قانون؛ پاسخگوی افرادی که خودسرانه امر به معروف می کنند
سیدمحمد صالح هاشمی گلپایگانی، امروز شنبه (۲۳مردادماه) در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان اظهار کرد: در مبحث امر به معروف و نهی از منکر دچار دوگانگی هستیم چراکه به خاطر حساسیت موضوع اصل هشتم قانون اساسی به این مبحث اختصاص یافته است و از سوی دیگر با وجود گذشت چهل و دو سال از پیروزی انقلاب
سیدمحمد صالح هاشمی گلپایگانی، امروز شنبه (۲۳مردادماه) در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان اظهار کرد: در مبحث امر به معروف و نهی از منکر دچار دوگانگی هستیم چراکه به خاطر حساسیت موضوع اصل هشتم قانون اساسی به این مبحث اختصاص یافته است و از سوی دیگر با وجود گذشت چهل و دو سال از پیروزی انقلاب در امر به معروف و نهی از منکر با مشکلات و معضلات جدی مواجه هستیم.
وی با اشاره به عدم شناخت فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه افزود: بسیاری از مردم مبحث امر به معروف و نهی از منکر را موضوع کارآمد و مهمی نمی دانند و گروهی این فریضه را بد تعبیر میکنند و گروهی آن را در حد حجاب و عفاف میدانند که تمام این موارد نیازمند بحث و بررسی علمی، تخصصی و کرسیهای آزاداندیشی است.
هاشمی گلپایگانی با اعلام اینکه ما باید بتوانیم در یک محیط علمی و سالم با هم گفتوگو داشته باشیم، بیان کرد: خبرنگاران از مهمترین شاخصهایی هستند که میتوانند باب گفتوگو و تفاهمهای پیش برنده را باز کنند.
وی یکی از نقصهای موجود در کشور را عدم بحث و گفتگوی مردم با هم دانست و ادامه داد: اگر موضوعی با ذائقه و فکر گروهی جور در نیاید، در فضای رسانهای مورد تهاجمهای گستردهای قرار میگیرد چراکه افراد در فضای دیکتاتوری فکر و اندیشهای قرار دارند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با اعلام اینکه در دین اسلام به هر تفکر، اندیشه و منطقی اجازه بحث و گفتوگو داده شده است، افزود: بحث و گفتوگو به معنای تفکر است و به گفته شهید مطهری ما آزادی عقیده مصطلح در دنیا را قبول نداریم مگر اینکه منجر به آزادی تفکر شود.
وی گفت: بحث و گفتوگو به معنای استدلال، اندیشه، برهان و منطق است که در این راستا ستاد امر به معروف و نهی از منکر با آغوش باز از تمام اندیشمندان و صاحب نظران استقبال میکند و این آمادگی را دارد که در مواجهه فکری بحثها را به گفتوگو فرهنگی تبدیل کند و به جای هجمه و لطمه زدن باب گفتوگوی آزاداندیشانه را باز کند.
هاشمی گلپایگانی اظهار کرد: اسلام به این موضوع تأکید میکند که اگر شما احسنالقول و بهترین کلام را پیدا کردید به سراغ آن بروید ما وقتی میترسیم که وارد یک مقوله فکر شویم که حرفی برای گفتن نداشته باشیم.
وی سخن نگفتن را دروازه تمایل به فرهنگهای بیگانه یا حالت خشونت گرفتن و لطمه زدن به یکدیگر دانست و افزود: اگر جایی منطقی و استدلالی باشد، کاملا اقبال به گفتمان و سخنان آزاداندیشان باید باشد.
دبیرستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: اسلام ۱۴۰۰ سال پیش و مغول هفتصد سال پیش وارد ایران شد و کشور ما را عرصه تخت و تاز خود قرار داد، امروز مغول در فرهنگ ایران غرق و هضم شد اما اسلام با جمعیت ۲۰ هزار نفری خود با جمعیت ۱۴۰ میلیون نفری ایران وارد جنگ شده و پیروز شد و تفکر اسلام به خاطر منطق و استدلالی که داشت تا به امروز در ایران پابرجا مانده است.
وی امام حسین(ع) را محور وحدت جامعه بشریت دانست و افزود: ما باید در کرسیهای آزاداندیشی به موضوع امام حسین(ع) بپردازیم و با الگوگیری از سیدالشهدا با تفکرات انحرافی مقابله کنیم.
هاشمیگلپایگانی به وعده گشت ارشاد مسئولان توسط رئیس جمهور جدید اشاره و بیان کرد: بعد از انتخاب حجتالاسلام رئیسی ما موضوع گشت ارشاد مسئولان را پیگیری کردیم لذا این امر ساز و کار برنامهریزی شده می خواهد تا موضوع محدود به زمان خاصی نشود.
وی افزود: اگر مسئولان به مباحث امر به معروف و نهی از منکر ورود نمیکنند به خاطر هزینه بردار بودن آنهاست لذا اگر خبرنگاران تلاش کنند که عدم اجرای این امر برای آنان هزینه بردار باشد، مسئولان را مجاب به اجرای این امر کرده و در نتیجه در جامعه مفاسد اخلاقی، اقتصادی و بسیاری از مشکلات حذف خواهد شد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، با اشاره به اینکه ۷۸ مورد از مسائل استان در ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان احصی شده است، افزود: در این راستا تشکلهای تخصصی تشکیل شود و با وصل این تشکلها به نخبگان مباحثی مطرح شود تا تشکلها مطالبه گری کنند.
وی با اشاره به اینکه وقتی قانون نباشد مردم به جان هم می افتند، افزود: قانون بد بهتر از بیقانونی است، چراکه عدم عمل به قانون جامعه را با معضلات بسیار روبه رو میکند.
گلپایگانی، در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر تعیین حکم افرادی که خود سرانه دست به امر به معروف و نهی از منکر با شیوه های خطرناک میزنند، پاسخ داد: حکم برخورد با این افراد قانون است و علت وقوع چنین مشکلاتی نیز به دلیل بی قانونی است.
گلپایگانی موضوع نگهداری از سگ در منزل را یکی از مشکلات جدی خانوادههای ایرانی دانست و گفت: نگهداری از سگ با فرهنگ ما مطابقت ندارد.
وی افزود: در آمریکا اگر صاحب یکی فضولات سگ را در خیابان بریزد دستگیر و جریمه میشود اما در کشور برای نگهداری سگ هیچ قانونی وجود ندارد لذا پذیرش سگ در خانه برای ما معضلات بسیاری را به وجود آورده است و اگر کسی خود را دوستدار حیوانات می داند باید با است ت آنها در خانه آپارتمانی مخالف باشد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰