تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مرداد 1400 - 12:24
کد خبر : 126627

سناریوهای تکراری انفجار در لبنان؛ خیز آمریکا برای تکمیل پروژه ضد مقاومتی با ابزار ۱۴ مارس

سناریوهای تکراری انفجار در لبنان؛ خیز آمریکا برای تکمیل پروژه ضد مقاومتی با ابزار ۱۴ مارس

– اخبار بین الملل – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، انفجار تانکر سوخت در منطقه «عکار» لبنان واقع در شمال این کشور اولین سیگنال پیامدهای برنامه‌ریزی شده تصمیم‌گیرندگان حذف یارانه سوخت بود که نشان می‌دهد طرح سازماندهی‌شده‌ای برای متشنج کردن فضای

– اخبار بین الملل –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، انفجار تانکر سوخت در منطقه «عکار» لبنان واقع در شمال این کشور اولین سیگنال پیامدهای برنامه‌ریزی شده تصمیم‌گیرندگان حذف یارانه سوخت بود که نشان می‌دهد طرح سازماندهی‌شده‌ای برای متشنج کردن فضای خیابان‌های لبنان وجود دارد.

توطئه آمریکایی و انفجار مشکوک تانکر سوخت در شمال لبنان

چند روز قبل بود که «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان و در واقع مهمترین مهره‌ اجرایی واشنگتن در این کشور خبر از حذف یارانه سوخت داد؛ درحالی که به خوبی می‌دانست قرار است چه اتفاقی بیفتد و این تصمیم چه بلایی بر سر مردم می‌آورد. در واقع یک فرد عادی نیز می‌تواند پیش بینی کند در زمانی که چرخه اصلی اقتصاد کشور وابسته به سوخت بوده و حتی نانوایی‌ها بدون آن از کار می‌افتند و آن هم در شرایطی که لبنان از یک بحران بی‌سابقه سوخت رنج می‌برد، حذف یارانه آن چه نتایجی می‌تواند داشته باشد.

در ابتدا به بررسی علت انفجار مهیب تانکر سوخت که منجر به کشته شدن بیش از ۲۰ و زخمی شدن نزدیک به ۸۰ تن شد می‌پردازیم. گزارش‌های ضدو نقیضی در این زمینه وجود دارد، اما شبکه LBCI به نقل از شاهدان عینی تأکید کرد که این تانکر توسط نیروهای نظامی در طرح مبارزه با احتکار سوخت ضبط شده بود و مردم دور آن جمع شده بودند که ناگهان صدای تیراندازی به سمت تانکر شنیده شد و پس از آن بود که انفجار رخ داد. برخی شاهدان عینی دیگر علت انفجار را روشن کردن سیگار توسط یک شهروند حاضر در محل حادثه دانسته‌اند. البته اغلب منابع لبنانی سناریو اول را تایید می‌کنند و هنوز مقامات رسمی ارتش توضیحی در این زمینه ارائه نداده‌اند.

لازم به ذکر است که بعد از اعلام حذف یارانه سوخت پمپ بنزین‌ها فعالیت خود را متوقف کردند و ارتش به منظور حمایت از مردم اقدام به مصادره تانکرهای سوخت احتکار شده و توزیع آن میان مردم کرد که در جریان همین عملیات حادثه مشکوک و مهیب انفجار رخ داد.

این موضوع خشم عمومی لبنانی‌ها را برانگیخت و شماری از ساکنان منطقه عکار با آتش زدن لاستیک خودروها خیابان‌های اطراف محل حادثه را بستند. مردم همچنین با تجمع دربرابر منزل مسکونی صاحب تانکر منفجر شده خودروی وی را به آتش کشیدند.

بهره‌برداری سیاسی ۱۴ مارسی‌ها؛ وجه اشتراک انفجار بیروت و عکار

گذشته از اینکه فضای خیابان‌های لبنان بار دیگر ملتهب شده و چیزی به انفجار اوضاع امنیتی که چهارمین مرحله پروژه آمریکا ضد لبنان است نمانده، بسیاری از کارشناسان معتقدند وجه تشابهاتی میان این حادثه مهیب با فاجعه انفجار بندر بیروت در ۴ آگوست ۲۰۲۰ وجود دارد.

-نکته اول اینکه هنوز بعد از گذشت بیش از ۱ سال علت اصلی انفجار بیروت مشخص نشده و طرف‌های خارجی با بین‌المللی کردن تحقیقات در صدد پنهان کردن واقعیت این جنایت و سرپوش گذاشتن بر عاملان اصلی آن هستند.

-انفجار بندر بیروت نیز همانند انفجار تانکر سوخت زمانی صورت گرفت که لبنان بعد از گذراندن یک دوره طولانی خلاء سیاسی با تشکیل یک دولت مستقل در مسیر ثبات قرار گرفته بود اما بعد از انفجار همه چیز از هم فروپاشید و با استعفای دولت حسان دیاب بار دیگر سناریو بحران سیاسی همراه با چالش‌های اقتصادی و مالی فراوان و حل نشده شکل گرفت.

تجمع معترضان لبنانی مقابل منزل نخست‌وزیر مکلفسیدحسن نصرالله: آمریکا عامل هرج‌ومرج در لبنان و منطقه است۹ برنامه ضد اقتصادی آمریکا و مهره‌های آن برای لبنان

-نکته سوم و مهم در انفجار بندر بیروت این بود که چند ساعت بعد از انفجار، بهره‌برداری‌های سیاسی طرف‌های ذینفع از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی و مهره‌های آنها در لبنان آغاز شده و  شروع به فرافکنی و متهم کردن مقاومت و تیم رئیس جمهور در لبنان کردند.

در وهله نخست، تصمیم برای حذف یارانه سوخت که متعاقب آن انفجار تانکر رخ داد در شرایطی صورت گرفت که لبنانی‌ها بعد از «انتخاب نجیب میقاتی» به عنوان نخست‌وزیر مکلف امیدوار به خروج از بن‌بست سیاسی برای حل بحران اقتصادی و مالی شده بودند و بعد از این حادثه پروسه تشکیل دولت باز هم طولانی‌تر می‌شود. اما نقطه عطف این انفجار بهره‌برداری‌های سیاسی از آن است که همانند انفجار بیروت چند ساعت بعد توسط رئیس جریان المستقبل و رهبر جریان ۱۴ مارس یعنی «سعد حریری» آغاز شد؛ جایی که او بدون توجه به علت وقوع انفجار خواستار استعفای مقامات از جمله «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان شد.

جریان آزاد ملی لبنان به ریاست «جبران باسیل» در پاسخ به سعد حریری اعلام کرد که مالک زمینی که این اتفاق در آن افتاده از نزدیکان جریان المستقبل بوده و همچنین مالک معروف تانکرها در این منطقه است که از دو ماه قبل به دلیل قاچاق دستگیر شده بود و ارتباط نزدیکی با نمایندگان جریان المستقبل ازجمله ولید البعرینی و محمد سلیمان دارد. همچنین برای همگان روشن است که چند تن از نمایندگان جریان المستقبل در عکار بر شبکه‌های ذخیره و قاچاق سوخت به سوریه نظارت دارند و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی در ژوئن گذشته این مسئله را علنا در پارلمان مطرح کرد اما اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفت.

چه کسانی از انفجار دردناک عکار سود می‌برند؟

بر این اساس اصلا ردپای ۱۴ مارسی‌ها و طرفداران آنها در این حادثه مهیب دیده می‌شود و البته اگر طرف‌های لبنانی واقعیت ماجرا را فاش کنند می‌توان در ابعاد گسترده آن را مورد بررسی قرار داد. البته پرواضح است که چه کسانی از ملتهب کردن اوضاع لبنان سود می‌برند و انفجار اوضاع امنیتی این کشور بخش مهم پروژه آمریکا محسوب می‌شود.

آمریکا از گذشته تاکنون سیاست‌های خود را در لبنان بر مبنای تضعیف و نابودی مقاومت و متحدان آن تنظیم کرده و این امر در همه برنامه‌های آن ضد این کشور پیداست. نگاهی هوشمندانه به مسئله انفجار بیروت یا انفجار تانکر سوخت و موج‌سواری‌های غرب و مهره‌های آن بر این حوادث ضد حزب‌الله نشان می‌دهد که انفجار اخیر و پیامدهای آن را نباید جدا از برنامه‌های غرب و آمریکا دانست.

دست و پازدن‌های سعد حریری برای جلوگیری از تشکیل دولت

برخی کارشناسان نیز به موضع‌گیری‌های سعد حریری در این خصوص اشاره کرده و معتقدند که درحال حاضر ۲ چالش سیاسی اصلی پیش روی حریری قرار دارد که برای رهایی از آنها از هر فرصتی استفاده می‌کند:

-اول اینکه سعد حریری صرفا برای مانور دادن و جلب توجه افکار عمومی از «نجیب میقاتی» برای نامزدی نخست‌وزیری آینده لبنان حمایت کرد و اکنون نگران است او با نفوذ در جامعه سنی و نیز کسب حمایت بین‌المللی از جمله عربستان، موقعیت وی (حریری) را به خطر بیندازد. بنابراین سعد حریری به دنبال موفقیت میقاتی در تشکیل دولت نیست. انفجار عکار نیز فرصت مناسبی برای برهم زدم روند تشکیل دولت است.

-سعد حریری از زمان روی کار آمدن میشل عون در عرصه ریاست‌جمهوری لبنان و ائتلاف ریشه‌دار تیم وی با مقاومت، به دستور غرب و آمریکا در تلاش برای تخریب وجهه او و هم‌پیمانانش بوده و اکنون در آستانه انتخابات پارلمانی با بهره‌برداری سیاسی از حادثه انفجار تانکر سوخت با اتهام زنی به تیم رئیس جمهور سعی دارد موقعیت این تیم را در انتخابات تحت تاثیر قرار دهد و میشل عون فرصتی برای کسب دستاورد و انجام اصلاحات نداشته باشد.

البته برخی منابع لبنانی معتقدند که حتی تشکیل دولت در لبنان به معنای پایان کار نیست و اگر میقاتی یا هر شخص دیگری کابینه را تشکیل دهد تکرار سناریو اتفاقاتی که برای دولت دیاب افتاد دور از انتظار نبوده و حریری و طرفدارانش همچنان به چالش‌آفرینی برای دولت آینده ادامه خواهند داد.

به گفته یک سیاستمدار آگاه لبنانی، سعد حریری همه ابزارهای موجود برای جلوگیری از تشکیل دولت را به کار می‌گیرد اما اگر دولت تشکیل شود یک روز هم روی آرامش را به خود نخواهد دید و ۱۴ مارسی‌ها شروع به بحران‌آفرینی می‌کند. به ویژه اینکه با حضور تیم رئیس جمهور در دولت آینده که برای نجات کشور روی کار می‌آید علاوه بر پایان زندگی سیاسی سعد حریری، پرونده‌های فساد وی و نزدیکانش در جریان اصلاحات افشا خواهد شد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد