ذوبآهن، آموزشوپرورش و طبسنتی در مبارزه با کرونا؛ داغترین موضوعات امروز ایران بهروایت «فارسمن»
گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ از همان نخستین روزها برای انعکاس صدای مردم آمد. بالغ بر ۴میلیون شهروند ایرانی حالا برای طرح مطالباتشان به «فارس من» اعتماد میکنند. گزافه نیست اگر جامعه آماری فراهمآمده را یک نمونه آماری کوچک از جغرافیای ایران بزرگ دانست. نمونهای که بهخوبی میتواند نمایشگر دردها و مسألههای افکار عمومی ایرانیان
گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ از همان نخستین روزها برای انعکاس صدای مردم آمد. بالغ بر ۴میلیون شهروند ایرانی حالا برای طرح مطالباتشان به «فارس من» اعتماد میکنند. گزافه نیست اگر جامعه آماری فراهمآمده را یک نمونه آماری کوچک از جغرافیای ایران بزرگ دانست. نمونهای که بهخوبی میتواند نمایشگر دردها و مسألههای افکار عمومی ایرانیان باشد. برای همین مرور مطالبات فارس من و بررسی داغترین آنها ضروری است. این گزارش مرور آنهاست.
۸۵۰۰ امضا| به مطالبات کارگران ذوبآهن رسیدگی کنید
گلایههای کارگران ذوبآهن یکیدو تا نیست. گلایههایی که عمدتاً از جنس معیشت و شکایت از دستمزدهای نازل در مقایسه با دیگر مجامع فولادی است. مثلاً حامیان کمپین معتقدند درحالی که متوسط دریافتی کارگران دیگر کارخانههای فولادی کشور حالا بالای ماهی ۲۰ میلیونتومان در ماه است، چرا متوسط دریافتی ذوبآهنیها باید حوالی ۱۴میلیون تومان باشد؟ کارگران مدیران کارخانه را به بیمبالاتی در قبال جامعه کارگری متهم میکنند.
اینکه مدیران این کارخانه قدیمی و شناختهشده اصفهانی، آیتمهای افزاینده را از فیش حقوقی کارگران محو کردند. اینکه در توزیع پاداشهای مختلف تولید میان عوامل کارخانه مراعات عدالت صورت نمیپذیرد. اینکه قوانین کار آنطور که شایسته و باید اجرایی نشده است. اینکه در طرح «طبقهبندی مشاغل» مطلقاً مصالح کارگران مراعات نشده و برای همین نماینده جامعه کارگری حاضر به امضای آن نیست.
کمپین اعتراضی آنها چهاردهم مرداد در «فارس من» به ثبت رسید و حالا بالغ بر ۸۵۰۰ امضا دارد. در بخشی از آن آمده است: «از مشکلاتی که بعد از واگذاری این شرکت به وجود آمده میتوان از نداشتن سیستم ارزیابی عملکرد کارکنان، عدم اجرای ماده ۲۱ قانون خدمات کشوری در لحظه واگذاری، عدم تشکیل تشکلهای کارگری، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی بخصوص حضور ۳۰ درصدی کارکنان به بهانه عدم شمولیت و موارد دیگری از این قبیل نام برد.»
مطالبه آنها مستقیماً آقای رئیسجمهور را مخاطب قرار داده و از وی میخواهد برای توقف اوضاع موجود شخصاً ورود کنند: «از آن مقام محترم درخواست داریم همانند شرکت هفتتپه نسبت به بررسی موضوع واگذاری این شرکت از یک طرف و نیز موضوع عدم رعایت مصالح کارگران شاغل در آن شرکت و همچنین بازنشستگان آن به صورت عاجل ورود نموده واز ادامه وضعیت موجود جلوگیری به عمل آوردید.»
همکاران من در دفتر اصفهان موضوع را از معاون توسعهسرمایه ذوبآهن پیگیری کردند. آقای اکبری معتقد است اتفاقاً شرکت تمام تلاش خود را برای رسیدگی به کارگران انجام داده و در شرایط پیچیده کرونایی یکروز حتی حقوق معوق در کارنامه خود نداشته است. وی همچنین مطالبه الغای طرح «طبقهبندی مشاغل» را غیرفنی توصیف کرده و خواستار شفافسازی امور برای افکار عمومی شده است.
قوت امضای کارگران زحمتکش اعتبار مطالبه آنها است. البته که توضیحات معاون محترم ذوبآهن اصفهان برای تأمین آرای اعضای کمپین کافی نیست. «فارس» آمادگی دارد در اولین فرصت گزارش اقدامات تازه مثبته برای رفع نگرانیهای جامعه شریف کارگری را پوشش رسانهای دهد.
۶۵۰۰امضا| بیمارستانی برای اطباء سنتی در نظر گرفته شود
اوضاع کرونا بحرانی است. حساب جانهای نازنینی که روزانه آدمکُش میکروسکپی از میان ما میرباید، در رفته است. فکری باید کرد. هر ساز و کاری را برای تضعیف بیماری باید به کار بست. نجات حتی یک انسان در این برهوت غنیمت است. در این اوضاع حالا اطبای سنتی مدعی توانایی کنترل و درمان همهگیری شدهاند. ادعایی که ظاهراً برای آن مدارک مثبتهای نیز در عمل وجود دارد.
مطالبه گروهی از مردم نیز در همین راستا در «فارس من» ثبت شد. در بخشی از این پویش ۶۵۰۰ امضایی آمده: «اطبا سنتی ادعا درمان کرونا دارند ولی توسط سیستم وزارت بهداشت و درمان انکار میشود. بهتر این است که یک بیمارستان در اختیار اطبا سنتی داده شود و در نهایت پس از مدت مشخص در مقایسه با بیمارستان با اطبا مدرن به لحاظ میزان بیماران فوت کرده و سلامتی بدست آورده نتیجه را به صورت کاملا علمی به مردم اعلام شود.»
محتوای پویش کاملاً منطقی است. قاعدتاً باید مدعای پزشکان سنتی را بتوان روی زمین اثبات کرد. در این راستا چه پیشنهادی بهتر از بررسی کلینیکال؟ عینالهی وزیر تازه بهداشت نیز آنطور که بیان شده از حامیان روشهای طب سنتی است؛ چه آنچنان که در بهارستان گفت: «طب سنتی را سال ۸۴ ما به وزارت بهداشت آوردیم. برای اولین بار کمیتهای به اسم طب سنتی ایجاد کردیم و کارشاسی ارشد و PHD طب سنتی را ایجاد کردیم.»
آقای وزیر همچنین میگوید برای توسعه دانش پزشکی سنتی و همچنین ترویج داروهای گیاهی برنامههای مفصلی دارد. در این شرایط میتوان به پیگیری و عملیاتی شدن مطالبه مردم درخصوص استفاده از «طب سنتی» امیدوار بود. همکاران من همچنان پیگیر ماجرا خواهند بود.
۵۲۰۰امضا| حاجیبابایی را بعنوان وزیر آموزشوپرورش معرفی کنید
حمیدرضا حاجیبابایی نماینده مردم همدان در دولت دوم احمدینژاد، وزیر آموزشوپرورش بود. خاطره خدمات آن روزها اما همچنان در خاطر جامعه تعلیموتربیت بویژه فرهنگیان مانده است. آنقدر که همچنان آرزو دارند شخصیتی مانند او سکاندار وزارتخانهای با این اهمیت شود. نخستین گزینه پیشنهادی آیتالله رئیسی برای تصدی این وزارتخانه، در کسب آرای اعتماد نمایندگان مردم ناکام ماند. «باغگلی» تنها گزینهای بود که از کابینه پیشنهادی رئیسجمهور، افتاد.
حالا گروهی از جامعه فرهنگیان کشور با تأسیس یک پویش در «فارس من» معرفی دوباره آقای حاجیبابایی را بعنوان وزیر آموزش و پرورش خواستار شدند. در بخشی از پویش آنها آمده: «باتوجه به حساسیت آحاد جامعه نسبت به انتخاب وزیری در تراز دولت مردمی همراه با جمعیت فرهنگیان، دانشآموزان و دانشجو معلمان خواستاریم تا با انتخاب دکتر حاجیبابایی که شخصی کارآمد و محبوب بین فرهنگیان است، زمینهساز انتخاب وزیر مردمی برای دولت باشید.»
کمپین آنان حالا بیشتر از ۵۰۰۰ امضا بعنوان حمایت دارد. البته که انتخاب وزرا از اختیارات آقای رئیسجمهور است. با این وجود شاید این پیشنهاد بتواند برای ابراهیم رئیسی کارساز شود.
۳۱۰۰امضا| نصاب قبولی آزمون نظاممهندسی کاهش یابد
آزمون ورود به حرفه مهندسان هرطوری بود اواسط مرداد سال گذشته برگزار شد. درست در پیک کرونا؛ زمانی که بسیاری از داوطلبان برای جلوگیری از ابتلای بیماری از حضور طولانیمدت در فضاهای شلوغ و سربسته امتناع داشتند. کسانی هم که شرکت کردند، مداوماً گرفتار استرس و نگرانی برای مراعات پروتکلهای بهداشتی بودند. البته که امتحان دادن با چند لایه ماسک، ظل گرما، با کلی نگرانیهای بهداشتی اصلاً کار سادهای نیست.
پویش شرکتکنندگان در آزمون نظاممهندسی مرداد ۱۴۰۰ در همین راستا در «فارس من» تشکیل شد. کمپینی که از مسؤلین وزارت راهوشهرسازی میخواست باتوجه به شرایط دشوار پیشآمده، نصاب قبولی را کاهش دهند. توضیح آنکه حد قبولی در امتحان ورود به حرفه مهندسان به صورت سنتی، ارائه پاسخ مناسب به دستکم ۵۰درصد از سؤالات است. در سال گذشته اما بالحاظ همین ملاحظات، این نصاب به ۴۸ درصد کاهش یافت.
آیا وزارت راهوشهرسازی امسال نیز در راستای مساعدت به جامعه مهندسان شرکتکننده در آزمون، حاضر به کاهش نصاب قبولی خواهد شد؟ محمودزاده معاون مسکنوساختمان وزیر که معتقد است چنین چیزی ممکن نیست چرا که آزمونهای ورود به حرفه از زمره سادهترین آزمونهای مملکتاند و نهتنها کاهشی در کار نیست، بلکه در اولین فرصت باید حدنصاب را افزایش هم داد!
تکتک پویشها، یکایک حمایتهای شما از پویشهای «فارس من» بزرگترین سرمایه خبرگزاری است. قدردان اعتماد شما هستیم.
گزارش از محمد آزادی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰