آشنایی با ۱۳ منتخب شورای شهر نصفجهان | حاجرسولیها : نظارت میدانی ابزار مهم شورای شهر است/ باید فکری برای پلهای تاریخی کرد
عباس حاجرسولیها امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در خصوص نقش نظارتی و سیاستگذاری شورای شهر اظهار داشت: از شورای اول اقدامی که به صورت اساسی صورت گرفت و پس از آن طبق همان مورد مسائل را پیگیری کردیم، برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۱۴ و ۱۴۰۴ بود که در ادامه این برنامهها را تبدیل
عباس حاجرسولیها امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در خصوص نقش نظارتی و سیاستگذاری شورای شهر اظهار داشت: از شورای اول اقدامی که به صورت اساسی صورت گرفت و پس از آن طبق همان مورد مسائل را پیگیری کردیم، برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۱۴ و ۱۴۰۴ بود که در ادامه این برنامهها را تبدیل به برنامههای ۵ ساله کردیم و هر سال به بررسی آنها میپرداختیم.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: طبق این روش حدود ۹۸ درصد برنامههایمان تحقق پیدا میکرد و در حال حاضر نیز برنامه ۵ ساله که در دوره چهارم تصویب شد در حال اجرا است و شورای جدید نیز برنامه ۱۴۰۵ را به تازگی مصوب کردند که دور ازبرنامههای قبلی نبوده و اگر نیازی به تغییر داشته باشد میشود تغییر داد.
وی بیان داشت: از ابزارهای کلیدی نظارت شورا این است که ببینیم برنامهها به درستی اجرا شده است یا خیر و در همین راستا از حدود سال ۸۵ معاونت شهرسازی که به نظرم قلب شهرداری است ایجاد شد و حدود ۷۰ نیروی ستادی و ۷۰ نیرو در مناطق مختلف برنامههای شهرداری را با اهدافی که ۲ شورای اول در برنامه ۱۴۱۴ تعریف کرده است بررسی میکنند؛ این افراد نیروهای ثابتی هستند که با تغییرات شورا تغییری نمیکنند.
حاجرسولیها خاطرنشان کرد: در کنار این موارد، بحثهای نظارتی نیز داشتهایم و در تمام هفتهها ملاقاتهایی در مناطق صورت گرفته است و به دنبال آن هر ۳ جلسه یکبار بازدیدی از پیشرفتها، کیفیت و کمیت پروژههایی که در طرحها بوده است داشتیم؛ زمانی که عضو شورا بودم هم هر ماه ملاقات مردمی گسترده در سطح شهر داشتم و در خصوص مباحث شهر در خدمت مردم بودم که این خود نوعی نظارت بر عملکرد شهرداری بود و با این ابزارها در چندین سال گذشته به مدیریت مباحث شهرداری میپرداختیم.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: نظارتهای ملاقاتهای مردمی یکی از بحثهایی است که پس از بازدید از پروژهها مطرح میشود.
کمیسیونها از ابزارهای نظارتی شورای شهر هستند
وی با اشاره به این موضوع که یکی از ابزارهای نظارتها، کمیسیونها هستند تصریح کرد: کمیسیونها در عین حالی که مصوبات را میگذراند میتوانند نظارت هم داشته باشند برای مثال در بحثهای اقتصادی هر چند وقت یکبار ببینند نحوه دریافت درآمد شهر به چه صورت است و ظلمی به مردم نشود؛ اینها نوعی نظارتهای خاص خودش را بهصورت کمیسیونی میطلبد یعنی کمیسیونها میتوانند نظارت کنند.
صدور پروانهها از مهمترین اولویتهای شهر است
حاجرسولیها پیرامون مهمترین ترین چالشهای مربوط به شهر مطرح کرد: از مهمترین بحثهایی بحثی که برایم دغدغه ایجاد کرده و در جلسات هم مطرح کردم سخت شدن صدور پروانه است؛ در این مسیر سختیهایی وجود دارد و با مردم هم که ارتباط داشتم نگران این موضوع بودند و باید در اولین فرصت ممکن به دنبال تسهیل این موضوع باشیم و موانع جلوی کار را برداریم و اگر در این مسیر مصوباتی وجود دارد که مشکل درست کرده است آنها را برطرف کنیم.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: دغدغه بعدی حفظ فضاهای سبز شهر است؛ ناژوان به دلیل کمبود آب در حال آسیب دیدن است؛ سرانه شهری فضای سبز برای هر نفر حدود ۲۷ متر است و نگهداری آن خود دغدغه است که با کمبود آب در سطح شهر مطرح است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دغدغهها پلهای تاریخی است که بخاطر فرورفت آب سازههای زمینی آن از بین رفته و اگر به آن آب تزریق نشود مشکلاتی برای شهر اصفهان پیش خواهد آمد و باید برای آن راهحلی پیدا کرد.
حاجرسولیها درباره دغدغه بعدی خود گفت: مورد بعدی بانوان هستند که در این مدت جلسات زیادی هم در این باره برگزار کردیم؛ کمبود فضای ورزشی برای بانوان احساس شدهاست و کسی برای ساخت آن متولی نمیشود و شهرداریها باید این فضا را در بخشهای مختلف آماده کنند.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان پیرامون مشکلات و چالشهای عمرانی شهر یادآور شد: در حال حاضر با برنامه جلو آمدهایم و در همان برنامه یکی از بحثهای کلیدی این است که کلیه معابر طرح تفصیلی شهر که زمین مانده است و سابقه زیادی دارد حل شود؛ تا به الآن بیش از ۱۴۳ خیابان و معبر اصلی باز شده و علت این بود که مردم معطل نمانند؛ این طرح تفصیلی، گرههای ترافیکی و معابر شهر را حل میکند و همچنین مردم نیز ۲۰-۳۰ سال خانههایشان در طرح بود و آنها را از بلاتکلیفی خارج میشوند.
وی تأکید کرد: معتقدم این موارد باید در شورای پنجم حل شده باشد و اگر موردی باقی مانده باشد پیگیری میکنم تا در شورای ششم تمام معابر باز شده باشد و این مورد دور از دسترس نیست و عملی خواهد شد.
بزرگترین کار فرهنگی ایجاد مساجد در سطح شهر است
حاجرسولیها افزود: یک بحث کلیدی هم که نتیجه آن را در بحثهای عمرانی شاهد بودیم، این است که شهر سابق مسجد محور نبود و در شورای دوم مناطقی که فاقد مسجد بود را با کمک خیرین و افراد علاقهمندد فضایی را برای مساجد ایجاد کردیم و این مورد باید ادامه پیدا کند؛ بزرگترین کار فرهنگی ایجاد مساجد در مکانهایی است که دسترسی به آن ندارند، شاید بسیاری از برنامهها اجرا شده باشد اما از مسجد غافل شدهایم و این مورد باید پررنگ شود زیرا در جنبه فرهنگی اثرگذار است.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امیدوارم در این دوره با کمک خیرین بتوانیم در نقاطی از شهر که با کمبود فضای مذهبی و مسجد مواجه هستند مساجدی را بسازیم.
وی درخصوص چالشهای مربوط به حاشیهنشینی بیان کرد: یکی از انواع حاشیهنشینی،حاشیهنشینی بافتهای فرسوده است و در این راستا با با باز کردن برخی گذرهای بافتهای قدیمی توانستیم تحولی ایجاد کنیم؛ برای مثال باز کردن گذری در منطقه جلوان بر حصه هم تأثیر گذاشته است و یا پروژه بنیاد مسکن زینبیه بر حاشیه آن تأثیر گذاشته است.
حاجرسولیها با تأکید بر اهمیت مناطق حاشیه شهر اصفهان اظهار داشت: با توجه به زمینهای زیادی که در مناطق حاشیه شهر وجود دارد نیاز است که از این پروژهها ساخته شود؛ اگر ریز دانه هم وجود دارد مدلی داریم که در ابتدا برای آنها سند صادر شود بعد طرحی بر آن گذاشته شود و پس از آن به صورت تجمیع، ارتفاعی به آنها داده شود.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: در این مناطق علاوه بر نیاز به بودجه ویژه لازم است که نهادهایی مثل کمیته امداد و بنیاد مسکن و شرکتهای وابسته به بنیاد مستضعفان به این پروژهها دعوت شوند و به فکر منافع نباشند و صرفا جهت کمک به محرومین وارد شوند و در عین حال نیز خدمات شهر به این مناطق برده شود و رها نشوند.
وی پیرامون خدمات مناطق حاشیهشهر تصریح کرد:در دوره قبل آب و فاضلاب را به تمام کوچههای حصه بردیم و منابع آن را از مناطق برخوردار شهر گرفتیم و از مناطق برخوردار طبق مصوبه پولی دریافت کردیم و خرج آب و فاضلاب مناطق محروم شهر کردیم.
ستاد ویژه مناطق محروم همیشه پابرجا است
حاجرسولیها عنوان کرد: در شورای دوم برای مناطق حاشیه و محروم مصوبهای را مطرح کردیم و طبق همان مصوبه ستاد ویژه مناطق محروم برای مباحث شهری به ریاست شورای شهر همیشه پایدار است و اعضای کمیسیون آن مشخص است و مناطق کم برخوردار شهر در این ستاد پیگیری میشود.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: برای استاندار نیز تکلیف روشن کردهایم؛ شورای مناطق محروم در سطح کل دستگاهها به ریاست استاندار که آن هم تشکیل میشود و کمبودهای بخشهای دیگر و خدماتی که در حیطه شهرداری نیست توسط آن ستاد حل خواهد شد؛ در این دوره ندیدم که این موارد راهاندازی شده باشد و در دوره ششم این ستادها را با استانداری که میآید مطرح میکنیم و مصوبات را ارسال میکنیم و در شورای شهر نیز میخواهیم که مصوبه اجرا شود.
تمام پروژههای نیمه تمام به راحتی قابل حل هستند
وی در خصوص پروژههای نیمه تمام شهر اظهار داشت: تمام پروژههایی که میبینم به راحتی قابل تکمیل هستند؛ باید برنامه زمانبندی شده داشته باشیم تا در ۴ سال حداقل خط ۲ مترو و سالن اجلاس راهاندازی شود؛ ماده طرحهای تفصیلی نیز عملی است که باید به اتمام برسند؛ پروژههای سختی را نمیبینم که بخواهد بر زمین بماند چون برنامهریزی ۱۴۱۴ عملیاتی و برنامهریزی شده است.
حاجرسولیها پیرامون بحث مسکن توضیح داد: پروژههای ساخت مسکن برای محرومان و اقشار آسیبپذیر بسیار حائز اهمیت است و در این زمینه اقداماتی در گذشته انجام شده و میتواند در آینده نیز برای دولت بعد تجربه خوبی باشد.
ساخت ۵۰۰ واحد مسکن برای محرومین در کاشان
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: حدود ۲ هفته پیش خیرین مسکنساز در کاشان ۵۰۰ واحد به کمک شهرداری برای محرومین ساختند و یا حدود ۱ سال قبل در مبارکه شهرداری کمک کرد و واحدهایی را افتتاح کردیم؛ ظرفیت شهرداری و شورا جهت کمک به امر مسکن ظرفیت بالایی است و دولت هم باید تسهیلات خوبی را قرار دهد و حمایتهایی ویژه قرار دهد و قوانین دست و پا گیر را از میان بردارد تا بتوانیم در بحث مسکن اقدامات خوبی را انجام دهیم و تمام این موارد را طبق تجربهای که دارم عملی میبینم.
وی ادامه داد: با منتخبین مردم مشهد و تهران صحبتی داشتهام؛ شهرداریها باید به کمک دولت بیایند و زمینهایی که در سطح شهر استفاده نمیشود را با کار کارشناسی و کمک خیرین تبدیل به مسکن ارزان قیمت برای طبقه ضعیف و جوانان کنند؛ ظرفیت این موضوع نیز وجود دارد، همانطور که ۴۲ سال پیش امام گفتند امکانات توسط خیرین و بنیاد مستضعفین ارائه شود.
حاجرسولیها بیان داشت: در حال حاضر معتقدم کار نسبت به ۴۲ سال قبل سختتر شده و پیدا کردن مسکن برای طبقه متوسط و ضعیف سختتر از ۴۲ سال قبل است و در همین مورد رهبر معظم انقلاب نیز در چند سخنرانی اخیرشان به موضوع مسکن اشاره کردند و دغدغه ایشان و رئیس جمهور هم هست.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: در شورا از بحث مسکن دفاع میکنم و از نفوذی که در کلانشهرها هم دارم استفاده میکنم تا با کمک دولت و مجلس و کلانشهرها مشکل مسکن حل شود.
تلاش برای اتمام خط ۲ مترو در ششمین دوره شورای شهر
وی درباره بحث حملونقل با اشاره به اینکه اصفهان طرح جامع حمل و نقل را دارد توضیح داد: در مسیر حملونقل عمومی اصفهان شهر برنامهمحور بودهاست و این برنامه مشتمل بر اتوبوس، BRT، مترو و تراموا و دوچرخه است.
حاجرسولیها در خصوص تراموا تصریح کرد: اگر ظرفیت مالی اجازه بدهد برای تراموا سرمایهگذاری میکنیم و در صورت امکان با بخش خصوصی به صورت B.O.T برخی پروژهها را انجام میدهیم که این در گذشته نیز در بخشهایی مثل آکواریوم و شهر رویاها سابقه داشته است؛ برخی پروژهها را میتوان به کمک B.O.T و مشارکت مردم تعریف کرد.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اهمیت مترو در حمل ونقل عمومی اظهار کرد: مهمترین بحثی که در حال حاضر محروم و غیر محروم ندارد بحث خط ۲ مترو است و در این ۴ سال سعی داریم که آن را به سرعت پیش ببریم؛ خط ۲ مترو از زینبیه شروع میشود و به کهندژ میرود که هر ۲ مناطق کم برخوردار هستند و اگر این مورد در ۴ سال تمام شود تحولاتی در هر ۲ منطقه اتفاق خواهد افتاد و دسترسی آنها به کل شهر راحتتر میشود؛ البته باید مطالعات خط ۳ هم داشته باشیم و اگر بشود آن را نیز راهاندازی کنیم.
وی یادآور شد: قرار بود که دولت برای برای مترو ۵۰ درصد هزینه را بدهد و در حال حاضر میخواهیم این عدد را به ۷۰ درصد برسانند.
۵۰ درصد درآمد شهر از ساختوساز تأمین میشود
حاجرسولیها درباره درآمدهای پایدار شهر گفت: ۵۰ درصد درآمد شهر از ساختوساز است و قانونمند است که عوارض پایدار است و تراکمفروشی نیست؛ تعریفی که کردهایم به این صورت است که هر ساختوسازی در سطح شهر انجام میشود از آن عوارض میگیریم؛ البته تا ۲ طبقه عوارضی ندارد اما از ۲ طبقه تا ارتفاع طرح تفصیلی اشاره شده است ضرائبی دارد؛ در مناطق کم برخوردار کمتر است و مناطق برخوردار عدد قابل توجهی است.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان بیان داشت: اگر شهرداری و مدیریت شهری در بحث صدور پروانهها تسریع کنند و مقررات دست و پا گیر برطرف شود، درآمد آن درآمد قابل توجهی میشود و میتوان شهر را با آن ساخت و با ۱ تیر ۲ نشان هم زده میشود؛ هم بخش مسکن فعال میشود و هم درآمد شهرداری افزایش پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: مشارکتهایی در سطح شهر بین شهرداریها با بخش خصوصی صورت میپذیرد و به دنبال هستند که از منفعت حاصل مشکلات شهر را حل کنند برای مثال به جای معوقات مردم به آنها آپارتمان آماده بدهند و این موضوع خود برای مدیریت شهری ارزش افزوده ایجاد میکند.
حاجرسولیها پیرامون فرایند انتخاب شهردار در شورای ششم توضیح داد: اخیرا وزارت کشور ضوابطی از جمله اینکه ۹ سال مدیریت ارشد داشته باشد و مدرک فوق لیسانس و مربوط داشته باشد را را برای انتخاب شهردار مطرح کرده است و در کنار این موارد ضوابط خاص دیگر از جمله جهادی بودن،انقلابی بودن،پاکدست بودن و وقتگذار بودن توسط شورای شهر ارائه میشود.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: اگر شهردار جهادی باشد میتواند بسیاری از پروژهها را بدون اینکه بودجه بخواهد با روشهای مطرح شده عملی کند.
دانشجویان اصفهان از مهمترین پشتوانههای شهر هستند
وی با تأکید بر این نکته که اصفهان ظرفیت بالایی از لحاظ نیروهای جوان و تحصیلکرده دارد توضیح داد: در اصفهان ۵ دانشگاه مهم و بیش از ۵۰ هزار دانشجو داریم که میتواند پشتوانه خوبی باشد؛ یکی از بحثهایی که همیشه در ذهنم بوده این است که کارخانه واگنسازی مترو را به استناد نیروها و ظرفیتهای موجود به اصفهان منتقل کنیم.
حاجرسولیها افزود: در بخش دکترا نیز ظرفیت خوبی داریم و در سطح مدیریت شهری میتوانیم از نیروهای متخصص در سطح دکترا و کارشناسی ارشد استفاده کنیم؛ مخصوصا اینکه اصفهان در بحث شرکتهای دانش بنیان حرف اول در کشور را میزند و ظرفیتهای خوبی وجود دارد و حتما از آنها استفاده خواهد شد.
منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان در انتها درباره حضور در کمیسیونهای تخصصی شورای شهر بیان کرد: چون از اول در بحث اقتصادی شهر بودم کمیسیون اقتصادی اولویت اولم است و پس از آن کمیسیونهای حمل و نقل و عمران، محیطزیست و فرهنگی مطرح است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از فارس، عباس حاج رسولیها متولد مهرماه ۱۳۳۱ است و دارای مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک و کارشناسی ارشد در رشته ی مدیریت است.
در خصوص سوابق اجرایی حاجرسولیها میتوان به ریاست شورای اسلامی شهر اصفهان، عضویت در ۴ دوره شورای اسلامی شهر، نائب رئیس شورای عالی استانهای کشور، مدیر کل نوسازی مدارس استان اصفهان، عضو هیأت امنا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اصفهان، مسؤولیت ستاد مهندسی جبهه و جنگ استان اصفهان در اهواز، مسؤول ستاد بازسازی مناطق جنگ زده و عضو شورای سازمان قطار شهری اصفهان اشاره کرد.
/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰