توصیههایی برای تندرستی در فصل گرما/ آبدوغ خیار یکی از بهترین غذاها در فصل تابستان
دکتر محمد عسکر فراشاه در گفتوگو با خبرنگار فارس در یزد ضمن تاکید بر لزوم توجه به حرارت بدن در تابستان، اظهارکرد: یکی از مواردی که میتوان با توجه به آن حرارت بدن را در تابستان کنترل کرد، توجه به نوع تغذیه در این فصل است. با توجه به اقلیم و گرمای خاص هر منطقه،
دکتر محمد عسکر فراشاه در گفتوگو با خبرنگار فارس در یزد ضمن تاکید بر لزوم توجه به حرارت بدن در تابستان، اظهارکرد: یکی از مواردی که میتوان با توجه به آن حرارت بدن را در تابستان کنترل کرد، توجه به نوع تغذیه در این فصل است. با توجه به اقلیم و گرمای خاص هر منطقه، نوعی از تغذیه مورد توجه قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه باید در فصل گرما غذاهای سبک وکاهش دهنده حرارت وصفرا مصرف شودتصریح کرد:باید از مصرف زیاد غذا و پرخوری در فصل گرما خودداری کرد.
این متخصص طب سنتی ایرانی افزود: بازهم تاکید میشود که هر فردی باید شرایط ویژه خود را نظر بگیرید مثلا فردی که با خوردن موادبا طبع سرد دچار مشکل می شود حتی درفصل تابستان هم نباید در مصرف آنها زیاده روی کند.
دکترمحمدعسکرفراشاه بااشاره به اینکه باشروع فصل تابستان طبیعی،در افراد مبتلا به انباشتگی بدن از اخلاط مختلف به ویژه در افرادی که فشار خون بالا افزایش غلظت خون حرارت وجوشش دم دارند مصرف روزانه شربت عناب توصیه می شود تصریح کرد: یک مشت عناب را زخمی کرده ودوازده ساعت خیسانده سپس بجوشانید تا پخته شوند واز پارچه صاف کرد ه ومجدد جوشانده تا نصف شود وبایک ونیم برابر آن شکر بپزید تا به قوام برسد،برای هر بار استفاده نصف استکان شربت را با نصف استکان آب خنک مخلوط نمایید.
وی بهترین غذا برای این فصل را اجاصیه(آش آلو)، رمانیه(آش انار) آشغوره و سوپ جو و غذاهای حاضری مثل نان هندوانه یا اب دوغ خیار همراه مصلحات است عنوان کرد.
این متخصص طب سنتی ایرانی خاطرنشان کرد: درفصل تابستان به دلیل شدت گرمای هوا قوت هاضمه معده کاهش می یابد لذا باید از غذاهای سبک که هضم راحتی دارند استفاده کرد و همانطور که اشاره وعده غذایی اصلی را به ساعات معتدل و خنک روز منتقل نمود.
وی همچنین مصرف غذاهای سنگین و غلیظ مانندآشهای پرحبوبات، کلهپاچه، هلیم را به دلیل ضعف دستگاه گوارش در تابستان مناسب ندانست و تصریح کرد: بهتر است در این فصل آشهای ساده و رقیق و کمگوشت مصرف شود.
دکترعسکرفراشاه با بیان اینکه میوههای تابستان هریک سرعت هضم و طبیعت خاص خود را دارند تاکید کرد: از مصرف هم زمان چند میوه با هم خودداری شود، زیرا این عمل موجب ضعف هضم و بیماریهای گوارشی میشود، علاوه براین خوردن میوه با غذا سبب فاسد شدن غذا میشود و تولید گاز میکند و در نتیجه ایجاد نفخ مینماید.
این متخصص طب سنتی ایرانی خاطرنشان کرد: آبدوغ خیار یکی از بهترین غذاها در فصل تابستان برای رفع تشنگی است و بهتر است با مصلحاتی نظیر نعناع، پونه، گل سرخ، گردو و مویز و آویشن میل شود.
وی در پایان تاکیدکرد: درفصل تابستان باید از مصرف زیاد مواد گرم، تلخ ، تند، شور، تنقلات مانند (آجیل های شور،گردو) و ادویه تند مانند (فلفل ،دارچین ،زنجبیل ) بپرهیزشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰