برنامه جدید وزارت بهداشت برای توسعه منطقی طب سنتی ایرانی
دکتر نفیسه حسینی یکتا در گفتوگو با ایسنا، درخصوص اما و اگرهای استفاده از ظرفیت طبهای سنتی و مکمل در کشور، گفت: دیدگاهها و رویکردهای مختلفی درباره این موضوع وجود دارد؛ جریانات مختلفی با دیدگاههای افراطی و تفریطی درخصوص استفاده از این ظرفیت، نظراتی را بیان میکنند. وی با بیان اینکه برخی با دیدگاه افراطی
دکتر نفیسه حسینی یکتا در گفتوگو با ایسنا، درخصوص اما و اگرهای استفاده از ظرفیت طبهای سنتی و مکمل در کشور، گفت: دیدگاهها و رویکردهای مختلفی درباره این موضوع وجود دارد؛ جریانات مختلفی با دیدگاههای افراطی و تفریطی درخصوص استفاده از این ظرفیت، نظراتی را بیان میکنند.
وی با بیان اینکه برخی با دیدگاه افراطی معتقدند که طب سنتی میتواند جایگزین طب رایج باشد و با استفاده از طب سنتی از ظرفیت عظیم موجود در طب رایج در نظام سلامت بی نیاز خواهیم شد، اظهار کرد: از سوی دیگر برخی افراد با دیدگاهی متعصبانه و مخالف طب سنتی ایرانی هرگونه ظرفیت پیشگیرانه و کمک درمانی را برای طب سنتی ایرانی منکر می شوند. استفاده منطقی، عالمانه و کاربردی از ظرفیت دانش بومی طب سنتی ایرانی کارا خواهد بود.
حسینی یکتا ادامه داد: آنچه که وزارت بهداشت در دولت سیزدهم در این حوزه درنظر دارد، این است که سیاستهای خود را درخصوص توسعه منطقی طب سنتی ایرانی برنامه ریزی کرده و به استفاده منطقی، عالمانه و کاربردی از ظرفیت دانش بومی طب سنتی ایرانی بپردازد. بدون شک طب سنتی ایرانی میتواند در خدمت نظام سلامت به ارتقای سطح سلامت مردم کمک کند.
وی افزود: تاکید ویژهای که مکتب درمانی طب سنتی بر اصول پیشگیرانه و اصلاح سبک زندگی دارد و توانمندیهایی که طب سنتی ایرانی در کمک به درمان بیماریهای مختلف در کنار طب رایج دارد، ظرفیت این مکتب را در مسئله مهم بهداشت و پیشگیری کاملا مشخص میکند.
وی با بیان اینکه راهبرد سازمان جهانی بهداشت هم استفاده از ظرفیت طبهای سنتی و مکمل به صورت تلفیقی با طب مدرن است، ادامه داد: وزارت بهداشت سیاست خود را بر اساس راهبردهای سازمان جهانی بهداشت که استفاده از ظرفیت طب های سنتی و مکمل به صورت تلفیقی با طب مدرن در نظام سلامت بوده، قرار داده است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، تاکید کرد: به منظور اجرایی شدن اسناد بالادستی از جمله سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و همینطور بند ۱۲ سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص توسعه و نهادینه شدن این طب، برنامه ریزیهای دقیق و منظمی در دستور کار است که امیدواریم به تسریع و تسهیل استفاده از این ظرفیت کمک و کندیهایی که وجود داشته را جبران کند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰