تاریخ انتشار : چهارشنبه 31 شهریور 1400 - 12:16
کد خبر : 132379

تجلیل از ۱۱ خانواده سردار سپاه که آسمانی شدند

تجلیل از ۱۱ خانواده سردار سپاه که آسمانی شدند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس،‌ در چهل و یکمین هفته دفاع مقدس، سومین مراسم «یادها و نام‌ها» با حضور فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در سالن خلیج‌فارس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس،

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس،‌ در چهل و یکمین هفته دفاع مقدس، سومین مراسم «یادها و نام‌ها» با حضور فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در سالن خلیج‌فارس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، امروز چهارشنبه ۳۱ شهریور ماه در حال برگزاری است.

در این مراسم سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، سردار رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، فرماندهان قرارگاه‌ها و لشکرهای سپاه در دوران دفاع مقدس و رئیس  پژوهشگاه شهید سپهبد سلیمانی و سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و آیت‌الله محمدی عراقی، آیت‌الله نمازی، حجت‌الاسلام والمسلیمن حاجی صادقی نماینده ولی‌فقیه در سپاه حضور دارند.

در ادامه سومین مراسم «یادها و نام‌ها» از خانواده ۱۱ سرداری که در یک سال گذشته به رحمت ایزدی پیوستند، تجلیل و قدردانی شد که اسامی آنان به شرح زیر است:

سردار سرلشکر پاسدار شهید سیدمحمد حجازی

او متولد سال ۱۳۳۵ در اصفهان بود. سردار حجازی از بدو انقلاب به عضویت سپاه درآمد. او فارغ التحصیل دوره کارشناسی ارشد مدیریت دولتی از دانشگاه تهران و دانش آموخته دکترای دانشکده عالی دفاع ملی در رشته مدیریت استراتژیک و همچنین عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین  (ع) بود. سردار حجازی در سال‌های دفاع مقدس، مسؤولیت اعزام نیرو به جبهه‌های جنوب را بر عهده داشت. جانشینی فرمانده سپاه منطقه چهارم کشوری، جانشینی قرارگاه عملیاتی سلمان در جبهه‌‌های میانی و غربی و جانشینی فرمانده قرارگاه قدس سپاه از جمله سوابق او بود.

سردار حجازی همچنین در کارنامه سوابق خود معاونت هماهنگ‌‌کننده و معاونت نیروی انسانی و فرمانده نیروی مقاومت بسیج را دارد. او در سال ۱۳۸۶ طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا به سمت رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب و در سال ۱۳۸۷ به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه مشغول به کار شد. مسؤولیت معاونت آماد و پیشتیبانی تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح از دیگر سوابق حجازی در نیروهای مسلح است. همچنین ۳۰ دی ۱۳۹۸ همچنین با حکم فرمانده کل سپاه به عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب شد. سرانجام سردار حجازی در ۲۹ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ در سن ۶۵ سالگی بر اثر حمله قلبی به یاران شهیدش پیوست.


 استوار‌ محمودآبادی سومین نفر از سمت راست در کنار رهبر انقلاب

سردار سرلشکر پاسدار شهید عبدالرسول استوار‌ محمودآبادی

سردار عبدالرسول استوار محمودآبادی از یادگاران دفاع مقدس بود که بیش از ۴۰ سال در دفاع از اسلام و انقلاب خدمت مجاهدانه کرد. او متولد شهر کوار و بزرگ‌شده شیراز است، از شاگردان و نزدیکان شهید محراب آیت‌الله دستغیب و از جوانان انقلابی شیراز بود که در دفاع از حریم اهل‌ بیت (ع) در مقابل گروه‌های تکفیری دوشادوش سرداران شهید حاج قاسم سلیمانی و حاج حسین همدانی در سوریه و عراق به مجاهدت پرداخت.

این سردار رشید اسلام از ابتدای جوانی و با شروع دفاع مقدس عازم جبهه‌های غرب و جنوب شده و در لشکر ۱۹ فجر و تیپ مستقل ۳۵ امام حسن (ع) به عنوان فرمانده گردان، مسؤول اطلاعات و عملیات لشکر، فرمانده تیپ مستقل به دفاع از کشور پرداخته و در این عرصه بارها مجروح و مصدوم شیمیایی شد.

پس از آن نیز در عرصه‌های مختلف از جمله فرماندهی دانشکده علوم وفنون، مسئول آموزش و اطلاعات نیروی زمینی سپاه، موسس نیروی ویژه صابرین سپاه، فرمانده قرارگاه مدینه منوره در جنوب کشور، فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا در شمال‌غرب کشور، به دفاع از امنیت کشور پرداخت. سرانجام سردار عبدالرسول استوار محمودآبادی پس از ۴۰ سال پاسداری و تحمل سال‌ها درد عوارض شیمیایی در ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۹۹ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

سردار سرلشکر پاسدار شهید محمدحسن کوسه‌چی‌

در سال ۱۳۶۱ هم به عضویت رسمی سپاه درآمد. سردار پارساکیان در طول جنگ با حضور در بیش از ۱۴ عملیات گسترده و متمرکز ابتدا جانشین تیپ و سپس جانشین لشکر۷ حضرت ولی عصر(عج) بود و در مقطعی از جنگ نیز فرماندهی لشکر۲۵ کربلا را به عهده گرفت. او همچنین در کارنامه عملیاتی خود، افتخار فرماندهی قرارگاه‌‌های منطقه‌ای نجف اشرف و صاحب الزمان نیروی زمینی سپاه و مشاور فرمانده کل سپاه را هم داشت. 

با خاتمه جنگ به ادامه تحصیل در دانشگاه نظامی پرداخت و موفق به اخذ کارشناسی ارشد از دانشگاه دافوس شد و در ادامه نائل به درجه سرتیپی آمد. سردار پارساکیان علیرغم جراحت‌های جنگ و افتخار جانبازی هرگز از خدمت بازنماند و در آخرین روزهای عمرش نیز عهده‌دار سمت مدیر گروه ارزیابی نیروی زمینی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء(ص) بود. او در ۲۲ اسفند ماه سال ۱۳۹۹ به دیگر یاران شهیدش پیوست.

سردار بسیجی عباس سرخیلی‌

 عباس سرخیلی فرمانده تیپ زرهی ۷۲ محرم در سال‌‌های دفاع مقدس و از پیشکسوتان صنعت نفت در جنوب در روز ۱۱ شهریور ماه ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به بیماری کرونا به علت آثار شیمیایی به همرزمان شهیدش پیوست.

سردار سرتیپ دوم پاسدار غلامعلی ابوحمزه‌

سردار سرتیپ دوم پاسدار ابوحمزه، از جانبازان سرافراز هشت سال دفاع مقدس در ۲۸ تیر ماه سال ۹۶ به عنوان فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان منصوب شد و پیش از این، فرماندهی سپاه انصار الحسین (ع) استان همدان، فرماندهی سپاه روح‌الله استان مرکزی و فرماندهی بسیج استان کرمان را نیز بر عهده داشت و از سال ۹۸ مشاور رئیس سازمان بسیج بود. سردار ابوحمزه در اول دی ماه سال ۱۳۹۹ به علت عارضه سرطان درگذشت.

سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد کرمی‌راد‌

سردار محمد کرمی راد از فرماندهان دفاع مقدس و فرمانده اسبق لشکر ۱۱ امیرالمومنین (ع) بود. از سوابق او می‌توان به معاون ستادی سپاه قدس، فرماندهی تیپ ۱۱۴ امیرالمومنین (ع)، فرماندهی تیپ ۲۹ نبی اکرم (ص)، فرماندهی قرارگاه رمضان، فرماندهی ستاد قرارگاه نصر، رئیس گروه مستشاری سپاه قدس، نمایندگی مردم کرمانشاه در مجلس هشتم شورای اسلامی و … اشاره کرد. سردار محمد کرمی را  در ۱۹ فروردین ماه سال جاری در سانحه رانندگی در محور صحنه به بیستون به دیدار معبود شتافت.

سردار سرتیپ پاسدار شهید حمید میرزایی‌

سردار حمید میرزایی فرماندهی گمنام و دشمن شکن، دریادل اطلاعات ـ عملیات سپاه در جبهه‌های دفاع مقدس، همرزم رشید شهیدان ابراهیم هادی، جواد افراسیابی و همت و همچنین یاور مسلمانان ستمدیده بوسنی در جنگ بالکان بود. سردار میرزایی پس از ۴۰ سال مجاهدت و نبرد در روز ۱۰ آبانماه سال ۱۳۹۹ به علت ابتلا به ویروس کرونا به سوی همرزمان شهیدش پرگشود.

سردار سرتیپ دوم پاسدار علی خدادی‌

سردار علی (حمید) خدادی، جانباز شیمیایی دوران دفاع مقدس و معاون ایمنی و اقدامات تأمینی ستاد کل سپاه که بیش از یک دهه رئیس دفتر سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در سپاه قدس بود، در روزهای گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس (سوم مهر ماه ۱۳۹۹) و پس از یک دوره تحمل بیماری، به حاج قاسم و جمع همرزمان شهیدش در دوران دفاع مقدس ملحق شد.

او بیش از ۸۰ ماه در جبهه‌های حق علیه باطل در دوران جنگ تحمیلی حضور داشت و چندین بار در عملیات‌های مختلف مجروح و بارها بدلیل عوارض شیمیایی در بیمارستان بستری شده بود. سردار خدادی پس از جنگ تحمیلی نیز در بخش‌های مختلف ستاد کل نیروهای مسلح و ستاد فرماندهی کل سپاه خدمت کرد.

سردار سرتیپ دوم پاسدار محمدعلی حق‌بین‌

سردار محمدعلی حق‌بین در بهار سال ۱۳۶۱ در ۱۶ سالگی به‌ عنوان امدادگر به عضویت تیپ ۲۵ کربلا در آمد و به‌ تدریج نیروی رزمی شد. سال ۱۳۶۲ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ثبت‌نام کرد و به‌همراه تیپ قدس گیلان در قامت فرمانده گروهان عمار در عملیات‌های متعدد پاکسازی کردستان و چند مأموریت برون‌مرزی حضور داشت.

از انتهای سال ۱۳۶۴ تا ابتدای سال ۱۳۶۷ جانشین فرماندهان گردان کمیل، شهیدان حسن رضوانخواه و محمد اصغری‌خواه بود و پس از شهادت شهید اصغری‌خواه با حکم فرمانده لشکر قدس، فرمانده گردان کمیل شد و تا سال ۱۳۷۶ فرمانده گردان بود. پس‌از آن مسؤول عملیات تیپ ۲ لشکر و یک سال و نیم بعد، مسؤول ستاد تیپ شد، مسؤولیتی که تا سال ۱۳۸۰ ادامه داشت.او از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۶ به‌ ترتیب مسؤولیت‌های لجستیک لشکر، جانشینی و فرماندهی تیپ را عهده‌دار شد.در سال ۱۳۸۶ با ارتقای تیپ به لشکر، به سمت فرماندهی لشکر پیاده قدس گیلان منصوب شد و ۱۰ سال در این مسؤولیت خدمت کرد.

بعد از شروع فعالیت‌های گروه‌های تروریستی تکفیری در سوریه، لشکر قدس گیلان مأموریت یافت به مصاف نیروهای تروریست برود. عملیات برجسته این لشکر در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ تحت عنوان نصر۲ بود که رزمندگان لشکر، منطقه شیعه‌نشین نبل و الزهرا را پس از ۴ سال محاصره از دست تروریست‌ها پس گرفتند و ۵۵هزار نفر مردم شیعه در محاصره را آزاد کردند. در سال ۱۳۹۸ سردار حق‌بین مفتخر به دریافت نشان فتح ۳ شد. او در آخر مسؤولیتی که بر عهده داشت به‌ عنوان مسؤول اداره رزمی تخصصی معاونت آموزش کل سپاه فعالیت می‌کرد. این سردار سپاه اسلام نیز در ۳۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ به علت ابتلا به ویروس کرونا آسمانی شد.

سرتیپ پاسدار شهید رمضان پورقاسم

سردار رمضان پورقاسم در ابتدای ورود به سپاه پاسدران در سال ۱۳۵۹ در جبهه عملیات‌های منطقه سرپل ذهاب حضور پیدا کرد و در طول سال‌های دفاع مقدس با حضور فعال در عملیات‌های مهمی از جمله آزادسازی مهران و کربلای چهار و پنج، رشادت‌های زیادی از خود به یادگار گذاشت. او در سال‌های ۶۰ تا ۶۳ در درگیری‌ با منافقین جنگل‌های شمال کشور نیز نقش ویژه‌ای ایفا کرد و در عملیات غرورآفرین والفجر هشت که منجر به فتح فاو شد به عنوان مسؤول حفاظت اطلاعات لشکر ویژه ۲۵ کربلا نقش آفرین بود.

سردار پورقاسم که فرماندهی حفاظت اطلاعات نیروی زمینی سپاه پاسداران، مسؤول حفاظت اطلاعات لشکر ۲۵ کربلا در دفاع مقدس در سال‌های ۶۴ تا ۶۷، مسئول حراست وزارت مخابرات کل کشور، مسؤول حراست شهرداری تهران و مسئول حراست اوقاف و امور خیریه کشور را در کارنامه سال‌های مجاهدت و خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی داشت در تاریخ ۲۰ دی ماه سال ۱۳۹۸ به سمت مسؤول ستاد نمازجمعه شهرستان ساری نیز منصوب شد.

این فرمانده هشت سال دفاع مقدس همواره در جبهه انقلاب و هماهنگی بین نیروهای انقلابی و جبهه‌ای در سطح استان مازندران فعالیت کرد و سرانجام در شامگاه ۱۳ اسفند ماه سال ۱۳۹۸ به برادر شهیدش علی اکبر پورقاسم پیوست.

پاسدار عبدالله حویزی

از فرماندهان سپاه اهواز در هشت سال دفاع مقدس بود. از جمله سوابق حویزی می‌توان به مسؤول حفاظت قرارگاه نصر در دوران دفاع مقدس اشاره کرد. او نیز به علت ابتلا به ویروس منحوس کرونا به یاران شهیدش پیوست.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد