چگونه دعایی در پیشگاه خداوند مستجاب میشود؟
حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین صغیرا در گفتوگو با ایسنا درخصوص تاثیرات دعا در زندگی انسان، اظهار کرد: دعا کردن فواید بسیار زیادی برای انسان در زمینههای مختلف فردی، جسمی، روحی، اخلاقی و اجتماعی دارد. مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: در زمینههای فردی اولین فایده دعا کردن
حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین صغیرا در گفتوگو با ایسنا درخصوص تاثیرات دعا در زندگی انسان، اظهار کرد: دعا کردن فواید بسیار زیادی برای انسان در زمینههای مختلف فردی، جسمی، روحی، اخلاقی و اجتماعی دارد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: در زمینههای فردی اولین فایده دعا کردن این موضوع است که انسان به این نتیجه میرسد که فقیر محض است و خود را در برابر یک نیروی برتر و قدرت مافوق مشاهده میکند. ذلت، فقر و کوچک بودن از مسائلی است که در هنگام دعا به ذهن انسان خطور میکند و ائمه اطهار نیز در احادیث مختلف به این موضوع اشاره میکنند.
وی ادامه داد: دعا کردن فواید روانی و روحی بسیاری برای افراد دارد، انسان به وسیله دعا کردن به نیرویی قادر، توانا، عالم و باقدرت بالا متصل میشود و این موضوع به یک دلگرمی برای انسان تبدیل میشود و افراد به این نیروی برتر اعتماد میکنند، بنابراین زمانیکه انسان به یک نیروی قادر و توانا اعتماد کند در زمان مشکلات و فشارهای مختلف آرامش بیشتری دارد.
صغیرا با اشاره به آیات قرآن کریم در خصوص فواید دعا، عنوان کرد: حفظ انسان از بلایا، پیشرفت در زمینههای مختلف و دستیابی افراد به انواع داراییها با دعا کردن و ارتباط صحیح با خداوند حاصل میشود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: انسانها در هنگام عبادت با خداوند باید ظاهر و شرایط صحیح آن را رعایت کنند و نیت خود را فقط برای خداوند درنظر بگیرند، هر عبادتی که بدون نیت و رضایت خداوند انجام شود باطل است، اگر افراد نماز بخوانند و نیت از خواندن نماز رضایت خدا نباشد و برای جلب توجه سایر انسانها انجام شود این عبادت ریا محسوب میشود و باطل است، زمانی خواندن نماز مورد توجه خداوند واقع و پذیرفته میشود که نیت از نماز خواندن تنها خداوند و جلب رضایت او باشد.
وی خاطر نشان کرد: موضوع بسیار مهمی در خصوص دعا کردن وجود دارد که احتمال دارد تا امروز کمتر به این موضوع پرداخته شده باشد، طبق احادیث موجود از ائمه اطهار ” دعا، مغز عبادت است “، یعنی دعا نیز یک نوع عبادت محسوب میشود و اولین موضوعی که لازم است هنگام دعا کردن رعایت شود موضوع عبادی بودن دعا است یعنی نیت انسان باید خالص باشد و برای خشنودی سایر افراد دعا خوانده نشود، بلکه دعا باید دارای نیت قصد قربت باشد.
صغیرا اضافه کرد: زمانیکه در روایت بیان میشود ” دعا، مغز عبادت است “، یعنی اگر فردی قصد دارد عبادتی انجام دهد که مورد پذیرش خداوند قرار گیرد باید این عبادت همراه با دعا انجام شود در واقع بدون دعا عبادت معنا ندارد، در هنگام نماز خواندن نیز که یک عبادت محسوب میشود، قطعا دعا وجود دارد برای مثال صلوات بر حضرت محمد(ص) که در تشهد نماز خوانده میشود یک دعا است، همچنین در ذکر قنوت دعا کردن وجود دارد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یادآور شد: هر عبادتی مانند نماز، روزه و … اگر بدون دعا انجام شود عبادت صحیح محسوب نمیشود و این موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه همه افراد واقع شود.
وی تصریح کرد: روزی حضرت موسی در مسیر کوه طور یکی از اهالی قوم بنیاسرائیل را دید که سر به سجده گذاشته و با حالت تضرع و زاری درحال دعا کردن است، زمانی که حضرت موسی به کوه طور رسید از خداوند درخواست کرد خواسته و حاجت این شخص را استجابت کند، اما خداوند برای حضرت موسی وحی فرستاد و فرمود ” اگر این شخص شبانهروز دعا کند و درحالت سجده باشد و از شدت گریه چشمان او نابینا شود، دعای او مستجاب نمیشود و دلیل آن این است که حواس این شخص در هنگام دعا کردن به غیر از خداوند است و در هنگام ارتباط با خدا و دعا کردن فکر و نظر او در مکانی دیگر قرار دارد “.
صغیرا تاکید کرد: انسانها باید اطمینان داشته باشند در صورتیکه با خلوص نیت و آداب صحیح و با نیت قربت دعا کنند بدون هیچ شکی و براساس آیات قرآن دعای آنها مستجاب میشود، اما این اجابت دعا بنابر شرایط و صلاحیت افراد انجام میشود و ممکن است برخی مواقع دعا با اندکی تاخیر مستجاب شود و یا حاجت فرد به ضرر او باشد و به همین دلیل خداوند چیز دیگری که به صلاح او است مهیا کند، اما نکته مهمی که باید در نظر گرفته شود این بوده که دعا کردن با آداب صحیح بهطور یقین همراه با استجابت از سوی خداوند است، اما نحوه اجابت دعا براساس صلاح فرد انجام میشود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار کرد: طبق احادیث موجود از معصومین در برخی مواقع گناهانی که فرد مرتکب میشود منجر به دیر مستجاب شدن دعا و یا برآورده نشدن حاجات میشود، در دعای کمیل نیز به این موضوع اشاره شده است و حضرت علی(ع) میفرمایند: ” خدایا گناهانی که باعث شده است دعای من به اجابت نرسد بر من ببخش و مرا مورد رحمت خود قرار بده”.
وی افزود: یکی از عوامل بسیابر موثر در اجابت دعا این است که فرد در هنگام دعا کردن برای سایر افراد و خانواده و دوستان مومن خود نیز دعا کند، یکی از برکات موجود در نماز شب که این نماز را به اوج عظمت میرساند این موضوع است که انسان در رکعت پایانی نماز شب و در قنوت این نماز باید برای ۴۰ نفر از مومنان دعا بخواند.
صغیرا ادامه داد: زمانیکه انسان برای افراد دیگر دعا میکند به دلیل احترامی که این فرد برای سایر مومنان در نظر میگیرد و برای آنها حاجت و غفران درخواست میکند خداوند این فرد را مورد رحمت خود قرار میدهد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد عنوان کرد: طبق یکی از روایات معصومین اگر فردی برای دیگران دعا کند دهها برابر این دعا برای خود فرد به استجابت میرسد، اما اگر فرد فقط برای خود دعا کند یک چیز برای او اجابت میشود.
وی بیان کرد: با مراجعه به آیات قرآن نیز مشاهده میشود که معمولا دعاهایی که توصیه شده برای مومنان بهصورت جمعی انجام شود، همچنین در کتاب صحیفه سجادیه، دعاهای بسیاری برای مرزداران، پدر و مادر، دوستان، معلمان، و… وجود دارد، یعنی زمانیکه فرد برای دیگران دعا میکند و آنها را در نگاه خود مورد احترام قرار میدهد خداوند برای این نوع نگاه ارزش بالایی قرار میدهد و دعای فرد را اجابت میکند.
صغیرا خاطرنشان کرد: بنابراین اگر افراد در دعاهای خود برای دیگران نیز دعا کنند و از زبان آنها حاجت سایر افراد بیان شود قطعا این دعا مورد اجابت واقع میشود زیرا در روایات و احادیث نیز به دعا کردن برای سایر افراد سفارش بسیاری شده است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰