شفافیت؛ راه شناخت نامزد اصلح انتخابات شورای شهر و روستا در البرز است
محمدرضا فلاحی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه مطالبه مردم در انتخابات شورای شهر و روستای البرز، اظهار کرد: نظارت بر پیشبرد برنامههای اجرایی در هر روستا، شهر و شهرستان بر عهده شورایی متشکل از آرای مردمی است که این افراد به دلیل
محمدرضا فلاحی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه مطالبه مردم در انتخابات شورای شهر و روستای البرز، اظهار کرد: نظارت بر پیشبرد برنامههای اجرایی در هر روستا، شهر و شهرستان بر عهده شورایی متشکل از آرای مردمی است که این افراد به دلیل ارتباط نزدیک با زندگی عموم مردم، امکان حل مسائل جاری شهر و روستا را دارند و میتوانند موجب اعتماد عمومی نسبت به نظام و انقلاب شوند یا به نارضایتیها دامن بزنند.
فلاحی با اشاره به اینکه در دوره اخیر شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور حداقل ۲۰ شهردار، ۵۰ عضو شورای شهر و ۱۰۰ کارمند یا تحت تعقیب قرار گرفته اند، در بازداشت به سر میبرند یا احکام قضایی برای آن صادر شده، گفت: حدود ۷۰ درصد درآمد شهرداریه ا از محل تغییر کاربریها و فروش تراکم صورت میگیرد؛ یعنی شهرداریها با قانون فروشی وشهرفروشی کسب درآمد میکنند و این وابستگی منابع مالی شهرداری ها، مانند نفت برای دولت است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز بیان کرد: در انتخابات شوراهای اسلامی استان البرز در سال ۱۴۰۰، مجموعا ۱۸۸۶ نفر (۱۶۰۱ نفر آقا و ۲۸۵ نفر خانم) و در شهر کرج، مجموعا ۱۰۱۷ نفر (۸۶۴ نفر آقا و ۱۵۳ نفر خانم) ثبت نام کرده بودند که بیشتر این افراد از سوی هیئتهای اجرایی و نظارت تأیید صلاحیت شدند.
وی به سازوکارهای موجود برای رسیدن به شوراهای اسلامی و رأی آوردن اشاره کرد و گفت: به ویژه در شهر کرج، نامزدهای انتخابات شورای شهر و روستا باید روی گسلهای قومیتی تمرکز کنند یا از طریق وابستگی با جریان قدرت و ثروت یا پدرخوانده ها، به هدف برسند یا در عمل واقعا متعهد و متخصص باشند و با نگاه گفتمانی و رویکرد مساله محور، به جایگاه خدمت برای مردم دست یابند.
فلاحی اصلیترین مساله برای مردم کرج و استان البرز با توجه به ذهنیت عموم مردم را، فساد دانست و توضیح داد: البته فساد محدود به اختلاس یک یا چند مدیر نیست، بلکه ناکارآمدی، حیف کردن منابع عمومی و تصمیمهای غیر کارشناسی را هم شامل میشود.
وی تصریح کرد: توجه به این نکته هم واجب است که مردم با کسانی که یک روز با عملکرد فسادزای خود، روز دیگر با حمایت هایشان از مسئله دارها و روزی هم با سکوت در برابر پروندههای میلیاردی دست اندر کاران متصل به اصحاب قدرت و ثروت، عامل وضع موجود در شهرند و به اسم خیرخواهی و خدمت، میخواهند باز هم دست قطع شده خود را مثلا در شورای شهر کرج نفوذ دهند، مرزبندی داشته و دارند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز به ارائه راه حل برای انتخاب اصلح پرداخت و گفت: راه حل اصلی در مسیر مبارزه با فساد، ارائه پاسخهای معتبر در مسیر مبارزه با بسترهای فسادزا است که باید نقطه اصلی مطالبه گری از نامزدها، به ویژه از طرف جریان بیدار و گفتمان ساز دانشجویی، تبدیل شود.
وی ادامه داد: ارائه پاسخهای تخصصی آن هم از طرف کاندیداهایی که اتفاقا شاخصهای عمومی را نیز دارند، میتواند در نهایت موجب انتخاب افراد صالح و رشد اعتماد عمومی در بدنهی نا امید از فساد و رانت و تبعیض در نظام مدیریت شهری نسبت به خود شود.
فلاحی به معرفی مهمترین شاخصها برای انتخابی صحیح در مسیر مبارزه با فساد پرداخت و گفت: میتوانیم برای شناخت نامزدهای صالح به نکاتی مانند التزام عملی به اسلام و قانون اساسی، سلامت اقتصادی، روحیه جهادی، تخصصهای لازم با نگرش تحویلی، سوابق روشن در مبارزه با فساد و توجه به حامیان و اطرافیان نامزدها، توجه کنیم.
وی با تأکید براینکه نامزدهای انتخابات باید به نظام مسائل اولویت دار شهری آشنا باشند، گفت: مساله اولویت دار در مدیریت شهری استان البرز، شفافیت و رفع تعارض منافع است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز توضیح داد: یکی از راههای مبارزه با فساد، در همه ابعاد آن، مساله شفافیت است.
وی بیان کرد: در واقع به سهولت میتوان با شفافیت بودجه، نحوه واگذاری پروژه ها، مجوزها و کاربریها و با در دسترس قرار دادن تمام اطلاعات مشابه برای شهروندان، راه را بر مسئله تعارض منافع و در نتیجه بسترهای فسادزا بست و شهر را برای مفسدین و رانت خواران نا امن کرد.
وی دومین مساله اولویت دار در مدیریت شهری البرز را افزایش نقش مردم با نظارتهای مردمی عنوان کرد و گفت: امروزه موثرترین و کارآمدترین روش نظارت، دخیل کردن مردم در فرآیند نظارت بر مدیران است، چرا که نظام مدیریت شهری به علت وجود قدرت اعطای انواع مجوز ها، بیشتر در معرض فساد قرار دارد و میتوان با رشد سطح نظارتهای مردمی، مثلا از طریق فرآیند سوت زنی با فساد مقابله کرد.
فلاحی ارائه برنامهها و مشخص بودن حامیان اصلی را، راهی برای شناخت جریانهای پشت پرده و تصمیم ساز نامزدهای شورای اسلامی شهر و روستا دانست و گفت: اینکه اعضای محترم و فعلی و ادوار شورای شهر (عاملان و بانیان وضع موجود) علی الخصوص در شهر کرج، مجددا احساس تکلیف میکنند و یا افرادی خاص، که تمایل به شهردار شدن در شهر کرج دارند و الزاما از لیستهای خاصی حمایت هم میکنند تا با رسیدن آن لیستها به شورای شهر به مطلوب خود برسند و یا توجه به خطرات مسئله اداره شهر با نگاه ماشینی و صرفا از طریق مدیریتهای علمی (از نوع غربی و نه توحیدی) در چند سال اخیر (برای مثال؛ ایجاد اتوبانهای تو در توی داخل شهر، از بین رفتن بافت سنتی و نگاه الاکلنگی به مسئله ترافیک شهر و …) نیز با هدف تقویت حافظه تاریخی در مسئله مبارزه با فساد نباید از دستور کار، پیگیری و توجه مردم و نخبگان، خارج شود.
وی با تأکید براینکه نامزدهای شورای اسلامی شهر و روستا در البرز باید برنامههای دقیق و قابل اجرا ارائه دهند، افزود: ترافیک شهری، اصلاح ساختار بودجه شهری، کمبود زیرساخت ها، کمبود آب و افت سطح دسترسی به آبهای زیرزمینی، ساماندهی مسائل حداقل ۱۹ منطقه حاشیه نشین استان، تسویه بدهی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی شهرداری کرج به بانک ها، حل مساله پسماند شهری و حل و فصل ۱۸ هزار پرونده تخلفات ساختمانی در شهرداری کرج، نیاز به برنامههای دقیق دارد.
فلاحی تصریح کرد: با ارائه برنامه برای حل این مشکلات، مردم و نخبگان میتوانند بررسی دقیق و کارشناسانهای انجام دهند و اجازه ورود افراد مفسد، رانتی باز و گاهی عامل وضع موجود را به شوراهای اسلامی در استان البرز ندهند تا پدرخواندهها هم فرصتی برای گرفتن ماهی مطلوب در آب گل آلود سیستم مدیریتی شهری، نداشته باشند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰