تاریخ انتشار : شنبه 4 شهریور 1396 - 5:49
کد خبر : 11155

مسئولان باور کنند آسیب اجتماعی داریم

مسئولان باور کنند آسیب اجتماعی داریم

نسرین پیرسمساری، رئیس جمعیت بانوان فرهیخته در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح برنامه‌های جمعیت بانوان فرهیخته کشور پرداخت و اظهار کرد: در سال‌های قبل این جمعیت تحت عنوان جمعیت نخبگان کشور در حال فعالیت بود ولی با تغییراتی که سازمان تبلیغات اسلامی در این جمعیت دارد، اکنون به عنوان جمعیتی با عملکرد غیر

نسرین پیرسمساری، رئیس جمعیت بانوان فرهیخته در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تشریح برنامه‌های جمعیت بانوان فرهیخته کشور پرداخت و اظهار کرد: در سال‌های قبل این جمعیت تحت عنوان جمعیت نخبگان کشور در حال فعالیت بود ولی با تغییراتی که سازمان تبلیغات اسلامی در این جمعیت دارد، اکنون به عنوان جمعیتی با عملکرد غیر سیاسی و غیر دولتی و به عنوان یک نهاد حقوقی مشغول فعالیت فعالیت است.

وی تشریح کرد: آئین‌نامه و اساس‌نامه جمعیت حزبی یا NGO نیست است بلکه یک تشکل حقوقی است که زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی در سطح کشور در حال فعالیت است. اکنون جایگاه این جمعیت در استان‌ها تعریف شده و نشست‌های منطقه‌ای با حضور بانوان فرهیخته هر منطقه (۶ تا ۷ استان) در حال برگزاری است و با حضور اعضای جمعیت آسیب‌های مناطق مختلف کشور بررسی، برنامه ریزی و ایده پردازی می‌شود.

پیرسمساری اعلام کرد: کارهایی که اکنون توسط این جمعیت صورت‌ می‌گیرد عمدتاً فعالیت در عرصه فرهنگ دینی، رصد آسیب‌های اجتماعی و ارائه ایده و راه‌حل برای رفع آسیب‌ها است و اکنون این جمعیت در حال جذب زنان نخبه هر استان و تشکیل جلسات جلسات استانی و منطقه‌ای است. اکنون جمعیت ۳۵ تا ۴۵ نفر اعضای هیئت رئیسه دارد و در سطح کشور نیز هزار و ۵۵۰ عضو دائمی داریم که عمدتاً بانوانی با تحصیلات کارشناسان ارشد به بالا از تمامی اقشار وکلا، پزشکان، فرهنگیان و … هستند که با تضارب آرا به تولید ایده و فکر می‌پردازند.

رسالت جمعیت بانوان فرهیخته تولید فکر، اندیشه و ارائه ایده است

وی رسالت جمعیت بانوان فرهیخته را تولید فکر، اندیشه و ارائه ایده دانست و در پاسخ به این سؤال که فعالیت‌های بانوان فرهیخته در کشور با توجه به اینکه همچنان مسئله اشتغال بانوان یکی از موضوعات روز جامعه است را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا بانوان می‌توانند هم در خانه و هم در خارج خانه فرهیخته باشند؟ گفت: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که یک اشتغال مناسب با جایگاه زنان باید صورت گیرد. آن چیزی که در اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص شتاب بخشی به بخش خصوصی ذکر شده است، عنوان کرده شغلی مناسب و پایدار برای زنان و البته ذکر نشده است که این شغل باید بیرون از خانه و در مراکز اقتصادی باشد.

رئیس جمعیت بانوان فرهیخته متذکر شد: اکنون ۱۳۳ شغل خانگی در کشور داریم که اگر بانوان بخواهند کار اقتصادی داشته باشند می‌توانند این کارها را انجام دهند و اگر بخواهند کار تجاری هم بکنند از طریق اینترنت می‌توانند با دنیا و حتی با سازمان جهانی تجارت ارتباط برقرار کنند و در اشتغال خود موفق باشند.

وی تصریح کرد: بانوان می‌توانند با برنامه ریزی در جامعه حضور داشته باشند بدون اینکه لطمه‌ای به خانواده‌ها بخورد و بدون اینکه غیبت ۲۴ ساخته از خانه داشته باشند.

پیرسمساری در پاسخ به این سؤال که آیا جمعیت مسئولیت اجرایی هم دارد و طرح‌های ارائه شده ضمانت اجرایی خواهدداشت؟ گفت: اجرای طرح‌هایی که ما ارائه می‌دهیم بر عهده سازمان‌ها، دستگاه‌ها و نهادهایی است که بخواهند از این افکار استفاده کنند. البته این مسئله هم اتفاق افتاده است که برای اجرای طرح‌ها با سازمان‌ها و نهادها تفاهم نامه امضا کرده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه شأن جمیعت سیاست‌گذاری است و مهم تولید ایده و اندیشه است، گفت: در حال حاضر پروژه بزرگی را در بحث سبک زندگی و آسیب‌های اجتماعی که مؤثرترین آنها طلاق است در دستور کار داریم و کارگروه‌هایی در استان‌هایی که بیشترین آمار طلاق را دارند تشکیل شده است تا عوامل طلاق در هر استان بررسی و نسبت به مؤلفه‌های بومی هر استان برنامه ریزی‌های ویژه‌ای از جمله آموزش، بحث‌های رسانه‌ای و … صورت ‌گیرد.

۱۰۰ آسیب در کشور داریم که ۵ آسیب آن اولویت اول است

رئیس جمعیت بانوان فرهیخته افزود: در سطح کشور ۱۰۰ آسیب داریم اما ۵ آسیب از اولویت بالاتری برخوردار هستند که شامل طلاق، اعتیاد، بی‌کاری، مسائل اخلاقی و حاشیه نشیتی است. بر اساس اینکه کدام استان کدام مشکل را در اولویت خود دارد برنامه ریزی بر اساس همان اولویت اول برای جمعیت بانوان شروع می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که شما عنوان کردید عملکرد بانوان فرهیخته بیشتر جنبه دینی دارد، راهکارهای دینی چگونه برای این ۵ معضل استخراج و به صورت طرح عملی ارائه می‌شود؟ گفت: معضلات مطرح شده به مسائل اجتماعی و فرهنگی باز می‌گردد. مسائل دینی این موضوع توسط کانون‌های مداحان، هیئت‌های مذهبی، جامعه القرآن، حوزه‌های علمیه و همه نهادهایی که کارشان و رسالتشان تبلیغ دین است مطرح می‌شود. سازمان تبلیغات کارگروه تعمیق باورهای دینی را ایجاد کرده است تا این مسائل را از جنبه‌های دینی بررسی کند.

پیرسمساری خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم گفتمان‌های ویژه‌ای داشته باشیم و با تربیت مربیان دینی و مبلغان دینی که بتوانند پاسخ گوی این مسائل باشند و در محافل مختلف مثل پارک ها و مدارس و … حضور پیدا کنند، به کاهش آسیب‌ها کمک کنیم. کار ما دیده‌بانی و بررسی است و مشکلات کشور را رصد و مشخص می‌کنیم که دستگاه متولی هر موضوع و آسیب کدام دستگاه است تا دست آوردهای خود را در اختیار آن دستگاه قرار دهیم البته مطالباتمان را از نهادهای مختلف مانند کمیسیون‌های مختلف مجلس و … هم مطرح می‌کنیم.

وی ادامه داد: کارهای پژوهشی مورد نیاز جمعیت نیز در قالب تفاهم نامه با جهاد دانشگاهی و دانشگاه‌ها و یا توسط اساتید فرهیخته همکار با جمعیت انجام می‌شود.

مسئولان وجود آسیب‌ها را باور کنند/ نگاه سیاسی به آسیب‌های اجتماعی ممنوع

رئیس جمعیت بانوان فرهیخته در پاسخ به این سؤال که بزرگ‌ترین مانعی که موجب می‌شود طرح‌ها و ایده‌های شما به درستی توسط نهادهای مختلف اجرایی نشود چه مسائلی است؟ گفت: مقام معظم رهبری مدام مسئله تهاجم، هجوم و شبیه خون فرهنگی را مطرح می‌کنند. مسئولان باید درک کنند و واقعاً احساس خطر کنند؛ ما در کشوری هستیم که به شکل‌های مختلف از هر کدام از همسایه‌های کشورمان یک آسیب وارد جامعه ما می‌شود. این آسیب‌ها علاوه بر تهاجم‌های فرهنگی غرب است. مسئولان ما باید باور کنند که ما در مملکت‌مان آسیب‌داریم و رو به روز این آسیب‌ها بیشتر می‌شود. نباید نگاه سیاسی به آسیب‌ها داشته باشیم. علی رغم این همه هشداری که مقام معظم رهبری می‌دهند هنوز هم مسئولان رفع آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی را در سرلوحه کارهای خود قرار نمی‌دهند.

وی تصریح کرد: مشکل اقتصادی برای انجام کارهای فرهنگی از دیگر مشکلات ما است. اگر باور کنیم در معرض خطر و آسیب‌های اجتماعی قرار داریم، بیشتر توانمان را بر روی بحث‌های مالی فعالیت‌های فرهنگی می‌گذاریم. ما با هر یک از سازمان‌ها در خصوص برنامه های فرهنگی تماس می‌گیریم عنوان می‌کنند که بودجه فرهنگی نداریم. بر همین اساس به دنبال خیرین می‌رویم و از کمک‌های آنها برای اجرای برنامه‌های فرهنگی استفاده می‌کنیم، یا با نهادهای مختلف توافق نامه‌هایی را امضا می‌کنیم اما بودجه مشخصی برای کاهش آسیب‌ها در کشور مصوب نشده است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد