تاریخ انتشار : یکشنبه 6 تیر 1400 - 9:38
کد خبر : 119155

آمار پرونده‌ها در دادگستری استان مرکزی سالانه ۸ تا ۱۲ درصد افزایش پیدا می‌کند

آمار پرونده‌ها در دادگستری استان مرکزی سالانه ۸ تا ۱۲ درصد افزایش پیدا می‌کند

– اخبار استانها – به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حجت‌الاسلام عبدالمهدی موسوی شامگاه شنبه در دیدار با نخبگان و برگزیدگان حوزه اجتماعی، فرهنگی و نهادهای مردمی و عام‌المنفعه با اشاره به مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خردادماه اظهار داشت: مردم در شرایطی مشارکت داشتند که دشمنان نظام، کشور و مردم را نشانه گرفته

– اخبار استانها –

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حجت‌الاسلام عبدالمهدی موسوی شامگاه شنبه در دیدار با نخبگان و برگزیدگان حوزه اجتماعی، فرهنگی و نهادهای مردمی و عام‌المنفعه با اشاره به مشارکت مردم در انتخابات ۲۸ خردادماه اظهار داشت: مردم در شرایطی مشارکت داشتند که دشمنان نظام، کشور و مردم را نشانه گرفته بودند و کشورهای عبری و عربی، سلطنت‌طلب و غیره که چشم دیدن ایران قوی نداشتند، علیه سربلندی نظام و ملت با تمام توان در فضای مجازی و حقیقی تبلیغ کردند اما مردم آگاه و هوشیار به این اقدام نه بزرگ گفتند و در انتخابات شرکت کردند.

وی افزود: قوه قضائیه وظایف و اقدامات مهم و خطیری برعهده دارد و تنها محدود به قاضی، محکمه، کتاب قانون و غیره نیست بلکه تعامل بین بخشی علوم مختلف و استفاده از ظرفیت و دانش اساتید برای افزایش بینش در تشخیص درست و بررسی آسیب یکی از وظایف مهمی است تا بهترین حکم صادر شود.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: دستگاه قضا به دنبال کاربردی کردن علوم مختلف و استفاده از ظرفیت سمن‌ها برای رفع مشکلات جامعه است به همین سبب نقش سمن‌ها در این زمینه بررسی شده و به دنبال این هستیم که مسائل ملی و استانی از جمله صنوف و قشرهای مختلف با تعامل بین بخشی برطرف شود و وقوع جرم کاهش و ورودی‌ها کنترل شود.

موسوی با اشاره به اینکه سمن‌ها، فعالان فرهنگی، نخبگان و اساتید در رفع مشکلات نقش مهمی دارند گفت: در سال گذشته بیش از ۴۱۵ هزار پرونده تشکیل شده که می‌توان گفت حدود ۸۰۰ هزار نفر از مردم استان درگیر با عدلیه و در رفت‌ و‌ آمد بودند که این میزان هر سال بین ۸ تا ۱۲ درصد افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: یکی از راه‌های رفع مشکلات استفاده از مبانی دینی است به طوری که نتوانستیم زیبایی‌های دینی را به خوبی ترویج دهیم، محور امر به معروف و نهی از منکر معرفی معروف و منکر به جامعه است به طوری که اکنون جای این دو مهم تغییر پیدا کرده و منکر به معروف اجتماعی تبدیل شده است به همین سبب باید تشویق‌های دین از جمله بخشش، انفاق و سایر موارد مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی عنوان کرد: علاوه‌ بر امنیت ملت‌ها، امنیت دولت‌ها هم به فضای مجازی گره خورده به طوری که مقام معظم رهبری بیان کردند که به جای تعقیبات در فضای مجازی کار کنید به همین سبب فضای مجازی موثر است اما کسانی از این فضا برداشت صحیح و بهینه نمی‌کنند.

موسوی بیان کرد: حدود ۲۵ میلیون کودک و نوجوان سواد رسانه و استفاده از فضای مجازی را ندارند و با وجود جنبه‌های مثبت فضای مجازی اما جنبه‌های منفی هم وجود دارد و باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود به طوری که شیوع بیماری کرونا هم آموزش‌ دانش‌آموزان را به این سمت سوق داد.

وی ادامه داد: به جای تئوری باید راهکار داده شود و برنامه‌ریزی درست صورت گیرد زیرا هر اقدامی بدون برنامه‌ریزی نتیجه ندارد به همین سبب برنامه‌ریزی باید بر مبنای آسیب‌شناسی باشد و باید آسیب‌های استان و شهر اراک در موضوعات مختلف و علت آن از جمله ترک فعل، کوتاهی و سودجویی شخصی مسئول که سبب بروز مشکل به عنوان مثال آلودگی و غیره شده بررسی و پیگیری شود.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی عنوان کرد: بررسی دقیق هر موضوع از جمله آلودگی، مشکلات کارگری و غیره در بعد ذهنی، فکری، اجتماعی و غیره انجام شود به طوری که مردم استان مرکزی از حیث شادی رتبه ۲۶ کشور را دارند و جوانان دارای سرخوردگی هستند که باید آسیب‌شناسی این موضوع به صورت دقیق انجام شود.

موسوی با اشاره به تبیین یک نگاه و افق برای آینده گفت: باید مسیر مشخص و افق‌ها واضح و شفاف باشد به طوری که امروز باید در باغ‌ خلج، فوتبال و مناطق حاشیه و بافت‌های فرسوده اراک کار کرد و قصور و کوتاهی‌ها مشخص شود که لازمه این کار زمان‌بندی در بازه‌های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت و ارزیابی آنها است.

وی با اشاره به استفاده از علوم بین بخشی گفت: تجربه‌ها، دانش‌ها و یافته‌ها درباره یک پدیده‌، واقعه و ناهنجاری از بعد روانشناسی، جامعه‌شناسی، حقوق، مددکاری اجتماعی و غیره باید بررسی شود.

۴۱۵ هزار پرونده در استان مرکزی مختومه شد / دادگستری استان مرکزی از بخش صنعت و تولید حمایت قضایی می‌کند رئیس کل دادگستری استان مرکزی: ۲۹۰ زندانی با کمک خیران در استان مرکزی آزاد شد دادستان اراک: احیای حقوق عامه و برخورد با فساد اولویت اصلی دادگستری استان مرکزی است

رئیس کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: باید مشکلات پرتکرار استان و بزهکاری‌ها احصا شود زیرا گریبان‌گیر مردم استان و آرامش و آسایش آنها است و نقض تعهدات مدنی و حقوق اجتماعی که بنیان‌های خانوادگی و اجتماعی را برهم می‌زند باید بررسی شود.

موسوی تصریح کرد: نخبگان، فعالان فرهنگی و اساتید باید با دادگستری همکاری داشته باشند و ۲۰ جرم نخست و نقض تعهدات مدنی اراک و استان را شناسایی و کار میدانی و عملیاتی انجام دهند به طوری که باید برای آنها شرایطی فراهم شود که با ۵۰ نمونه از سارقان مصاحبه داشته باشند تا در زمینه تصمیمات قضات، مرخصی، تسهیلات به زندانیان و غیره موثر باشند.

وی افزود: حدود ۸۰ دستورالعمل توسط رئیس قوه قضائیه صادر شده که در نهایت منجر به سند تحول شد و بر این تاکید دارد که از ظرفیت اجتماعی سمن‌ها، اساتید و نخبگان استفاده شود تا از ظرفیت عقل و خرد اجتماعی در برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی و اجرای آنها استفاده و از آسیب‌ها پیشگیری شود.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: امروز برخورد کیفری خیلی تاثیرگذار نیست و خشن‌ترین مجازات عالم و کنترل فیزیکی و الکترونیکی نتوانسته مجرم را از جرم بازدارد بنابراین باید پیگیری‌های فرهنگی، نظارتی و قضائی باشد تا اصلاح و کنترل شوند و ورودی‌ها کاهش یابد.

موسوی با اشاره به اینکه باید آسیب‌ها به صورت موضوعی بررسی شوند به عبارتی در زمینه پدیده طلاق باید مولفه‌های تشکیل پرونده طلاق بررسی شود گفت: در سال گذشته برای اصلاح و بازپروری مجرمان تنها زندان را انتخاب نکردیم بلکه نزدیک به ۶ هزار رای با مجازات جایگزین حبس صادر کردیم.

وی افزود: امروز زندان مجازات شخصی نیست بلکه مجازات خانوادگی است و با به زندان افتادن سرپرست خانواده فرزندان دچار مشکلاتی می‌شوند.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی  ادامه داد: در حوزه اشتغال زندانیان بالای ۵۰ درصد استان اشتغال ایجاد شده و تلاش می‌کنیم تا امسال به میزان ۸۰ درصد برسیم و در زمینه اقدامات فرهنگی در زندان افرادی بیش از یک جزء و یا حافظ کل قرآن هستند که در عفو آنها تاثیرگذار است و تلاش می‌کنیم تا فرد اصلاح و به زندگی برگردد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد