تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 خرداد 1400 - 13:27
کد خبر : 115849

تشکیل کمیته مشترک راهبردی قضایی وانتظامی

تشکیل کمیته مشترک راهبردی قضایی وانتظامی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از ارومیه و به نقل از روابط عمومی دادگستری آذربایجان‌غربی ناصر عتباتی، در اولین جلسه کمیته راهبردی قضایی و انتظامی دادگستری استان هدف از تشکیل جلسه را ایجاد هماهنگی و انسجام مابین مجموعه مدیریتی ۲ دستگاه عنوان کرد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از ارومیه و به نقل از روابط عمومی دادگستری آذربایجان‌غربی ناصر عتباتی، در اولین جلسه کمیته راهبردی قضایی و انتظامی دادگستری استان هدف از تشکیل جلسه را ایجاد هماهنگی و انسجام مابین مجموعه مدیریتی ۲ دستگاه عنوان کرد و اظهار داشت: امروز چشم امید مردم به این ۲ مجموعه است و هماهنگی این ۲ دستگاه برکات خوبی به همراه خواهد داشت و خروجی آن ایجاد امنیت و یک فضای امن و ایمن برای شهروندان است تا با احساس امنیت به امور روزمره خود برسند.

وی ادامه داد: دستگاه قضایی همواره از نیروی انتظامی برای صیانت از حقوق مردم حمایت می‌کند.

رییس کل دادگستری آذربایجان‌غربی از تشکیل دبیرخانه مشترک کمیته راهبردی قضایی و انتظامی در دادستانی استان در آینده نزدیک خبر داد و اظهار داشت: بنا داریم دبیرخانه مشترک کمیته راهبردی و انتظامی را در دادستانی مرکز استان تشکیل دهیم تا از آن طریق مصوباتی که در این کمیته به تصویب می‌رسد برای تمامی مجموعه‌ها در سطح استان به منظور اجرایی کردن ابلاغ و پیگیری کنیم.

عتباتی در ادامه به مشکل حجم بالای ورودی پرونده‌ها اشاره کرد و گفت: نیروهای هر ۲ دستگاه ثابت و مشخص می‌باشند ولی ما دائماً با تولید پرونده مواجه هستیم که برای رفع این معضل باید به جنبه‌های پیشگیری از طریق معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و پلیس پیشگیری توجه نمود.

وی ادامه داد: راهکار دیگری که می‌تواند از تولید پرونده جلوگیری کند تقویت واحدهای مصالحه و مددکاری اجتماعی در حل و فصل جرایم سبک و کم اهمیت است چرا که آمار نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از جرایم که تبدیل به پرونده می‌شوند جرایم سبک و کم اهمیت هستند و علت وقوع آنها بستگی به عوامل متعددی دارد از جمله اینکه به دلیل مشکلات اقتصادی آستانه تحمل مردم کم شده و ما شاهد بودیم که یک تصادف ساده تبدیل به یک پرونده ضرب و جرح و توهین شده است.

عتباتی در ادامه صحبتهای خود از دادستانی و فرماندهی انتظامی خواست تا کلانتری‌ها و واحدهای قضایی را که در زمینه حل و فصل اختلافات مردم با کمک گرفتن از واحدهای مددکاری و سایر ظرفیتهای موجود فعال هستند را شناسایی و به منظور تشویق معرفی نمایند چرا که ضابطی که احساس تکلیف می‌کند و با دلسوزی کار مردم را پیگیر هست باید مورد تقدیر و تشویق قرار گیرد تا تفاوت بین کسی که عمل به تکلیف می کند و کسی که رفع تکلیف می‌کند معین شود.

یکی دیگر از راه‌حل هایی که دکتر عتباتی در جلوگیری از تولید پرونده پیشنهاد نمود استقرار بخش از شوراهای حل اختلاف در کلانتری ها و پاسگاهها بود تا بتوان از ظرفیت این نهاد مردمی در حل و فصل اختلافات مردم قبل از آنکه تبدیل به پرونده و باری برای نیروی انتظامی و دستگاه قضایی شوند جلوگیری کرد چرا که هر چه قدر به طرف صلح و سازش حرکت نمود تکرار بزهکاری کم خواهد شد.

عتباتی تاکید کرد: امروز چشم امید مردم به قلم دستگاه قضایی و اقدام نیروی انتظامی است و مردم از این دو مجموعه انتظار مضاعف دارند.

این مقام قضایی در پایان صحبتهای خود به اهمیت بحث جلب ها اشاره کرد و گفت: جلب ها خصوصاً جلب های کیفری بسیار مهم است چرا که بروز و ظهور اجرای عدالت در اجرای حکم است نه صدور حکم و در این زمینه می بایست حرکت و اقدامی جدی نمود و هر دو مجموعه دستگاه قضایی و انتظامی کارکردهای ویژه ای در این خصوص داشته باشند تا انشا ا… با هماهنگی و اتحاد خدمت رسانی به مردم را توسعه دهیم.

در ادامه این جلسه سردار خرم نیا فرمانده نیروی انتظامی استان نیز به مشکل حجم بالای پرونده ها اشاره و گفت: یکی از مشکلات حجم بالای پرونده ها و کمبود نیروی انسانی و امکانات است ولی این کمبودها مانعی برای انجام وظیفه ما نیست و با آسیب شناسی و احصاء راهکارها و به کارگیری روشهای نوین می توان این مشکلات را مدیریت و به نتایج مطلوبی دست یافت.

سردار خرم نیا در ادامه افزود: یکی از راهکارهای جلوگیری از تولید پرونده پیشگیری است و در این راستا پلیس اقدام به تشکیل شوراهای معتمد پلیس در محلات که کانون آنها مساجد هر محل است نموده و وظیفه این شوراها این است که هر گونه دغدغه و نگرانی در حوزه انتظامی دارند در جلسات مشترک گزارش و پلیس در آن خصوص اقدام و نتیجه را به شوراهای معتمد پلیس گزارش کند.

فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان‌غربی ادامه داد: از دیگر راهکارهایی که پلیس برای پیشگیری و رفع اختلافات مردم بکار بسته بحث پلیس افتخاری است که عموم اعضاء آن از افراد تحصیل کرده در مراتب بالا و عموماً دکتری و کارشناسی ارشد بوده که مردم آنان را به عنوان امین خود دانسته و با طرح مشکلات خود با آنها و ارائه راهکار از سوی ایشان بسیاری از اختلافات در بدو امر فصل به خیر می شود.

سردار خرم نیا در پایان اظهار داشت: کمک به افزایش اعتماد و آرامش فکری مردم شریف استان و بالا بردن امنیت این عزیزان هدف ماست که امیدواریم با هماهنگی هایی که انجام شده و خواهد شد هر چه بیشتر و بهتر این مهم را حفظ کنیم.

در ادامه این جلسه مجیدی دادستان مرکز استان نیز با بیان اینکه حفظ اقدامات و رشادتهای شهدا و ایثارگران در قالب یک فعالیت شبانه روزی و خدمت رسانی همه مجموعه ها منجمله دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به مردم محقق خواهد شد به تعامل و هماهنگی هر چه بهتر و سازنده دستگاه قضایی و نیروی انتظامی تاکید و مواردی را در خور جلسه مطرح نمود.  

انتهای پیام/

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد