تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400 - 9:42
کد خبر : 114428

تفاوت حجامت با زالودرمانی

تفاوت حجامت با زالودرمانی

مامک هاشمی‌حبیب‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، مطرح کرد: حجامت و زالودرمانی ممکن است از نظر ظاهر شباهت های داشته باشند چراکه مشاهده می شود از محل حجامت و زالودرمانی خون خارج شده است اما حجامت بعضی از اثرات زالودرمانی را ندارد به طوریکه در حجامت فقط ماده بدن خارج و در زالودرمانی علاوه بر خروج خون، مواد بزاق زالو به

مامک هاشمی‌حبیب‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، مطرح کرد: حجامت و زالودرمانی ممکن است از نظر ظاهر شباهت های داشته باشند چراکه مشاهده می شود از محل حجامت و زالودرمانی خون خارج شده است اما حجامت بعضی از اثرات زالودرمانی را ندارد به طوریکه در حجامت فقط ماده بدن خارج و در زالودرمانی علاوه بر خروج خون، مواد بزاق زالو به داخل بدن تزریق می شود.

وی افزود: در حجامت معمولاً هدف فقط اخراج خون است اما اگر آن ناحیه به علت کوچکی محل موردنظر یا موقعیت آناتومیک خاصش به هیچ عنوان امکان قرارگیری لیوان حجامت را نداشته باشد مثلا ناحیه انگشتان، با وجود اینکه هدف فقط اخراج خون و ماده است، زالودرمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

این متخصص طب ایرانی ادامه داد: در عضوی که پیوند زده می شود، بعد از جراحی در دوطرف خط برشی که بخیه زده شده، زالودرمانی برای ترمیم بهتر پیوند انجام می گیرد چراکه مواد داخل بزاق زالو باعث تسریع سلول‌سازی، رگ سازی و ترمیم می شود اما حجامت نمی‌تواند این کار را برای ما انجام دهد.

وی با بیان اینکه انواع سردرد در دیدگاه طب سنتی بسیار متفاوت تر از تقسیم بندی سردردها در پزشکی رایج است، اظهار کرد: در طب سنتی سردردها انواع مختلفی دارند که ممکن است برای تعدادی از این سردردها حجامت و زالودرمانی اثرگذار باشد اما برای همه سردردها مؤثر نیست. 

هاشمی‌حبیب‌آبادی خاطرنشان کرد: بنابراین براساس هدف درمانی که داریم ممکن است فقط حجامت مورد نیازمان قرار بگیرد یا فقط زالو احتیاجمان شود و امکان دارد یک منطقه ای باشد که ما حداقل اثر حجامت را بخواهیم و به دیگر فواید اضافه تر زالو نیاز نداشته باشیم اما به علت وضعیت آناتومیک منطقه که انجام حجامت ممکن نباشد، از زالو استفاده کنیم.

وی یادآور شد: بر این اساس درمان هر بیماری در طب سنتی اعم از سردرد، کمردرد، مشکل معده، مشکل خواب و اختلالات روانی یا هر بیماری دیگر، در گام نخست اصلاح سبک زندگی است که مهمترین جزء آن اصلاح تغذیه است و در مراحل بعدی تجویز داروها و در آخر درمان های عملی شامل بادکش، حجامت، زالودرمانی و ماساژ و اقدامات دیگر توصیه می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان گفت: می توانیم بگوییم حجامت برای درمان بیماری های ناشی از غلبه حرارت و خون در بدن نظیر کهیر، ضایعات پوستی قرمز و خارش دار، جوش، آکنه و غلظت خون کاربرد دارد و طبق اصول طب سنتی استفاده از زالودرمانی همیشه زمانی انجام می‌گیرد که حتماً قبل از آن پاکسازی بدن به وسیله دارو و روش های عملی دیگر مثل ایجاد اسهال و انجام حجامت انجام شده باشد.

وی در ادامه بیان کرد: زالودرمانی مانند جاروبرقی است که با قرار گرفتن در هر محلی مواد را به سمت خودش می‌کشاند بنابراین اگر پاکسازی کل بدن انجام شود مواد زائد را به ناحیه موردنظر کشانده و اگر پاکسازی مناسب قبل آن انجام نشده باشد می تواند باعث مشکلاتی در آن ناحیه شود بنابراین کسانی که مثلا برای جوش صورت بخواهند از زالو استفاده کنند در ابتدا باید فرآیند جوش زدنشان متوقف و پاکسازی ها انجام شده باشد سپس برای اینکه آثار و لکه های باقیمانده جوش روی صورت درمان شود می‌توان از زالو استفاده کرد.

این دکترای تخصصی طب‌سنتی اظهار کرد: افرادی که جوش زدنشان فعال باشد و زالو بیندازند ممکن است جوش ها برای مدت کوتاهی خوب شود اما بعد از مدتی به وضع قبلی یا حتی بدتر برمی گردد، یا ممکن است جوش ها اصلا بهتر نشود چراکه زالویی که روی صورت و محل جوش قرار داده می شود، نمی تواند فرآیند جوش زدن را در کل بدن اصلاح کند بلکه می تواند در آن فقط موضع نقش ترمیم کننده را بگیرد.

وی در پایان اعلام کرد: فاکتور رشد سلولی و رگ‌سازی بزاق زالو فرآیند ترمیم را تسریع می کند و منجر به این می شود که پوست لایه های جدیدی را بسازد، در نتیجه رنگ پوست روشن و شفاف شده و یک روش طبیعی برای رفع و پیشگیری از چین و چروک و جوانسازی محسوب می شود.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد