تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تیر 1400 - 9:04
کد خبر : 121395

/گزارش/ آن سد به تاج‌گذاری می‌رسد؟

/گزارش/ 
آن سد به تاج‌گذاری می‌رسد؟

این سد بر روی رودخانه خاوه و به‌صورت خاکی با هسته‌ی رسی احداث می‌شود و اردیبهشت ۹۵ درحالی‌که فقط ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت دوباره مناقصه برگزار و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برنده و در خرداد همان سال عملیات اجرایی از سر گرفته شد. طبق برنامه زمان‌بندی قرار بود سد تاج امیر که جزو طرح‌های اقتصاد

این سد بر روی رودخانه خاوه و به‌صورت خاکی با هسته‌ی رسی احداث می‌شود و اردیبهشت ۹۵ درحالی‌که فقط ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت دوباره مناقصه برگزار و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برنده و در خرداد همان سال عملیات اجرایی از سر گرفته شد.

طبق برنامه زمان‌بندی قرار بود سد تاج امیر که جزو طرح‌های اقتصاد مقاومتی بود دو ساله تکمیل شود اما هرگز طبق این برنامه پیش نرفت و فقط وعده جدید به گوش می‌رسید.

در آبان ۹۵ علی امید سیفی، مدیر عامل وقت شرکت آب منطقه‌ای لرستان در حاشیه بازدید وزیر کشور از سد تاج امیر دلفان یعنی شش ماه پس از آغاز دوباره عملیات اجرایی این پروژه گفته بود: تاج امیر یکی از ۱۰ پروژه اقتصاد مقاومتی آب منطقه‌ای لرستان است و قرار بوده که تا خرداد ۹۶ فقط ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد، اما هم‌اکنون ۱۷ درصد پیشرفت کرده و امیدواریم ۱۸ ماهه به افتتاح برسد.

از این وعده‌ها و به زبان استانداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس، مدیران شرکت آب منطقه‌ای لرستان و سایر مسئولان مرتبط با پروژه زیاد رسانه‌ای شده اما هیچ‌کدام رنگ واقعیت به خود نگرفت.

جعفر طولابی، فرماندار سابق دلفان اردیبهشت ۹۷ در خصوص این پروژه به ایسنا گفته بود: پروژه فعال است و بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. قرارگاه خاتم محکم پای کار است و از روند اجرایی پروژه راضی هستیم.

وی تأکید کرده بود: قرار است تا پایان سال ۹۷ پروژه تکمیل شود و با توجه به شرایط امیدوار هستیم که این کار عملیاتی شود.

طولابی پس از آن به عنوان فرماندار خرم‌آباد منصوب شد اما تاج امیر هنوز افتتاح نشده است.

اعتبار ۳۵ میلیاردی در سال ۹۹

حشمت بهمنی، فرماندار پیشین دلفان آبان ۹۹ در خصوص آخرین وضعیت این پروژه به ایسنا گفت: در حال حاضر سد تاج امیر فعال است و روند اجرایی خوبی را طی می‌کند و بیش از ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: این پروژه ردیف اعتباری دارد و امسال ۳۵ میلیارد تومان برای آن اعتبار درنظر گرفته شده است.

بهمنی تأکید کرد: پروژه‌های سدسازی به تخصیص اعتبار مناسب نیاز دارند و اگر تخصیص نباشد، پیشرفت آنچنان حاصل نمی‌شود.

فرماندار دلفان بیان کرد: نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس و استاندار لرستان برای این پروژه خیلی تلاش کرده‌اند و امیدواریم روند اجرایی سد تاج امیر متوقف نشود و پس از سال‌ها به بهره‌برداری برسد.

وزارت نیرو زیر بار پروژه نرفت

رضا میرزایی مدیرعامل پیشین شرکت آب منطقه‌ای لرستان آبان ۹۷ در خصوص این پروژه گفته بود: در حال حاضر سد تاج امیر ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و چنانچه عملیات اجرایی آن ادامه پیدا کند سال آینده آبگیری می‌شود.

وی افزود: عملیات اجرایی این سد مرداد ۹۵ بدون اینکه اعتباری داشته باشد توسط قرارگاه‌خاتم‌الانبیا شروع شد که وزارت نیرو زیر بار این پروژه نرفت و ردیف اعتباری آن همچنان بسته بود.

میرزایی ادامه داد: با تلاش نمایندگان و مدیران ارشد استان موفق شدیم ردیف اعتباری برای این پروژه بازکنیم به گونه‌ای که سه میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان ردیف اعتباری برای آن در نظر گرفته شد که تاکنون یک میلیارد تومان آن تخصیص داده شده است.

سال ۱۴۰۱ تاج امیر تکمیل می‌شود

داریوش حسن‌نژاد، مدیرعامل کنونی شرکت آب منطقه‌ای لرستان بهمن‌ ۹۹ گفته است: سد تاج امیر در حال حاضر ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با شروع مجدد، تولید مصالح راکفیل مورد نیاز خاکریزی بدنه با سرعت مناسبی در حال احداث است.

 وی ادامه داد: در سایر جبهه‌های کاری مانند ساخت تونل‌های دسترسی و تزریق‌های تحکیمی و پرده آب‌بندی و راهسازی جاده جایگزین نیز در شرف آغاز شدن است.

حسن‌نژاد اضافه کرد: همزمان با اجرای این عملیات با پیگیری‌های دفتر حقوقی شرکت، تملک اراضی مورد نیاز آغاز و با سرعت قابل قبولی در حال پیگیری است.  

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان افزود: از سویی دیگر مطالعات اولیه طراحی شبکه پایاب سد در دستور کار شرکت قرار گرفته است.

 وی گفت: مطالعات گردشگری محیط اطراف دریاچه و پدافند غیرعامل نیز در مرحله انتخاب مشاور ذیصلاح است و با برنامه زمان‌بندی اجرایی انتظار می‌رود در سال ۱۴۰۱ ساخت سد مخزنی تاج امیر نورآباد به پایان برسد.

این صحبت ها در حالی مطرح شده که استاندار لرستان وعده آبگیری این سد تا پایان خرداد ۱۴۰۰ را داده بود.

سید موسی خادمی استاندار لرستان اردیبهشت ۱۴۰۰ با اشاره به مشکلات سدسازی در لرستان، تصریح کرد: این موضوع تا چندی پیش یکی از مسائل مهم استان بود که خوشبختانه با حمایت‌های انجام‌شده دو سد در لرستان(کمندان و تاج امیر) آماده آبگیری هستند و از وزیر نیرو تقاضا می‌کنم که یکی از برنامه‌های آینده پویش “هر هفته الف _ب” را به این موضوع در لرستان اختصاص دهد.

 وی اضافه کرد: اگر این دو سد در لیست پروژه‌های افتتاحی قرار گیرد می‌توانیم یک سری اشکالات جزئی و نقدینگی آن را حل کرده و با تلاش همکاران تا خرداد یا تیر ماه امسال به نتیجه برسانیم که آثار خیلی خوبی برای استان خواهد داشت.

خرداد که به پایان رسید و عنقریب هم عمر دولت دوازدهم به سر می‌آید و اگر تا آن زمان آبگیری نشود باز هم باید منتظر وعده جدید از مسئولان جدید باشیم.

تلاش برای تحقق وعده استاندار

نورالدین درمنان، فرماندار دلفان در خصوص آخرین وضعیت این پروژه به ایسنا گفت: خوشبختانه پروژه سد تاج امیر فعال است و مشکل خاصی ندارد.

وی تاکید کرد: همه هدف ما این است که این پروژه مطابق وعده استاندار به سرانجام برسد.

درمنان اضافه کرد: در دولت دوازدهم تلاش و پیگیری زیادی برای تکمیل این سد شده و امیدواریم در همین دولت هم به بهره‌برداری برسد.

تلاش نماینده مجلس برای افتتاح

یحیی ابراهیمی، نماینده مردم سلسله و دلفان در خصوص پروژه سد تاج امیر به ایسنا گفت: سال ۹۵ این پروژه به قرارگاه خاتم واگذار و دوباره کلنگ‌زنی شد و مردم امیدوار بودند مطابق برنامه زمان‌بندی به سرانجام برسد.

وی ادامه داد: درصدی از کار انجام شد و متاسفانه سال ۹۶ تقریباً متوقف و می خواستند پروژه را ماده ۴۸(ختم پیمان) کنند.

ابراهیمی اضافه کرد: ۳۵ میلیارد تومان طلب قرارگاه خاتم از دولت پرداخت نشده بود، ما تلاش کردیم و این طلب پرداخت شد و از سرفصل‌های مختلف برای سد تاج امیر چیزی حدود ۱۱۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار کردیم.

این نماینده مجلس افزود: همچنین اعتباری در حوزه مناطق محروم تعریف کردیم که در دست بسیج سازندگی سپاه است و از این کانال نیز ۲۸ میلیارد دیگر برای اجرای شبکه یک و دو سد تاج امیر گرفتیم.

وی گفت: اگر این سد وارد مدار شود ۱۳۰۰ هکتار از اراضی نورآباد تحت پوشش آبیاری قرار می‌گیرد.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، لرستان ید طولایی در به بهره‌برداری نرسیدن سد دارد، چندین پروژه در این حوزه به صورت کج‌دار و مریز و با اعتبارات قطره‌چکانی فقط مسئولان تازه به خود می‌بینند و وعده جدید از راه می‌رسد و اینکه در آخرین روزهای عمر دولت دوازدهم، این سد به بهره‌برداری می‌رسد یا نه سوالی است که برای جواب آن باید منتظر ماند.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد