تاریخ انتشار : دوشنبه 6 اردیبهشت 1400 - 15:10
کد خبر : 108240

۶ اردیبهشت و مهمترین خبرهای کرونایی استان‌ها

۶ اردیبهشت و مهمترین خبرهای کرونایی استان‌ها

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ، اغلب استان های کشور درگیر موج چهارم شیوع ویروس کرونا شده و هیچ یک از شهرها از این قاعده مستثنی نبوده چرا که تعداد تست ها از بیماران مشکوک به کرونا و میزان مثبت بودن

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ، اغلب استان های کشور درگیر موج چهارم شیوع ویروس کرونا شده و هیچ یک از شهرها از این قاعده مستثنی نبوده چرا که تعداد تست ها از بیماران مشکوک به کرونا و میزان مثبت بودن نتیجه آن به شدت رو به افزایش است.

مسئولان بیمارستانی اغلب استان ها آمار ابتلا و بستری بیماران کرونایی  را در وضعیت حاد و نگران کننده عنوان می کنند و هشدار می دهند که سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا نسبت به موج‌های قبلی  بسیار زیاد است.

در این وضعیت خاص که هنوز جامعه از شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی نجات نیافته زمزمه پیشگیری از ورود ویروس جهش یافته هندی نیز به میان آمده و این بیانگر این است که این ویروس ناشناخته همچنان با سرعت در حال تاخت و تاز است و با کسی تعارف و یا شوخی ندارد و برای حفظ جان خود و عزیزانمان باید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی حساس‌تر از گذشته باشیم.

کارشناسان تاکید دارند که در شرایط حاضر و تا پیش از واکسیناسیون عموم مردم، تنها راه اصلی قطع زنجیره ابتلا ، رعایت پروتکل ها همچون استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، پرهیز از حضور در تجمعات، دورهمی ها و مناطق پرازدحام و خودداری از ترددهای غیرضرور درون شهری و بین شهری است.

ایران به یکی از بهترین و موثرترین واکسن‌های کرونا دست یافت

در همین ارتباط، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به اصفهان سفر کرده است امروز اعلام کرد :کشورمان به یکی از بهترین، موثرترین و پویاترین واکسن های کرونای جهانی در انستیتو پاستور دست یافته است.

وی روز دوشنبه در مراسم بیست و سومین آیین پویش ره سلامت و آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا امروز در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اگر کشوری واکسن ساز شد بسیاری از فناوری های جدید را در اختیار دارد و ما از سرافرازترین کشورها در این زمینه هستیم. 

وی تاکید کرد: امروز ژنرال های عرصه تولید واکسن کار خود را کردند، ترمزی برای آن نیست و ایران، درخشان ترین کشور در عرصه تولید واکسن کووید ۱۹ در منطقه است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز داوطلبان تزریق واکسن کرونا پاستور به دنیا نشان دادند که به این کار ایمان دارند، اظهار داشت: مرحله یک و ۲ واکسن کرونا پاستور به دقت مطالعه کردم و واکسن بسیار خوبی است و این مراحل به خوبی انجام شده و با اطمینان خاطر اجازه اجرای مرحله سوم را دادم.

وی با بیان اینکه سخت ترین لحظات را در دوران کرونا بدلیل از دست دادن همکارانمان داشتیم، افزود: ما در روزهای ابتدایی شیوع ویروس، کیت تشخیص کرونا نداشتیم و عده ای آن را از سازمان جهانی بهداشت آوردند تا اینکه از انستیتو پاستور خواستم تا کمک کردند و با کار شبانه روزی این کیت ها را ساختند.

نمکی اضافه کرد: ما یکی از ظریف ترین و علمی ترین شیوه های مدیریت کرونا را با دستان بسته و چشمان باز با وجود همه فشارها و تحریم ها داشتیم.

وی تاکید کرد: راه پایدار در تامین واکسن کرونا تولید داخل است که این راه را با شجاعت و جسارت و تکیه بر دانشمندان خودمان آغاز کردیم که یکی از آنها انستیتو پاستور است.
نمکی افزود: تولید واکسن چهاراه تبادل علوم پزشکی و غیر پزشکی است و اگر کشوری واکسن ساز شد بسیاری از زیرساختها و قدرت ها را دارد. 
 

آغاز کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایران و کوبا در اصفهان

کارآزمایی بالینی مرحله سوم واکسن کرونا پاستور تولید مشترک ایران و کوبا روز دوشنبه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اصفهان آغاز شد.

مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا پاستور تولید مشترک ایران و کوبا امروز دوشنبه با شرکت ۲۴ هزار داوطلب در شهرهای اصفهان، بابل، بندرعباس، زنجان، ساری، کرمان، همدان و یزد آغاز شد.

کیانوش جهانپور رییس روابط عمومی وزارت بهداشت در این آیین گفت: امروز روز بزرگی برای استان اصفهان و کشورمان با اجرای یکی از طرح های تحقیقاتی مهم رقم خورده است.

وی افزود: این طرح بزرگ ملی در جهت تحقق شعار امسال هفته سلامت یعنی ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر نیز اجرا می شود.

مراسم بیست و سومین آیین پویش ره سلامت و آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا امروز با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

آخرین وضعیت بیماران کرونایی در استان‌ها

درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان‌ها،شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان در مسیر فزاینده قرار دارد به طوری که در شبانه‌روز گذشته ۱۳ نفر از افراد مبتلا به کووید.۱۹ جان باختند و مجموع فوتی‌های کرونا در این استان نیز به یک هزار و ۶۰۵ نفر رسید.

 آمار مربوط به بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان اردبیل در موج چهارم شیوع کووید.۱۹ نیز روز گذشته به ۶۳۳ نفر رسیده و رکورد دیگری در این زمینه ثبت شد ولی این آمار در شبانه‌روز گذشته به ۶۰۶ نفر افت کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به بستری شدن ۷۹ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه‌روز گذشته در این استان اعلام کرد: شیوع کرونا در استان در وضعیت به نسبت پایدار قرار دارد و روند کاهش جزئی آغاز شده است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده، افزایش شمار مبتلایان کرونای بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان اردبیل به ۸۱ نفر را نگران‌کننده خواند و گفت: در شبانه‌روز گذشته ۹۳ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی این استان ترخیص شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا در این استان را نسبت به موج‌های اول، دوم و سوم بسیار زیاد عنوان کرد و گفت: در یک هفته اخیر آمار مبتلایان جدید و شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در این استان بیش از چهار برابر شده و رکوردهای جدیدی به ثبت رسیده است.

خبر دیگر اینکه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفته هم‌اکنون استان خراسان رضوی در دامنه روند افزایشی تعداد بیماران بستری و سرپایی قرار دارد و هنوز به نقطه اوج این بیماری نرسیده است. 
قلیان افزود: در برخی از استان‌های کشور تعداد بیماران بستری و سرپایی به نقطه اوج خود رسیده است اما استان خراسان رضوی در دامنه این موج قرار دارد.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی اپیدمیولوژیک، نمودارها و آمارها، شهر مشهد به عنوان یکی از کانون‌های خطر در استان خراسان رضوی است که روند افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری در آن بیشتر از سایر مناطق است. 

به گفته وی تعداد بستری‌شدگان کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی برای نخستین بار از مرز هزار و ۵۰۰ نفر عبور کرد.

همچنین رییس اداره مبارزه و پیشگیری از بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تاکنون ۵۵ هزار نفر از گروههای هدف در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

دکتر زهرا نهبندانی افزود: افراد واکسینه شده شامل کادر بهداشت و درمان، سالمندان مراکز شبانه روزی بهزیستی، پاکبانان، بیماران دیالیزی، مبتلایان به سرطان و جانبازان هستند.
وی از اتمام واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان در مراکز درمانی و بهداشتی و بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد.

در اصفهان نیز بر اساس آخرین رنگ بندی همه گیری بیماری کووید ۱۹ همه شهرستان های استان اصفهان در وضعیت قرمز و نارنجی هستند و در زمان حاضر حدود ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان های این خطه بستری هستند.

از استان آذربایجان شرقی خبر رسیده که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به آمار بالای فوتی‌های کرونا و لزوم رعایت همگانی پروتکل‌های بهداشتی، گفت: روزانه ۲۰ تا ۲۲ نفر بر اثر کرونا در استان جان خود را از دست می‌دهند.

روزبه رجایی اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و ۵۸۱ بیمار کرونایی در بیمارستان های آذربایجان شرقی بستری هستند که از این تعداد ۳۱۴ مبتلا (حدود ۲۰درصد مبتلایان) در بخش ویژه بستری بوده و ۱۵۷ نفر نیز زیر دستگاه ونتیلاتور می باشند.  

وی افزود: روزانه ۳۰۰ نفر بر اثر شیوع کرونا به بیمارستان های آذربایجان شرقی مراجعه می کنند که در حدود یک هفته گذشته به شرایط ثبات رسیده و افزایش نیافته است.  

وی همچنین از اتمام واکسیناسیون بخش درمان و بیمارستان های آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: تقریبا تمام ۱۹هزار و ۲۵۰ کادر بیمارستانی و درمانی استان واکسینه شدند و نفرات معدود باقی مانده به عنوان آخرین فرصت امروز می توانند در واکسیناسیون شرکت کنند.

از سیستان و  بلوچستان خبر رسیده که رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۱۶۴ نفر جدید در شبانه روز گذشته شمار مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان به ۳۱ هزار و ۴۵۴نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری ظهارداشت: هم‌اینک ۱۷۳ بیمار حاد تنفسی و ۸۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.

وی شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان با افزوده شدن سه نفر دیگر را یکهزار و ۲۳۱ نفر اعلام کرد.

هاشمی گفت: موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوری که ۷۰ درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل می‌شود.

خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که ۱۴۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته به تخت های بستری بیمارستان های استان انتقال یافتند.

دکتر محمد فتحی گفت که اکنون یک هزارو۴۴ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند. وی ادامه داد: با تلاش های مدافعان سلامت میزان مرگ و میرهای کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته با کاهش چشمگیر نسبت به روزهای ما قبل همراه شد.

از مجموع هفت شهرستان تابعه استان البرز ، اکنون شهرستان ۲ میلیون نفری کرج در وضعیت قرمز پررنگ ، شهرستان های ساوجبلاغ ، نظرآباد ، فردیس ، اشتهارذ و چهارباغ در وضعیت قرمز و شهرستان طالقان نارنجی کرونایی است.

از سوی دیگر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تعداد مبتلایان کرونا در این استان با شناسایی ۷۳۳بیمار جدید طی شبانه روز گذشته به ۱۰۱ هزار و ۸۹۶ نفر رسید.

 دکتر “مریم کوشکی” اعلام کرد: در شبانه روز گذشته هشت نفر از هم استانی ها به دلیل ابتلا به کرونا فوت شدند و شمار جان باختگان نیز به یک هزار و ۶۲۰ نفر رسیده است.

کوشکی ادامه داد: هم اکنون تمامی شهرهای لرستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند.

همچنین براساس رنگ بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هفت شهرستان خوزستان قرمز و ۱۵ شهرستان از جمله دزفول نارنجی هستند با این حال ظرفیت بیمارستان بزرگ دزفول که برای بستری بیماران کرونایی در نظر گرفته شده تکمیل است.

در ایلام نیز رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: سه فوتی ناشی ار کرونا در ۲۴ ساعت ثبت شد و مجموع فوتی های استان به ۷۳۳ نفر افزایش یافت.

دکتر محمد کریمیان ظهار داشت: فوتی های کرونا در ایلام همچنان صعودی است و عموم مردم در صورت داشتن هر علائمی باید بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنند.  طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۷ ابتلای جدید شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۳۵ هزار و ۱۶۹ نفر افزایش یافت. 

شهرستان های ایلام، ایوان، مهران، دره شهر، آبدانان، دهلران، چرداول، بدره و چوار در وضعیت قرمز، سیروان در وضعیت نارنجی و هلیلان و ملکشاهی در وضعیت زرد قرار دارند.

امروز مرگ و میر روزانه کرونا در کردستان رکورد زد و رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۱۰ بیمار در شبانه روز گذشته در استان جان خود را از دست دادند که از ابتدای سال جاری تاکنون این رقم بی سابقه بوده است.

دکتر فرزین رضاعی اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون ۱۲۰ بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داده‌اند که بیشترین تعداد آن در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز دوشنبه ۶ اردیبهشت به ثبت رسید و شمار مرگ و میر روزانه برای اولین بار در سال جاری ۲ رقمی شد.

وی گفت: بیشترین نگرانی حال حاضر در مورد مریوان و سنندج است که با تمهیدات انجام شده در سنندج، ۴۰ نفر در بیمارستان تامین اجتماعی بستری هستند و اگر روند افزایشی بستری متوقف نشود از بیمارستان ارتش استفاده  می کنیم.

تزریق واکسن کرونا

 در همین حال معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از پایان مرحله اول واکسیناسیون کرونا در استان خبر داد و گفت: در مرحله اول واکسیناسیون که ویژه کادر بهداشت و درمان و جمعی از افراد در معرض خطر استان بود ۱۹ هزار و ۲۱۶ دوز واکسن تزریق شد.

دکتر ابراهیم شکیبا فزود: از این تعداد ۱۱ هزار و ۸۷ دوز به پرسنل درمانی، چهار هزار و ۳۳۳ دوز به پرسنل حوزه بهداشت و ۳۳۶ دوز به پرسنل فوریت های پزشکی تلقیح شد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا کرمانشاه با اشاره به روند واکسیناسیون در این استان، گفت: ثبت نام از بیماران خاص و افراد در معرض خطر برای دریافت واکسن کرونا از چهارم اردیبهشت آغاز شده است.

«مسعود بهرام نژاد» افزود: علاوه بر واکسیناسیون کادر درمان از ششم اردیبهشت روند توزیع ۱۰ هزار دوز واکسن جدید در سطح استان آغاز خواهد شد.

اکنون ۹ شهرستان استان در وضعیت قرمز، چهار شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد  قرار دارند.

به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا از توابع استان فارس ۲ هزار و ۵۲۰ نفر  از کادر بهداشت و درمان، اورژانس، نظام پزشکی و دانشجویان بالینی در این شهرستان واکسن کرونا دریافت کرده اند که مابقی نیز روزهای آینده واکسینه خواهند شد.

صادق مهدوی نیا افزود: از زمان اجرای طرح واکسناسیون کرونا تاکنون برای سه هزار و ۸۹۴ نفر، واکسن کرونا تحویل دانشگاه علوم پزشکی فسا شده و ۱۹۲نفر از بیماران خاص و صعب العلاج و ۱۰۲ نفر از پاکبانان شهرداری و ۵۰ نفر از جانبازان بالای ۵۰ درصد واکسن دریافت کرده اند.
وی با اشاره به موج چهارم کرونا و روند فزاینده آن در شهرستان اضافه کرد: وضعیت در شهرستان فسا همچنان خطرناک و نگران کننده است و طبق رنگ‌بندی اعلام شده وزارت‌ بهداشت این شهرستان هم اینک قرمز است.

همچنین فرماندار آبیک اعلام کرد : در مرحله اول واکسیناسیون جامعه هدف علیه کرونا، ۷۵۷ نفر از کادر درمان،جانبازان، پاکبانان در این شهرستان براساس سهمیه تعیین شده واکسن دریافت کردند. 

شهرام احمدپور با اشاره به روند صعودی کرونا،افزود: تمهیدات لازم برای واکسیناسیون کرونا افراد بالای ۶۰ سال در این شهرستان اندیشیده شده است.

وی با اشاره به  اینکه تقریبا ۱۰ درصد جمعیت این شهرستان را سالمندان تشکیل می دهند،اظهار داشت: بیشترین آمار فوتی ها بر اثر بیماری کرونا افراد بالای ۵۰ سال گزارش شده است.

خبر دیگر از تزریق واکسن کرونا اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: طبق برنامه ریزی انجام گرفته از روز سه شنبه هفته جاری واکسیناسیون رده سنی بالای ۸۰ سال در استان آغاز می‌شود که ۱۷ هزار و ۶۶۹ نفر بر اساس سامانه سیب تحت پوشش قرار می‌گیرند.

دکتر پرویز قزلباش با اشاره به اینکه پس از انجام این مرحله، واکسیناسیون برای گروه‌های سنی بین ۷۵ تا ۸۰ سال انجام خواهد شد افزود: طبق برنامه تزریق واکسن کرونا به همین روال پنج سال به سمت پایین ادامه خواهد داشت.

وی همچنین به کارآزمایی بالینی تزریق واکسن کوبایی – ایرانی از اواخر هفته جاری در این استان اشاره کرد و گفت: سه هزار داوطلب بین ۱۸ تا ۸۰ سال در این طرح شرکت می کنند که ۲۰ درصد افراد بین ۶۵ تا ۸۰ سال هستند و تعداد مشخصی از داوطلبان دارای بیماری های زمینه ای انتخاب می شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: قبل از انجام کارآزمایی بالینی سه، فرآیندهای لازم از قبیل معاینات پزشکی انجام و پس از تزریق، گروهای هدف به مدت هفت ماه تحت نظر قرار خواهند گرفت و استان زنجان جزو هفت استان کشور در اجرای این طرح است.

از خرم آباد خبر رسیده که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفته واکسیناسیون۹۰ درصد کادر درمان این استان علیه ویروس کرونا در مرحله نخست انجام شد.

دکتر “مریم کوشکی” اعلام کرد: در راستای طرح واکسیناسیون کووید ۱۹ برای واجدین شرایط مرحله اول، ۹۰ درصد کارکنان بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با هماهنگی بیمارستان های تحت پوشش واکسینه شدند.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد کارکنان بهداشتی مراکز ۱۶ ساعته و مراکز غربالگری واکسینه شده اند افزود: برخی کارکنان به دلیل اینکه در حال حاضر مبتلا به کرونا هستند و عده ای نیز به دلیل تمایلات شخصی از دریافت واکسن ممانعت کرده اند.

همچنین رئیس مرکز بهداشت قم گفت: واکسیناسیون کرونا با اولویت سالمندان بالای ۸۰ سال به عنوان اولین مرحله واکسیناسیون عمومی مردم از امروز در این استان آغاز شد.

به گفته وی، تزریق واکسن کرونا به سالمندان بالای ۸۰ سال از امروز ۶ تا ۱۱ اردیبهشت‌ماه جاری ادامه دارد و در مرحله بعد اولویت با سالمندان بالای ۶۰ سال است که به زودی اعلام خواهد شد.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد ‌و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین‌ماه هم‌زمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی و از ۱۸ فروردین‌ماه نیز در وضعیت قرمز قرار گرفت.

گزارش کرونایی استان‌ها

بی خیالی بوشهری‌ها و دورهمی‌های مرگ آور

کرونا هندی و کمین جهش تازه در پشت مرزها

آخرین وضعیت کرونایی در کشور

 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۴۹۶ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، رکورد جدیدی ثبت شد. تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۰ هزار و ۷۰ نفر رسید. پنج هزار و ۲۴۴ بیمار بدحال نیز در آی سی یو بستری هستند.

 مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۶ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۲۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۷۳۴ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۴۱۷ هزار و ۲۳۰ نفر رسید.

وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون یک میلیون و ۸۹۲ هزار و  ۲۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۲۴۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۵ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۶۵۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و ۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. 

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون ۶۵۲ هزار و ۹۰۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۷۱ هزار و ۲۱۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به  ۸۲۴ هزار و ۱۱۳ دوز رسید.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، با توجه به آمار جدید فوتی های کرونا در ایران که رکورد جدیدی است، ایران اکنون از نظر تعداد فوتی های کرونا بعد از هند (حدود ۲۸۰۰ فوتی) و برزیل (حدود ۱۳۰۰ مرگ)، سومین کشور دنیا از نظر تعداد مرگ روزانه است.

پیش از این بیشترین میزان مرگ روزانه کرونا در ایران در ۲۶ آبان ۱۳۹۹ با ۴۸۶ مرگ ثبت شده بود.

جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که جهان را تهدید می کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ویروس جهش یافته در هندوستان میزان سرایت و مرگ آوری بیشتری دارد و از ویروس جهش یافته در انگیس نیز خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، سیستم بهداشتی و درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است.

هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، سیستم بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

تاکنون حدود ۱۷ میلیون نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۳۴۹ هزار نفر جان باخته اند. گزارش های منتشر شده از هند حاکی از این است که بیمارستانهای این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی از جمله اکسیژن مواجه هستند و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمی کنند.  

هند یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنیاست. ایران نیز یکی از واکسن های تولید شده در این کشور را به نام واکسن کوواکسین از شرکت بهارات بیوتک خریداری کرده است. مسئولان وزارت بهداشت برای خرید ۵۰۰ هزار  دوز از این واکسن سفارش داده بودند اما بعد از رسیدن محموله اول این واکسن به میزان ۱۲۵ هزار دوز، محموله دوم که ۳۷۵ هزار دوز واکسن بود با دستور دادستانی در هندوستان به علت نیاز این کشور توقیف شد.

واکسیناسیون کرونا در کشورهایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده اند، موثر بوده به طوری که انگلستان با سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا توانسته است آمار مرگ های بالای هزار نفر را به ۴ نفر در روز کاهش دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد