تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 شهریور 1400 - 11:53
کد خبر : 129256

جای خالی تشکل‌های صادراتی در چهارمحال و بختیاری / ارزش صادرات ۶۲ درصد افزایش یافت

جای خالی تشکل‌های صادراتی در چهارمحال و بختیاری / ارزش صادرات ۶۲ درصد افزایش یافت

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، صادرات و واردات کالاها و ارائه خدمات متفاوت میان کشورهای مختلف در جهان برای خود تاریخ دیرینه دارد و گاهی موجب تحول شده است، در طول زمان انسان همواره به‌ منظور رفع

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، صادرات و واردات کالاها و ارائه خدمات متفاوت میان کشورهای مختلف در جهان برای خود تاریخ دیرینه دارد و گاهی موجب تحول شده است، در طول زمان انسان همواره به‌ منظور رفع نیازهای زندگی خود سعی می‌کند به دنبال یافتن راه‌های مختلف برای ارتباط با کشورهای دیگر باشد، ایجاد روابط در اقتصاد به وسیله صادرات و واردات کالا نمونه‌ای از ارتباط میان کشور‌ها است.

صادرات نقش موثری در رونق و پیشرفت یک کشور دارد، به حدی که اگر صادرات را مورد توجه قرار داد می‌توان آن را جای ارزآوری نفتی کرد، هرچه صادرات بیشتر باشد در کنار آن تولید نیز افزایش ‌می‌یابد که در نتیجه موجب رفع معضل بیکاری در استان و ایجاد اشتغال خواهد شد.

موقعیت جغرافیایی مناسب و دارا بودن مزیت نسبی در تولید انواع محصولات صنعتی، کشاورزی و ظرفیت‌های صادراتی، دو موضوع تأثیرگذار در توانمندی‌های یک منطقه برای صادرات و واردات کالا است که با نگاهی به وضعیت استان چهارمحال و بختیاری به این نتیجه می‌رسیم که این استان از نظر موقعیت جغرافیایی شرایط مناسبی برای استفاده از ظرفیت‌های خود و صادرات دارد.

یا توجه به‌ مشکلات متفاوت در سال‌های اخیر نوسانات اقتصادی و ضربه اقتصادی شیوع ویروس کرونا به بخش صادرات آسیب وارد شده است، از سوی دیگر درست است که شیوع ویروس منحوس کرونا تاثیر زیادی بر فعالیت‌های اقتصادی و تجاری گذاشته است.

افزایش ۶۲ درصدی ارزش صادرات استان

اسماعیل الله‌دادی، مدیرکل گمرک استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، با اشاره به صادرات گمرک استان و فواید آن، اظهار داشت: صادرات گمرک استان در پنج‌ماهه سال جاری حدود ۲۱ میلیون دلار به وزن بیش از ۳۳ هزار تن صادرات بوده است، همچنین نسبت به مشابه سال قبل صادرات از نظر وزن ۱۰۳ درصد  و ارزش ۶۲ درصد افزایش یافته است.

وی در ادامه افزود: سال ۹۹ کل صادرات استان نزدیک به ۴۹ میلیون دلار بوده است، عمده صادرات استان کاشی، سرامیک، بادام، خوراک آبزیان ، فلزات است که به کشور‌های عراق، ترکیه و افعانستان، سوریه، پاکستان و یمن صادر می‌شوند.

مدیرکل گمرک استان با اشاره به اینکه نیمی از صادرات استان به کشور عراق صادر می‌شود، تصریح کرد: صادرات در استان سبب گسترش و رونق استان می‌شود، هرچه صادرات بیشتر باشد در کنار آن تولید نیز باید افزایش یابد که در نتیجه موجب رفع معضل بیکاری در استان و ایجاد اشتغال خواهد شد.

الله‌دادی با تاکید بر اینکه صادرات موجب ارز آوری برای کشور می‌شود، گفت: ارز آوری صورت گرفته از صادرات صرفه رونق کشور، استان و صادرات آن خواهد شد، با ارز حاصل از صادرات نیز می‌توان واردات انجام داد که با توجه به اینکه مشکلاتی برای تامین ارز وجود دارد می‌تواند موثر باشد، هرچه صادرات بیشتر باشد به همان نسبت ارز آوری بیشتری برای واردات مواد اولیه برای خط تولید خواهیم داشت.

ظرفیت صادرات استان ۱۰۰ میلیون دلار است

وی در ادامه اضافه کرد: از دیگر فواید صادرات می‌توان به برقراری تراز تجاری کشور و استان، بالا رفتن تکنولوژی و دانش اشاره کرد، زمانی که صادرات وجود داشته باشد بازار‌ها و کیفیت تولیدات نیز افزایش می‌یابد، لازم به ذکر است ظرفیت صادرات در استان  یک صد میلیون دلار است، در برخی از سال‌ها این میزان محقق شده است ما در سال‌های اخیر به دلیل موانع و مشکلاتی که وجود داشت محقق نشد.

الله‌دادی با اشاره به موانع صادرات و کاهش ارز آوری در استان، یادآور شد: از سال۹۷ تاکنون که بحث تعهد ارزی مطرح شد و بر اساس این تعهد باید صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را به چرخ اقتصادی کشور باز گردانند، در سال‌های اخیر برخی افراد تمایل کمتری به صادرات داشتند که سبب کاهش صادرات شد.

مدیرکل گمرک استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به دیگر موانع صادرات، بیان کرد: الزامات محدودیت‌ها تعرفی، کاهش و کم بودن نقدینگی و سرمایه در گردش، بالا بودن هزینه‌های حمل و نقل صادراتی، ضعف تبلیغاتی، نبود تشکل‌های صادراتی درست از علل و موانع صادرات در استان است.

الله دادی ادامه داد: به نظر بنده یک تولیدکننده هیچ وقت نمی‌تواند حتما یک صادرکننده خوب نیز باشد بنابراین وجود یک تشکل صادراتی در استان ما خالی است، تشکل‌های صادراتی به طور تخصصی بازار‌های هدف را در کشور‌های مختلف شناسایی می‌کند  و به واحد‌های تولیدی استان اعلام می‌کند در نتیجه نقش بسیار موثری در افزایش صادرات خواهد داشت.

تعاونی‌های استان هرمزگان ۵۶۴ میلیون دلار صادرات انجام دادندصادرات از پایانه مرزی میرجاوه ۱۶۰ درصد رشد یافتبازار سرد لوازم‌التحریر در روزهای گرم تابستان/ قفل صادرات نوشت‌افزار ایرانی چگونه باز می‌شود؟

وی با تاکید بر اینکه عدم خلاقیت در تولیدات سنتی و بسته‌ بندی‌ها موجب کاهش صادرات و فروش می‌شود، خاطرنشان کرد: دنیایی که با ظاعقه‌های متفاوت تشکیل شده است لازم است خلاقیت‌های زیادی در بسته‌بندی تولیدات وجود داشته باشد تا بتواند هم مدرن و به روز باشد و هم بتواند با تولیدات دیگر رقابت کند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد