاندمی ویروس کرونا” و همچتین اجرای بی ملاحظه “برگزیت”(جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا) را عوامل اصلی وقوع بحران جاری در انگلیس می داند و به این مساله اشاره دارد که بسیاری از مردم این کشور نگران هستند که مبادا در فصل زمستان، با کمبود سوخت رو به رو شوند. امری که عملا به یک کابوس بزرگ برای انگلیسی ها تبدیل شده است.

نیویورک تایمز در این رابطه می نویسد: «صف های طولانی در پمپ بنزین های انگلستان تشکیل شده است. رانندگان در صف های طولانیِ بنزین با هم دعوا و جر و بحث می کنند و می خواهند قبل از اینکه ذخیره پمپ‌بنزین‌ها تمام شود، اقدام به سوخت گیری کنند. در بحبوحه این بحران، بحران های دیگری نیز نظیر بحران پاندمی ویروس کرونا، انباشت و فاسد شدن محصولات غذایی در مزارع کشاورزی، و گسترش و تشدید فقر در میان خانوارهای انگلیسی نیز وجود دارند. این تصویرِ انگلستانِ سال ۲۰۲۱ است.

در مدت زمانی نه چندان دور، “بوریس جانسون” نخست وزیر بریتانیا اقدام به لغو محدودیت های مرتبط با شیوع ویروس کرونا در انگلستان کرد(در ماه جولای سال جاری میلادی). مردم در اقصی نقاط بریتانیا دیدگاهی خوش‌بینانه پیدا کرده بودند. افزایش سطح واکسیناسیون در انگلستان موجب شده بود تا مردم از بازگشت آزادی‌ها به زندگی روزمره خود خوشحال باشند. در این راستا: مردم انگلیس به دیدارِ دوستان و نزدیکانِ خود می رفتند، به راحتی با دیگران ارتباط می گرفتند و وضعیت تردد اجتماعی به حالت عادی بازگشته بود، و مردم به رستوران‌ها می رفتند. در این زمان، تنوع سویه های مختلف ویروس کرونا افزایش یافت و شمار مبتلایان نیز رو به فزونی نهاد. با این حال، شمار بستری ها و مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا، به نحو قبال توجهی کاهش یافت. اینطور به نظر می رسید که کابوس کرونا برای انگلستان به پایان رسیده است.

با این همه، هر گونه حسی دالِ بر عادی شدن شرایط در انگلستان، عملا محو شده و از بین رفته است. وقوع یک بحرانِ سوختی وحشتناک و دراماتیک در انگلستان، که تا حد زیادی به دلیل کمبود راننده کامیون ایجاد شده و موجب شده تا قریب به یک سوم از پمپ بنزین های انگلیس تعطیل شوند، فقط و فقط آشکارترین جلوه از کابوس و بحران جدیدی است که انگلیس با آن رو به رو است.

انگلیس با طیف گسترده ای از مشکلات در برهه زمانی کنوین رو به رو است: کمبود جهانیِ گاز، افزایش قابل توجه قیمت سوخت و مواد غذایی در انگلیس، چالش های این کشور در بحث زنجیره های تدارکاتی و تاکین کالاهای اساسی و همچنین اُفت میزان رفاه در جامعه انگلیس، همه و همه آینده انگلستان را در تاریکی و ابهامی عمیق فرو برده اند. حتی “بوریس جانسون” نخست وزیر انگلیس که به خوش بینیِ بیش از حد معروف است، سعی کرده تا جایِ ممکن شرایط را امیدوار‌کننده نشان دهد. امری که البته چندان با استقبال عمومی رو به رو نشده است.

ترس و وحشتی که انگلستان در نتیجه بحران سوختی خود در طی هفته گذشته متحمل شده و یادآور بحران سوختی این کشور در دهه ۱۹۷۰ میلادی است، از مدت ها قبل شکل گرفته است. برای ماه های زیادی، رهبران صنعتی انگلستان در اقصی نقاط این کشور نسبت به کمبود نیروی کار، راننده کامیون و رانندگان وسایل نقلیه سنگین، و همچنین کارگران(کمبودِ کارگران) در دیگر بخش های اقتصاد انگلیس نظیر نیروهای حمل و نقلِ مواد غذایی و پرسنل بهداشت ودرمان هشدار داده اند. امری که عملا موجب شده تا زنجیره های تولید و عرضه در این کشور مختل شوند و کسب و کارهای انگلستان نیز در یک بن بست تمام عیار قرار گیرند.

علائم و نشانه های بحران در انگلیس را در هر جایی می توان مشاهده کرد: قفسه های خالی در سوپرمارکت ها، فاسد شدن مواد غذایی در مزارع کشاورزی، افزایش قابل توجه آگهی های استخدام بر سر درِ مغازه ها و رستوران‌ها، همه و همه جلوه هایی از بحران جاری در انگلیس هستند. تولید کنندگانِ گوشت انگلیس حتی از دولت این کشور درخواست کرده اند تا از ظرفیتِ زندانیان این کشور استفاده کنند و از این طریق بتوانند شکافِ جاری در انگلیس را پُر کنند.

در این راستا یکی از مهمترین محرک های بحران جاری اقتصادی در انگلستان، پدیده “برگزیت”(یا حداقل شیوه‌ای که دولت انگلستان پدیده برگزیت را مدیریت کرده است) می باشد. خروج انگلیس از بلوک اتحادیه اروپا موجب شد تا سیل عظیمی از کارگران اروپایی، انگلیس را ترک کنند. امری که عملا با وجود محدودیت های کرونایی، وضعیت وخیم تری را به خود گرفته است. در این راستا، در فاصله زمانی میان ماه جولای سال ۲۰۱۹ تا سپتامیر ۲۰۲۰، چیزی در حدودِ ۱٫۳ میلیون کارگر خارجی، خاک انگلستان را بر اثر مساله برگزیت ترک کردند. همه این‌ها در شرایطی اتفاق می افتد که دولت انگلستان قویا اعتقاد داشت که تمام این مسائل، صرفا بحران هایی ساختگی هستند و لندن با هیچ مشکل واقعی رو به رو نیست. آن ها مدام به مردم این کشور می گفتند که جای هیچ نگرانی نیست. اکنون، انگلیس جدای از بحران سوختی، با افزایش قابل توجهِ قیمت مواد غذایی و کمبود کارگر رو به رو است. امری که عملا شرایط را برای مردم این کشور سخت کرده است.

اضافه بر این، بحران پاندمی ویروس کرونا موجب شد تا مردم انگلستان بخش قابل توجهی از پس اندازهای خود را از دست بدهند. در نتیجه این بحران همچنین نیم میلیون انگلیسی به زیر خط فقر رانده شده اند(که درمیان آن ها ۲۰۰ هزار کودک نیز حضور دارند).

مجموعِ این شرایط موجب شده تا به زعم بسیاری از تحلیلگران، انگلیس در برهه کنونی با یک بحرانِ تمام عیار رو به رو باشد. اکنون بسیاری از مردم انگلستان در هراس هستند که مبادا کشورشان بار دیگر به تجربه تلخ بحران سوختی این کشور در دهه ۱۹۷۰ میلادی بازگردد که در بحبوحه زمستان، انگلیس با بحران کمبود سوخت رو به رو شد و این مساله با نارضایتی و اعتراضات گسترده مردمی علیه دولت انگلیس نیز همراه شد. موضوعی که عملا به یک کابوس برای انگلیسی ها تبدیل شده و در صورتِ وقوع می تواند تبعات گسترده ای را برای این کشور به همراه داشته باشد».

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد