تاریخ انتشار : یکشنبه 28 شهریور 1400 - 16:26
کد خبر : 131384

در نشست "نشان ارادت" تلویزیون چه گذشت؟/ از شایعه ممنوع‌التصویری سیدجواد هاشمی تا نمایشِ نقشِ حاج قاسم در عتبات عالیات

در نشست "نشان ارادت" تلویزیون چه گذشت؟/ از شایعه ممنوع‌التصویری سیدجواد هاشمی تا نمایشِ نقشِ حاج قاسم در عتبات عالیات

– اخبار فرهنگی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری برنامه “نشان ارادت” امروز در حالی برگزار شد که چند قسمت دیگر مانده تا این فصل به پایان برسد. فصلی که کاملاً متفاوت از برنامه “حسّ مشترکی” بود که شبکه

– اخبار فرهنگی –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری برنامه “نشان ارادت” امروز در حالی برگزار شد که چند قسمت دیگر مانده تا این فصل به پایان برسد. فصلی که کاملاً متفاوت از برنامه “حسّ مشترکی” بود که شبکه دو سیما دو سالِ اخیر روی آنتن برد. بسیاری این برنامه را با برخی از کارهای دیگرِ تلویزیون مثل “با حسین حرف بزن” و حتی “مخاطب خاص” و برخی دیگر مقایسه کردند که محمد بای کارگردان، خانم علیمردانی نماینده تهیه‌کننده، سیدحسین متولیان مجری و مجید نامجو جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات به آن پاسخ دادند.

سه مأموریت ستاد بازسازی عتبات عالیات

مجید نامجو شروع‌کننده نشست بود؛ او در ابتدا به سه مأموریت ویژه ستاد بازسازی عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: برای ما سه مأموریت تعریف شده‌است؛ جمع‌آوری نذورات مردم برای هزینه کرد در پروژه‌های مختلفی که در عراق داریم؛ توسعه عتبات و اربعین، که البته امسال با شرایط ویژه‌ای برگزار می‌شود. امسال برای ما در اربعین یک سهمیه ۲۱ هزارتایی تعریف شده‌است که ۳ هزار تای آن را کم کردند و ۱۸ هزار سهمیه موکب‌هاست. بیش از ۸۰ درصد کار‌های امسال در اختیار عتبات نیست، اما اصل مشکل ترانزیت هوایی و گرفتن ویزاهاست که دوستان ما به صورت شبانه روزی مشغول فعالیت‌اند.

شبکه دو , صدا و سیما , عتبات عالیات , کربلا ,

آخرین خبرها از ساخت صحن حضرت زینب(س)

نامجو با اشاره به پروژه‌های عتبات عالیات خصوصاً در صحن حضرت زینب‌(س) عنوان کرد: یک پروژه در نجف به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع به اتمام رسانده؛ اما به دلیل مشکلات نتوانستیم کاملش کنیم. ۹۶ درصد پروژه پیشرفت فیزیکی دارد که باید تحویل دهیم. پروژه دوم ما در کربلاست که صحن حضرت زینب را می‌سازیم فاز اول ۱۳۰ هزار متر مربع است که نزدیک به ۲۵ درصد پیشرفت داشته است. عملکرد عتبات باعث شده فاز دوم حرم امام حسین (ع) به ما واگذار شود. پروژه دیگری هم که در حال کاریم ساخت صحن امام محمد باقر (ع) در کاظمین است که جدیداً ابلاغ شده و دوستان ما مشغول کار روی پروژه آن هستند.

او در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر همکاری برای سریال‌سازی توضیح داد: ستاد بازسازی عتبات هر ساله برنامه دارد که اگر سناریو و فیلمنامه‌ای باشد که مربوط به ستاد عتبات شود، بودجه بگیرد. خوشبختانه در این سال‌ها ارتباط خوبی با هنرمندان و مجموعه نخبگان اهل فرهنگ داشتیم که کارهای خوبی در این حوزه به بهره‌برداری برسند.

شبکه دو , صدا و سیما , عتبات عالیات , کربلا ,

نامجو در این قسمت یادی هم از حضورِ فعال و خادمانه علی سلیمانی بازیگر فقید داشت که در این سال‌ها همیشه کنار ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده و در این حوزه فعالیت‌های خوبی داشت. او همچنین گفت: علی سلیمانی و خیلی از هنرمندان دیگر حُکمِ افتخاری خادمینِ ستاد بازسازی عتبات عالیات را دریافت کردند.

پیشنهاد به تلویزیون برای ساخت کاری درباره نقش “حاج قاسم” در بازسازی عتبات عالیات

وی در پیشنهاد به تلویزیون برای ساخت پروژه‌های تلویزیونی مستندگونه و یا نمایشی اظهار کرد: منشأ به وجود آمدن ستاد بازسازی عتبات و عالیات سردار سلیمانی است. اگر اقدام ایشان شروع نشده بود موکب‌های ما فضای کافی برای استقرار نداشتند. تلویزیون می‌تواند در این عرصه هم به حیث نقش‌آفرینی‌های ایشان در این ستاد و هم بخش‌های دیگر در عتبات عالیات و کارهایی که شده هم مستندگونه و هم نمایشی کارهایی را بسازد و از طرفی دیگر کارهای هنری که هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی ما در جریانِ بازسازی عتبات عالیات و صحن‌هایی که ساخته‌ شده، نقشِ مؤثری ایفا کرده‌اند را به نمایش درآورند. هنرمندانی که در هیچ کجایِ دنیا پیدا نمی‌شوند این‌قدر با ظرافت و هنرمندانه، از خودشان آثارِ شگفت‌آوری به جای می‌گذارند.

شبکه دو , صدا و سیما , عتبات عالیات , کربلا ,

ساخت “نشان ارادت” در کربلا

خانم علیمردانی به نمایندگی از پویان هدایتی تهیه‌کننده برنامه نشان ارادت که به دلیل ابتلا به کرونا نتوانست در برنامه حضور پیدا کند به برخی از سؤالات پاسخ داد. او گفت: احتمال ۹۰ درصد برنامه نشان ارادت شب‌های جمعه با این تیم سازنده روی آنتن برود. لوکیشن و برخی از آیتم‌های برنامه تغییر می‌کند و قسمتی از برنامه را از کربلای معلی روی آنتن خواهیم برد. علیمردانی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم  که برخی می‌گویند این برنامه گویی “مخاطب خاص” شبکه دو سیماست، تأکید کرد: «برنامه ما با برنامه مخاطب خاص فرق دارد؛ چرا که فقط بخشی را در کربلا ضبط می‌کنیم. از شروع این فصل نزدیک به ۶۰ مهمان روی صندلی نشستند.»

حواشی پخشِ قسمت سیدجواد هاشمی

او همچنین در سؤال دیگر خبرنگار تسنیم  درباره قسمت مربوط به سید جواد هاشمی که تأخیر در پخشِ آن با حواشی همراه شد، گفت: روزی که سید جوادهاشمی میهمان برنامه بود مرحوم علی سلیمانی در بستر بیماری بود. گفت‌وگویی شکل گرفت درباره علی سلیمانی و هاشمی درباره ایشان صحبت کرد. روزی که رفتیم برای پخش برنامه مصادف شد با فوت علی سلیمانی و تدوینگر فکر می‌کرد باید درش بیاورد، اما گروه تأکید داشت اسم مرحوم سلیمانی بیاید و باید راش‌هایش می‌رسید که برنامه به پخش نرسید. حتی به خاطر حواشی ما مجبور شدیم اعلام کنیم آقای هاشمی ممنوع‌التصویر نیستند.

شبکه دو , صدا و سیما , عتبات عالیات , کربلا ,

آیا “نشان ارادت” شبیه برنامه‌های دیگر تلویزیون است؟

البته علیمردانی درباره شبیه شدن برنامه‌های اجتماعی و گفت‌وگومحور نکته قابل تأملی را مطرح کرد؛ او افزود: قبل از هر نکته‌ای باید بگویم که همه ما برنامه‌سازها در میانِ حرف‌ها و محتواهایی که ارائه می‌دهیم یک حرف مشترک داریم و آن امام حسین(ع) است. اما شاید یکی از دلایلِ این کلیشه شدن، تکرار و یا حتی ریزشِ مخاطب که برخی از خبرنگاران اینجا اشاره کردند این محدودیت‌هایی باشد که برای تیم سازنده ایجاد می‌کنند. خیلی از میهمانانی که دعوت می‌کنیم در هنگامِ استعلام یا ممنوع‌الکارند و یا ممنوع‌التصویر! همچنین مجری سؤال یا نکته‌ای را مطرح می‌کند که در تدوین ناگزیریم آن بخش را حذف کنیم؛ به هر حال این نکته واضح و مبرهن است که یکسری محدودیت‌هایی برای تیم سازندگان همیشه وجود داشته و دارد و کار در این حوزه مثل راه رفتن روی لبه تیغ است.

سیدحسین متولیان مجری “نشان ارادت” هم صحبت‌هایش درباره همین شبیه شدن برنامه‌ها در تلویزیون، ادامه داد و تأکید کرد: حتماً باید برنامه در فرم و محتوا سعی کند برای ماندگاری و جذب مخاطب، خودش را هر روز نسبت به روزِ گذشته، بهتر کند اما در تغییرِ فرم و ساختار معمولاً برخی از مدیران‌مان به خاطر حفاظت از میزهای مدیریتی، کارهای غالب‌شکن و طرح‌های مخاطب‌ جذب‌کن را نمی‌پذیرند. اتفاقی که برای خودم افتاد و طرح‌های خوبی داشتم که می‌توانست تنوع و خلاقیت و جذابیتی را برای مخاطب رقم بزند اما مدیران گفتند فعلاً به صلاح نیست. 

شبکه دو , صدا و سیما , عتبات عالیات , کربلا ,

تمبر «نشان ارادت»

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی مثل نشان ارادت را داریم که سبک مجریگری در آن آف است که مجری دیده نمی‌شود؛ ساختار آن برنامه‌ها متفاوت است و نمی‌توانیم این برنامه‌ها را با “ماه عسل” مقایسه کنیم. ما در “نشان ارادت” کاری کردیم مخاطب را به نوستالژی‌های امام حسینی میهمانان‌مان، نزدیک کنیم. 

محمد بای کارگردان «نشان ارادت» هم گفت: امسال فصل دوم برنامه ما پخش می‌شود. قالب برنامه ما گفت‌وگومحور است آیتم‌هایی درنظر گرفته شده ولی ساختار اصلی برنامه دستکاری نشده است. فضای گفت‌وگوهای ما تغییر کرده است. اغلب برنامه‌های گفت‌وگومحور یک مدل‌اند و نشان ارادت برای محرم و صفر است و ساختار متفاوتی دارد. نشان ارادت شبیه “ماه عسل” نیست اگر از چارچوب بزنیم بیرون ممکن است مشکلاتی به وجود آید.  سعی می‌کنیم گفت‌وگوهایی کنیم که همه مخاطبان از آن بهره ببرند و ارتباط برقرار کنند.

در پایان برنامه از تمبر نشان ارادت رونمایی شد.

آیا تلویزیون دوباره «دودکش» می‌سازد؟نارسایی قلبی “نادر طالب‌زاده” علت تأخیر در ادامه “عصر”/ پخش مستند «رمزیابی یک پاندمی» از تلویزیونمیرطاهر مظلومی سریال “وزیرکشی” را ساخت/ بازیگران هم‌سایه شبکه سه به جشن افغانستانی‌ها رفتندآخرین اخبار از سریال “از سرنوشت۴” / کارگردان پس از شکست کرونا بازگشتچرا سریال جدید شبکه یک به‌سرعت در سایه جنجال جای گرفت؟

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد