تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 اردیبهشت 1400 - 13:30
کد خبر : 113411

نماز عید فطر در مسجد بلگراد برگزار شد

نماز عید فطر در مسجد بلگراد برگزار شد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، رئیس العلمای جامعه اسلامی صربستان در خطبه های نماز عید سعید فطر با تبریک این عید به تمامی مسلمانان این کشور و دیگر کشورها، این روز را برای مسلمانان روز بزرگ و مهمی خواند و با بیان اینکه از

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، رئیس العلمای جامعه اسلامی صربستان در خطبه های نماز عید سعید فطر با تبریک این عید به تمامی مسلمانان این کشور و دیگر کشورها، این روز را برای مسلمانان روز بزرگ و مهمی خواند و با بیان اینکه از امروز جشن عید فطر شروع می شود، گفت که مسلمانان در ماه مبارک رمضان این فرصت را داشتند که خودشان را آنطور که باید باشند، ببینند.
وی افزود: ماه مبارک رمضان را با دعا پشت سر گذاشتیم و از خدای بزرگ خواهان آن شدیم که صلح را برای ما مسلمانان به ارمغان آورد.
مقامات بلند پایه صربستان از جمله آلکساندر ووچیچ رئیس جمهوری و آنا برنابیچ نخست وزیر در پیام های جداگانه ای عید سعید فطر را به مسلمانان این کشور تبریک گفتند و برای آنها آرزوی سلامتی و خوشبختی کردند.

نماز عید سعید فطر در مسجد بایراکلی بلگراد بخاطر وضعیت کنونی ناشی از ویروس کرونا با رعایت تدابیر مخصوص از جمله فاصله اجتماعی و همچنین استفاده از ماسک برگزار شد.
مراسم عید سعید فطر امسال در صربستان از روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت آغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد.

بنا بر رسم دیرینه در صربستان، مسلمانان این کشور در نخستین روز عید فطر پس از اقامه نماز فطر و صرف شیرینی و صبحانه، به دید و بازدید آشنایان خود می روند و به یکدیگر هدیه می دهند و هر کدام با توانایی های مالی که دارند به مستضعفان و تهی دستان کمک می کنند.

جامعه اسلامی صربستان که از نهادهای مهم مسلمانان در صربستان به شمار می‌رود در سال ۱۸۶۸ میلادی تشکیل و پس از مدتی فعالیت آن مختل شد اما در سال ۱۹۳۰ این جامعه در بلگراد در اماکن موقوفه ریشه کرد و مدت‌ها تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش و پس از آن وزارت دادگستری قرار داشت.

جامعه اسلامی صربستان با شروع جنگ جهانی و آشفته شدن اوضاع تحت تأثیر قرار گرفت تا اینکه بار دیگر در سال ۱۹۸۵ فعالیت خود را آغاز کرد.

با فروپاشی کشور یوگسلاوی (سابق)، این تشکل دوباره دچار آشفتگی شد اما پس از چندی با مرکزیت شهر بلگراد به کار خود ادامه داد. اکنون در صربستان دو جامعه اسلامی یکی با مرکزیت شهر بلگراد و دیگری در شهر ‘نووی پازار’ در جنوب صربستان فعالیت دارند.

بلگراد پایتخت صربستان تنها یک مسجد قدیمی به نام مسجد بایراکلی دارد که در ماه رمضان سال ۱۵۲۱ میلادی بنا شده است. بانگ اذان حدود ۵۰۰ سال است که در بلگراد از مسجد شهر به گوش می‌رسد. مسجد بلگراد قدیمی‌ترین بنای این شهر است.

بنایی با قدمت ۵ قرن که شاهد حوادث گوناگون در طول تاریخ بوده است. مسجد بایراکلی در مساحت ۱۰۰ مترمربع تنها مسجد باقی‌مانده از ۲۷۳ مسجد این شهر از زمان سلطه عثمانی‌ها بر بلگراد است.

در منطقه سنجاک در جنوب صربستان که بیشتر ساکنان آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند حدود ۲۰۰ مسجد وجود دارد.

مسلمانان در صربستان از احترام خاصی در نزد مردم و نهادهای این کشور و دولت برخوردارند؛ به گونه‌ای که دولت صربستان در اواخر ماه مارس (فروردین) ۲۰۱۱ میلادی مصوبه‌ای را برای انجام خدمات مذهبی در نیروهای مسلح تصویب کرد و به دنبال آن وزارت دفاع توافق‌نامه‌ای را با نمایندگان ۷ کلیسای سنتی و جوامع مذهبی در این مورد به امضا رساند.

بر اساس آخرین سرشماری های رسمی٬ بیش از ۳۰۰ هزار مسلمان در صربستان زندگی می‌کنند که حدود ۱۰۰ هزار نفر در بلگراد و حومه این شهر سکونت دارند؛ اما طبق آمار غیر رسمی٬ شمار مسلمانان این کشور بیش از ۶۰۰ هزار نفر تخمین زده شده که حدود ۲۰۰ هزار نفر آنها در بلگراد و حومه آن سکونت دارند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد