الموت با جهادگران در مسیر رفع محرومیت/ از مینیبوسی که کتابخانه شد تا افتتاح پروژههای عمرانی متعدد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از قزوین، روز گذشته قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان قزوین بهمناسبت هفتهٔ دفاع مقدس برخی از پروژههای خود در دهستان رزجرد را با حضور سردار رستمعلی رفیعی آتانی-فرمانده سپاه صاحبالامر(عج) استان قزوین، سرهنگ حمزه برین-معاون اجرایی سپاه صاحبالامر(عج)،
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از قزوین، روز گذشته قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان قزوین بهمناسبت هفتهٔ دفاع مقدس برخی از پروژههای خود در دهستان رزجرد را با حضور سردار رستمعلی رفیعی آتانی-فرمانده سپاه صاحبالامر(عج) استان قزوین، سرهنگ حمزه برین-معاون اجرایی سپاه صاحبالامر(عج)، محمد شفیعی-فرماندار شهرستان قزوین، لطفالله سیاهکلی-نمایندهٔ مردم قزوین، آبیک و البرز و در مجلس شورای اسلامی، مهرعلی حقگویان-مدیرکل کمیته امداد امامخمینی(ره) و دیگر مسؤولین استانی در الموت غربی افتتاح کرد. پروژههای افتتاحی واقع در روستاهای توتهچال، کینگرین، جیردوزان و خسرود بودند.
نخستین پروژهٔ افتتاحی احداث مسجد، آبرسانی و احداث مخزن ۵۰ مترمکعبی بههمراه شبکهٔ داخلی به طول ۱ هزار و ۵۰۰ متر واقع در روستای توتهچال بود. پروژهٔ ساخت مسجد در این روستا با همکاری ادارهکل اوقاف استان بود که برآورد اولیهٔ این دستگاه برای اجرای پروژه ۸۰۰ میلیون تومان بود که ۱۵۰ میلیون تومان در این پروژه صرفهجویی شده و در نهایت با ۶۵۰ میلیون تومان این پروژه جمعآوری و اجرا شد. آوردهٔ قرارگاه برای این پروژه ۱۵۰ میلیون تومان، آوردهٔ دولتی ۵۰ میلیون تومان و آوردهٔ مردمی نیز ۴۵۰ میلیون تومان بود.
این مسجد پس از ۱۰ ساخت در این روستا احداث شد. همچنین پروژهٔ آبرسانی به روستا نیز با همکاری شرکت آبفای قزوین اجرا شد که برآورد اولیهای که این شرکت برای پروژه در نظر گرفته بود، ۵۰۰ میلیون تومان بود، اما این پروژه با ۲۰۰ میلیون تومان صرفهجویی اجرا شد. در این پروژه، آوردهٔ قرارگاه ۱۰۰ میلیون تومان، آوردهٔ شرکت آبفا ۱۵۰ میلیون تومان و آوردهٔ مردمی نیز ۵۰ میلیون تومان بود. دستاورد این پروژه بهرهمندی ۵۰ خانوار از آب شرب بهداشتی بوده است.
با تکیه بر روحیهٔ جهادی میتوان مشکلات کشور را مرتفع کرد
در آئین افتتاح این پروژهها، فرمانده سپاه صاحبالامر(عج) استان قزوین گفت: با تکیه بر روحیهٔ جهادی میتوان مشکلات موجود در جامعه، علیالخصوص مشکلات مناطق محروم را مرتفع کرد.
وی ادامه داد: قرارگاه پیشرفت آبادانی به تعهداتی که به مردم مناطق محروم میدهد پایبند است و با کمک مردم این مناطق در راستای خدماترسانی به آنها و رفع مشکلات آنان پیشگام و پیشرو است.
رفیعیآتانی عنوان کرد: طرحهای بسیار خوب و موفقی در زمینههای عمرانی، اشتغالزایی و فرهنگی در روستاهای دهستان های دستجرد، زوارک و چوقور توسط قرارگاه پیشرفت انجام شده که شایسته است این طرحها بهصورت در تمامی مناطق محروم استمرار داشته باشند.
این مسؤول اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم با توجه به گذشت بیش از ۴ دهه از انقلاب اسلامی، محرومیت از چهرهٔ مناطق مختلف کشور و همچنین استان قزوین پاک شود و این امر جز با روحیهٔ جهادی امکانپذیر نیست.
وی بیان کرد: پروژههایی که توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی انجام میشود، دارای ۳ ضلع مشارکتی اعم از قرارگاه، مردم و دستگاههای دولتی هستند که لازمهٔ محرومیتزدایی از روستاها، حضور هر ۳ ضلع است.
افتتاح پروژهٔ آبرسانی به روستای کینگرین
کینگرین دومین روستای الموت غربی بود که افتتاح پروژه در آن انجام شد. در این روستا، پروژهٔ آبرسانی و احداث مخزن ۱۰۰ متر مکعبی و شبکهٔ داخلی به طول ۱ هزار و ۵۰۰ متری و احداث خط انتقال به طول ۱ هزار و ۵۰۰ متر و بهسازی چشمهٔ روستا بود. در این پروژه نیز قرارگاه پیشرفت و آبادانی با همکاری شرکت آبفای قزوین دست به کار شد تا ۷۰ خانوار ساکن در این روستا را پس از گذشت بیش از ۴ دهه از انقلاب از آب شرب بهداشتی بهرهمند کند. برآورد اولیهٔ شرکت آبفای استان از اعتبار مورد نیاز برای اجرای این پروژه ۸۰۰ میلیون تومان بود که در نهایت این پروژه با ۵۰۰ میلیون اجرا شد. آوردهٔ قرارگاه برای اجرای این پروژه ۲۰۰ میلیون تومان، آوردهٔ شرکت آبفا نیز ۲۰۰ میلیون تومان و آوردهٔ مردمی ۱۰۰ میلیون تومان بود.
احداث کانال آب کشاورزی در روستای جیردوزان
سومین مورد بازدیدی و افتتاح پروژه در این سفر، جیردوزان بود که در این روستا احداث کانال انتقال آب کشاورزی اجرا شده است و با بهرهبرداری از این پروژه ۶۰ هکتار از مزارع برنج روستا زیر کشت رفتند. برآورد کلی برای این پروژه ۲۵۰ میلیون تومان بود که با ۱۰۰ میلیون تومان صرفهجویی انجام شد. آوردهٔ قرارگاه برای انجام این پروژه ۵۰ میلیون تومان و آوردهٔ مردمی نیز ۱۰۰ میلیون تومان بوده است.
ایجاد اشتغال برای ۱۲ نفر از بانوان خسرودی
روستای بعدی برای افتتاح پروژه در این سفر روستای خسرود بود. در این روستا کارگاه فرشبافی بانوان روستا و مینیبوس کتابخانهٔ عمومی سیار افتتاح شده و به بهرهبرداری رسید. قرارگاه پیشرفت و آبادانی با همکاری کمیته امداد فنی حرفهای و نهاد کتابخانهها این ۲ پروژه را اجرا کرد. پروژه کارگاه فرشبافی در خسرود با برآورد اولیهٔ ۱۰۰ میلیون قرار بود انجام شود که در نهایت با ۳۰ میلیون تومان اجرا شده و به بهرهبرداری رسید. آوردهٔ قرارگاه برای این پروژه ۱۰ میلیون تومان بود و ۲۰ میلیون تومان آورده نیز از سوی کمیته امداد فنی و حرفهای برای این پروژه تخصیص داده شد که با افتتاح پروژه برای ۱۲ نفر از زنان روستا اشتغال ایجاد شد. پروژهٔ مینیبوس کتابخانهٔ عمومی سیار روستا نیز که برای نخستین بار چنین پروژهای در استان قزوین اجرا شد، با برآورد اولیهٔ ۵۰۰ میلیون تومان پروژه آغاز شد، اما در نهایت با ۱۴۰ میلیون تومان اجرا شد که آوردهٔ قرارگاه برای این پروژه یک دستگاه مینیبوس و آوردهٔ نهاد کتابخانهها نیز ۱۴۰ میلیون تومان بود. این کتابخانهٔ سیار جهت حضور در روستاهای محروم استان راهاندازی شده است.
مینیبوسی که کتابخانهٔ سیار ۱۰ روستا شد
جواد رجبی، مدیر کارگروه تعلیم و تربیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه صاحبالامر(عج) استان قزوین در آئین افتتاح نخستین کتابخانهٔ عمومی سیار در استان قزوین گفت: یکی از ضعفهای جدی روستاهای استان قزوین، نداشتن کتابخانههای محلی برای مطالعه اهالی روستاها علیالخصوص دانشآموزان است، به همین دلیل سرانهٔ مطالعه در کشور و علیالخصوص در روستاها پایین است.
رجبی ادامه داد: یکی از مهمترین مفاد تفاهمنامه قرارگاه پیشرفت و آبادانی با ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قزوین، راهاندازی کتابخانهٔ عمومی سیار برای روستاهای محروم در دهستانهای تحت پوشش قرارگاه بود که این کار بزرگ برای نخستین بار در استان قزوین انجام شد.
قزوین رتبهٔ سوم سرانهٔ مطالعه در کشور را داراست
فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین نیز در آئین راهاندازی این کتابخانه اظهار کرد: ظرفیت این کتابخانهٔ سیار ۴ هزار نسخه است و مردم ۱۰ روستا از خدمات این کتابخانه بهرهمند خواهند شد.
وی عنوان کرد: طراحی و آمادهسازی داخل و بدنهٔ خودرو در بازهٔ زمانی ۲ ماهه انجام شد و این کتابخانهٔ عمومی سیار مانند سایر کتابخانههای عمومی، در تمامی موضوعات کتاب و نشریه به مخاطبین ارائهٔ خدمات میکند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین تأکید کرد: علاوه بر ترویج برنامه کتابخوانی در روستاها، این کتابخانهٔ عمومی سیار انواع برنامههای فرهنگی-ترویجی همانند نشستهای کتابخوان، جمعخوانی کتاب، قصه گویی، کارگاههای آموزشی در موضوعات مختلف مذهبی، خانوادگی و کودک و نوجوان، مسابقات کتابخوانی، نقاشی در روستاها را اجرا خواهند کرد.
وی افزود: این کتابخانهٔ عمومی سیار برای اولین بار در استان قزوین و برای اولین بار با مشارکت سپاه انجام شده است، امیدواریم از طرف سایر نهادها و سازمانها نیز خودروهای مناسب در اختیار ادارهکل کتابخانههای عمومی استان قرار بگیرد و مجموعهٔ نهاد کتابخانهها آمادگی تجهیز و راهاندازی کتابخانهٔ عمومی سیار در مناطق فاقد کتابخانه را دارد.
این مسؤول خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار ارائه شده توسط مرکز آمار، استان قزوین در سال ۹۹ رتبهٔ سوم سرانهٔ مطالعه در کشور را داراست که این آمار نشان از علاقهٔ مردم استان به مطالعه دارد، احداث کتابخانههای ثابت هزینهٔ سنگینی دارد و بهخاطر کمبود منابع مالی در اکثر نقاط شهری و روستایی مشکل احداث کتابخانههای ثابت را داریم، اما با راهاندازی کتابخانههای عمومی سیار میتوانیم نیازهای مردم را از این طریق مرتفع کنیم.
محمدبیگی در پایان از خیرین و مسؤولین استان درخواست کرد تا در زمینهٔ تأمین خودرو و واگذاری حق انتفاع آن و نیز تجهیز و خرید منابع کتابخانهها، یاریگر ادارهکل کتابخانههای عمومی استان باشند، همچنین با توجه به علاقهمندی مردم استان به مطالعه و از طرفی کمبود کتابخانه و فضای مطالعاتی در استان، نیاز به حمایت و مساعدت مسؤولین و همچنین خیرین در زمینهٔ ساخت، ایجاد و راهاندازی کتابخانه است، چنانچه حق انتفاع ساختمان و یا خودروی مناسبی به کتابخانهها واگذار گردد، زمینهساز افزایش سرانهٔ فضای مطالعاتی و سرانه مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی خواهد بود.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از قزوین، دهستان دستجرد در بخش الموت غربی با دارا بودن ۱۲۱ روستا، از جمله مناطق محروم استان است که ۱۹ روستای آن تحت پوشش قرارگاه پیشرفت و آبادانی است و در این روستاها پروژههای مختلف عمرانی، فرهنگی و اجتماعی، سلامت و بهداشت، اشتغالزایی و نیز تعلیم و تربیت اجرا میشود. در مجموع در هفتهٔ دفاع مقدس بیش از ۴۰۰ پروژه توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی در ۷۱ روستای تحت پوشش قرارگاه واقع در ۳ دهستان چوقور، دستجرد و زوارک افتتاح شد.
گزارش از معصومه امینی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰