صنعت نساجی نیازمند پشتیبانی و مانع زدایی دولت است/ برنامههای شرکت نساجی خسروی خراسان برای تحقق شعار سال
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از آستان نیوز، صنعت نخریسی و نساجی یکی از ۷ صنعت مهم و استراتژیک کشور، طبق سند راهبردی وزارت صمت است که باوجود برخورداری از قدمت بالا و نقش مؤثر در اشتغالزایی، همواره شاهد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از آستان نیوز، صنعت نخریسی و نساجی یکی از ۷ صنعت مهم و استراتژیک کشور، طبق سند راهبردی وزارت صمت است که باوجود برخورداری از قدمت بالا و نقش مؤثر در اشتغالزایی، همواره شاهد کوچک شدن بوده و با مشکلات عدیدهای دستوپنجه نرم میکند؛ بهویژه در سالهای اخیر که رکود اقتصادی و مشکلات ناشی از کرونای هم بر آن افزودهشده است.
آنطور که سعید جلالی قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفته است، در صنعت نساجی بیش از یکمیلیون نیروی کار مشغول فعالیت هستند و باید دولت برای حفظ این اشتغال و رفع مشکلات این بخش چاره اساسی به کار گیرد، در غیر این صورت روند بیکاری و تعطیلی واحدهای تولیدی در این صنعت تشدید خواهد شد.
این دلسردیها باعث ناامیدی برخی فعالان صنعت نساجی هم شده است، همچون مجید افتخاری بهعنوان یک تولیدکننده پوشاک که گفته است: «صنعت پوشاک در طول سه سال اخیر تمام تلاش خود را برای کاهش حجم قاچاق پوشاک و وضع قوانین مقابله با آن انجام داده است اما با شرایط موجود به نظر میرسد قاچاق پوشاک به کشور رونق بیشتری هم پیدا کند. دولت قرار بود حمایت لازم را از صنایع در شرایط تشدید شیوع بیماری کرونا انجام دهد ولی این صنعت با هیچگونه حمایتی روبرو نشده است».
در این میان وعدهووعیدهای متعددی هم برای حمایت از صنعت نساجی دادهشده که بسیاری از آنها هنوز عملیاتی نشده است، همچون این وعده چند روز قبل عباس کشاورز، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی که اعلام کرد: «برای حمایت از شبکه ارزشافزوده صنعت نساجی ایران که از پنبه تا پوشاک ادامه دارد راهاندازی شورای عالی صنعت نساجی ایران توسط تمامی نهادهای حاکمیتی، دولتی و قانونگذاری ضروری است».
روایت مدیرعامل نساجی خسروی خراسان از مشکلات و موانع
شرکت نخریسی و نساجی خسروی خراسان بهعنوان تنها شرکت زیرمجموعه بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی در حوزه صنعت نساجی، هم همانند دیگر فعالان این صنعت با مشکلات متعددی مواجه بوده و نیازمند پشتیبانی و مانع زدایی دولت است.
علی فدیشهای مدیرعامل این شرکت درباره مشکلات و موانع پیش روی این صنعت میگوید: عدم امکان تأمین قطعات و ماشینآلات جدید با توجه به تحریمهای ظالمانه از خارج کشور، واردات بیرویه منسوجات قاچاق، کمبود نقدینگی، فعالیت غیررسمی رقبا و عدم پرداخت مالیات بر ارزشافزوده از طرف آنها، عدم ثبات نرخ ارز و قیمت مواد اولیه بخشی از موانع پیشرفت پیش روی تولیدکنندگان این صنعت به شمار میرود.
وی درباره نقش حمایتهای دولت در تولید و رفع موانع صنعت نساجی هم میگوید: ایجاد امنیت اقتصادی و سرمایهگذاری در صنعت نساجی، اصلیترین نیاز این صنعت است که باید توسط دولت حمایت شود اما تاکنون بیشتر وعدههای دولت برای حمایت از فعالان این صنف عملی نشده است.
نیاز فعالان اقتصادی به حمایتها، مشوقها و تسهیلات
فدیشهای به ملزومات محقق شدن مطالبه رهبری و شعار سال هم اشاره میکند و میافزاید: برای تحقق شعار امسال، عزم و اراده واقعی تمامی مجموعههای مؤثر شامل وزارتخانههای درگیر، بانکها و بهخصوص بانک مرکزی، فعالان حوزه اقتصاد و تجار نیاز است.
او ادامه میدهد: اگر شرایط کنونی کشور را جنگ اقتصادی بدانیم، تولید و صنعت بهعنوان مجاهدان خط مقدم هستند و دولت و مجموعههای ذکرشده، نیروهای پشتیبانی هستند؛ به همین دلیل پیروزی در این جنگ نیازمند پشتیبانی نیروهای دولتی از مجاهدان خط مقدم است.
مدیرعامل شرکت نساجی و خسروی خراسان همچنین میگوید: برای کاهش وابستگی اقتصادی در صنعتی مثل نساجی، نیاز است مشوقهایی نظیر تخصیص ارز دولتی یا نیمایی به مواد اولیه خارجی و ماشینآلات و همچنین پرداخت تسهیلات با شرایط مناسب در نظر گرفته شود، علاوه بر این لازم است ستاد تسهیل نیز فعالتر و پویاتر کار کند.
تمرکز روی خرید مواد اولیه و تلاش برای افزایش بهرهوری
وی اذعان کرد: باوجودآنکه موانع موجود در صنعت نساجی جز با حمایت و تدبیر دولت حذف نخواهد شد، اما این موضوع سبب نشده که فعالان این صنعت دست از تلاش بردارند، بلکه با تدوین برنامههایی درصدد آناند که روی پای خود بایستند و در تحقق شعار سال سربلند باشند.
مدیرعامل شرکت نخریسی و نساجی خسروی خراسان درباره برنامههای این شرکت برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ میگوید: این شرکت با تأکید بر توان داخلی و استفاده از تولیدات داخل، تمرکز خود را روی خرید مواد اولیه باصرفه و ترجیحاً داخلی قرار داده است.
فدیشهای ادامه میدهد: تکمیل پروژهها با جذب منابع و سرمایهگذار، کاهش قیمت تمامشده محصولات، افزایش بهرهوری در خطوط تولید ریسندگی و بافندگی، تولید انواع پارچههای جدید متناسب با نیاز و سلایق مشتریان در راستای تکمیل سبد محصولات شرکت برخی از برنامههای در دستور کار برای سال ۱۴۰۰ به شمار میرود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰